Skip to main content

Vikendi odprtih vrat v Srcu Slovenije 2016

V Kamniku, Šmartnem pri Litiji, Litiji, Lukovici in Mengšu so od konca aprila do septembra 2016 potekali vikendi odprtih vrat, na katerih je sodelovalo preko 100 turističnih ponudnikov, rokodelcev, gostincev, domačij, kmetij, društev ter muzejev z območja Srca Slovenije. Ponudniki so s sodelovanjem v Vikendih odprtih vrat predstavili svojo kakovostno ponudbo izdelkov in doživetij ter izkazali gostoljubje na domačem dvorišču, v delavnici, trgovinici, kleti ali na svojem degustacijskem prostoru.

Razvojni center Srca Slovenije je s pomočjo lokalnih organizacij že drugo leto zapored organiziral Vikende odprtih vrat v partnerstvu z omenjenimi občinami. »Z Vikendi odprtih vrat smo začeli lani, saj smo želeli obogatiti turistično ponudbo v naših občinah. Tako ponudniki kot tudi obiskovalci so projekt sprejeli z navdušenjem, zato smo občine tudi letos prepričali, da je to prava zgodba za promocijo njihovega kraja,« pravi Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije. Obiskovalci so lahko v istem dnevu obiskali več ponudnikov, ki so bili označeni s posebnimi srčki na vratih, deležni so bili posebnih ugodnosti, ki so v posamezni občini veljale le ob vikendih odprtih vrat. Pri tem je pomemben rezultat - povezovanje turističnih ponudnikov in njihova medsebojna promocija. Na svojih lokacijah so ponudniki ponudili tudi informacije o obisku drugih točk.

»Z dogodki, kot so Vikendi odprtih vrat, ki jih organiziramo že drugo leto zapored, v lokalno okolje prinašamo pobude, s katerimi domačim ponudnikom predstavimo možnosti za njihov razvoj in za razvoj njihovega kraja. S tem, ko povezujemo turizem, podjetništvo in druge dejavnosti v lokalnem okolju, krepimo in bogatimo turistično ponudbo kraja, hkrati pa zagotavljamo dobro promocijo, ki prinese nove obiskovalce turističnih točk tudi v drugih dneh leta,« je še povedala Aleksandra Gradišek.