Skip to main content

Vikend odprtih vrat v Lukovici

02.09.2016, do 04.09.2016, Lukovica z okolico

DOBRODOŠLI V LUKOVICI 
na prazničnem začetku jeseni!

Od petka do nedelje, od 2. do 4. septembra 2016, vas Lukovica pričakuje s številnimi kulturnimi, izobraževalnimi in družabnimi doživetji, ugodnostmi in popusti. V organizaciji Razvojnega centra Srca Slovenije in občine Lukovica bo v septembru potekal Vikend odprtih vrat pri lokalnih turističnih ponudnikih. Namen je predstaviti in promovirati ponudbo lokalnih turističnih ponudnikov čim večjemu številu obiskovalcev.

Zloženka - Vikend odprtih vrat v Lukovici 2016


Program ugodnosti - Vikend odprtih vrat v Lukovici 2016


Program s posebnimi doživetji in ugodnostmi so pripravili:

Društvo upokojencev Lukovica s številnimi aktivnostmi združuje člane v tretjem življenjskem obdobju: pogosto se odpravljajo na enodnevne izlete, se družijo ob ročnih in rokodelskih spretnosti ter likovni umetnosti, izdelujejo šopke iz cvetja ter vežejo knjige.

Lokacija: Pungartnikova hiša, Stari trg 17, Lukovica
Kontakt: 031 348 940Srečna hiša
je projekt podjetja Eko knjiga, katerega namen je z družabnimi dogodki in odgovornimi projekti ter dejavnostmi pokazati, kako lahko z lokalnim veseljem spodbudimo globalno srečo. Otrokom omogoča učno pomoč ter navdušuje s prireditvami, kot so bralne in ustvarjalne urice, zbiranje šolskih potrebščin za socialno ogrožene, dopisovanja med otroki sveta ...

Lokacija: Obrtniška 1, Lukovica
Kontakt: 031 748 042Turistično društvo Preserje pri Lukovici v različnih aktivnostih združuje vse generacije. Delujejo na področju ohranjanja ljudskih šeg in navad ter domače obrti.

Lokacija: Jasa ob Gradiškem jezeru, Lukovica
Kontakt: 041 796 326Poskusni sadovnjak Brdo pri Lukovici je projekt Kmetijskega inštituta Slovenije. V sadovnjaku je kolekcija več kot 400 različnih sort jablan, hrušk, češenj, sliv in jagodičja. Kolekcija, ki je po številu zbranih sort sadnih rastlin največja v Sloveniji, je namenjena opravljanju poskusov v okviru strokovnih nalog v sadjarstvu ter predstavlja dragoceno zbirko genskega materiala za področje sadjarstva.

Lokacija: Brdo pri Lukovici 5, Lukovica
Kontakt: 01 723 67 33Čebelarska zveza Slovenije
je društvena, neprofitna strokovna organizacija, ki so jo leta 1873 ustanovila čebelarska društva za uresničevanje skupnih interesov. Svoj sedež ima v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici, kjer obiskovalcem med drugim omogoča spoznavanje zgodovine čebelarstva na Slovenskem in obisk zeliščno-čebelarske učne poti.  

Lokacija: Brdo pri Lukovici 8, Lukovica
Kontakt: 01 729 61 00 (ČZS), 01 729 61 18 (trgovina Čebelarna)Gostišče pri Čebelici deluje v okviru Čebelarskega centra. Kulinarična ponudba temelji na domačih slovenskih jedeh in specialitetah z medom, kot je piščančja rezina z medeno pikantno omako. Poskusite lahko tudi okusne medene napitke.

Lokacija: Brdo pri Lukovici 8, Lukovica
Kontakt: 01 729 61 13Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski v Pavletovi hiši v Krašnji je z muzejsko etnološko zbirko predmetov iz pšeničnih kit in ličkanja, fotografijami in dokumenti ter slikami pisateljev krajevne skupnosti Krašnja osrednji prostor ohranjanja kulturne dediščine in ljudskega izročila.

Lokacija: Krašnja 31, Lukovica
Kontakt: 031 359 303Glavni namen Športno konjeniškega društva Bregar je medsebojno druženje krajanov Trnjave in bližnje okolice ob športnih radostih, ki jih prinaša zdrav način življenja in ljubiteljstvo do konj. Skozi leto prirejajo številne aktivnosti, med njimi konjeniški dan, pohode, piknike in nogometne turnirje.

Lokacija: Trnjava 22, Lukovica
Kontakt: 041 957 763Skrinjca – društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine deluje v Šentvidu na dvorcu Rus, nekdaj legendarni furmanski gostilni, kjer izvaja redne mesečne dogodke in tako  pomembno prispeva k ohranjanju kulturne dediščine in oblikovanju turistične ponudbe.

Lokacija: Štajerska cesta 9, Šentvid pri Lukovici
Kontakt: 040 713 187 (ga. Metka), 041 969 364 (ga. Joži)V centru Lukovice je Gostilna Furman, ohranjena 300-letna dediščina stare furmanske gostilne, primerna za obletnice in družabna srečanja.  Goste razvaja z domačimi slovenskimi jedmi, jedmi iz furmanske ponve, rokovnjaškim golažem, pizzami velikankami in raznovrstnimi jedmi po naročilu. K jedem se prileže pivo Rokovnjač iz domače pivovarne.

Lokacija: Stari trg 19, Lukovica
Kontakt: 01 723 67 36Po kavi se dan pozna, zato začnite dan z dobro kavo. Pravi naslov je kavarna Mia, ki je svoja vrata odprla kot popestritev ponudbe podjetja Avto Kveder d.o.o. in ima pestro ponudbo: točen sladoled z različnimi dodatki, ledeno kavo, rogljiček, ob večerih pa se lahko sprostite ob različnih koktajlih ali poskušanju različnih vrst tujega piva.

Lokacija: Obrtniška 1, Lukovica
Kontakt: 041 735 417V Avto-Moto društvu Lukovica se v zadnjih letih ukvarjajo s preventivo v cestnem prometu in z moto športom. V ta namen prirejajo razne družabne dogodke, v okviru katerih je poudarek na varnosti v cestnem prometu.

Lokacija: Obrtniška 1, Lukovica
Kontakt: 041 735 417

.

Nazaj