Skip to main content

Dan jagod in špargljev

26.05.2019, ob 10.00, Breg pri Litiji Dan jagod in špargljev je zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavljen na 9. junij 2019 na Bregu pri Litiji.

Zadnjo majsko nedeljo poskusite domače jagode in šparglje

Dan jagod in špargljev je zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavljen na 9. junij 2019 na Bregu pri Litiji.

Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 26. maja 2019 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Od Litije je oddaljen dva, od  Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje  iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.
 
Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že enajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje, ki jih v vasi pridelujejo domačini, boste lahko tudi kupili.
 
Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti.  Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Prireditev organizirajo krajevna skupnost in društva iz Brega in Tenetiš. Letošnja prireditev bo tudi za prebivalce Brega pri Litiji slovesno, saj Gasilsko društvo Breg praznuje 100 letnico delovanja.
 
Preživite prijetno nedeljsko popoldne ob domačih kulinaričnih dobrotah v Srcu Slovenije!

Organizator:
Društvo za razvoj podeželja Laz 
T: 051 312 739 (Mojca Hauptman)
E: drustvo.laz@gmail.com
W: www.laz.si

Nazaj