Skip to main content

Velikonočni sejem v Snoviku

18.03.2018, Pokrit prireditveni prostor pred Termami Snovik

Organizator: TD Tuhinjska dolina

T: 041 633 779 (Ivan Hribar)
E: info@td-tuhinjskadolina.si
W: www.td-tuhinjskadolina.si

V nedeljo, 18. marca 2018 med 10. in 16. uro Turistično društvo Tuhinjska dolina vabi na Etnološko prireditev, v okviru tradicionalnega 13. Velikonočni sejma. Na tem dogodku bo letos prvič potekala tudi Izmenjava semen.

Velikonočni sejem združuje lokalne pridelovalce, rokodelce in obrtnike, ki ponujajo pristno lokalno pridelano hrano in tradicionalne izdelke na temo velikonočnega časa. Dogajanje bo popestrila Godba Tuhinjske doline in zabavno nagradno tekmovanje, kjer se boste lahko pomerili v ribanju hrena. Potekale bodo tudi zabavne in ustvarjalne delavnice za otroke.

Izmenjava semen in sadik je dogodek, kjer se izmenjajo ne le semena in sadike, ampak tudi znanje, izkušnje ter ideje vrtnarjev in ljubiteljev vrtnarstva. Stekjo se pomembne vezi med sodelujočimi, ki nastopajo složno v trajnostnem delovanju in s tem pripomorejo k razbremenitvi okolja, samooskrbi in zasaditvi vrtov z zelenjavo, sadjem in zelišči.

Vabljeni, da svoje velikonočne košarice napolnite z lokalnimi in tradicinalnimi velikonočnimi dobrotami ter razširite lastno zbirko semen v zameno za nekaj vaših, doma pridelanih semen.

Prireditev bo potekala ob vsakem vremenu v pokritem prireditvenem prostoru pred Termami Snovik.

Nazaj