Skip to main content

Vabilo na Ameriški kulturni teden v Samostan Mekinje

08.03.2019, od 8.3.2019 do 13.3.2019, Samostan Mekinje

Vljudno vabljeni, da se v okviru Ameriškega kulturnega tedna udeležite še ostalih dogodkov. Podroben program si lahko ogledate TUKAJ. Posebno povabljeni pa na sobotna dogodka, ki se bosta odvijala ob 18. in 19. uri v samostanu Mekinje. Takrat boste med drugim lahko okušali tudi ameriško hrano.

Seznam dogodkov:

Petek, 8. marec

11.00 Odprtje fotografske razstave Jesseja Burkea v avli Občine Kamnik (župan Matej Slapar) in voden ogled po razstavi (Jesse Burke, prevajanje Noah Charney)

18.00 Intervju s fotografom Jessejem Burkeom v samostanu Mekinje (vodi Noah Charney)

Tbd Prihod Manuel Gonzales

Sobota, 9. marec

18.00 Novinarska konferenca za predstavitev projekta in obeh umetnikov z degustacijo ameriške hrane v samostanu Mekinje (prevajanje Branka Božič)

19.00 Javno branje in intervju s pisateljem Manuelom Gonzalesom v samostanu Mekinje (vodi Noah Charney)

Ponedeljek, 11. marec

18.00 Delavnica o kreativnem pisanju v samostanu Mekinje (Manuel Gonzales, prevajanje Noah Charney)

Torek, 12. marec

17.00 Delavnica o kreativnem pisanju za mlade v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik (Manuel Gonzales, prevajanje Branka Božič, uvodni pozdrav direktorica Knjižnice Kamnik)

Sreda, 13. marec

18.00 Delavnica o fotografiranju v samostanu Mekinje (Jesse Burke, prevajanje Noah Charney)

O gostujočih umetnikih:

Manuel Gonzales

Manuel Gonzales je eden od najbolj priljubljenih ameriških literarnih avtorjev. Njegova knjiga The Miniature Wife and Other Stories je prejela Kaufmanovo nagrado First Fiction in nagrado Johna Gardnerja za fikcijo. Njegov roman The Regional Office is Under Attack! Je bil »best-seller« in je bil predlagan za film. Prejel je odlične ocene za obe knjigi s strani vseh večjih literarnih publikacij, prav tako pa je vrhunski učitelj kreativnega pisanja na univerzitetni ravni, pa tudi za mlajše. Za več informacij o njem obiščite https://www.penguinrandomhouse.com/authors/239843/manuel-gonzales

Jesse Burke

Jesse Burke je eden najuspešnejših in najbolj vidnih mladih ameriških fotografov. Njegovo delo je bilo predstavljeno v vseh večjih publikacijah, vključno z New York Times, The Time Magazine, The New Yorker in drugje. Prav tako je delal za znamke Land’s End, the Grand Canyon, Busch Beer in številne druge znane znamke. V Slovenijo bo prinesel svoje izkušnje pokrajinskega in portretnega fotografa ter pričel nov fotografski projekt z dokumentiranjem širšega kamniškega območja, zainteresiranim fotografom pa bo namenjena tudi njegova delavnica. Več na: jesseburke.comwildandprecious.co

Nazaj