Skip to main content

7. arheološki pohod Po poti velikega kneza z Vač

27.09.2015, 10.00, Vače

Pohod se bo začel v nedeljo, 27. septembra 2015, ob 10. uri v Domu Petra Svetika na Vačah. Ogledu zbirk bo sledil približno 7 km dolg pohod po arheološkem najdišču.

Tema tokratnega pohoda je najlepša arheološka najdba s prostora današnje Slovenije, situla z Vač. Strokovno razlago bo spremljala gledališka igra, ki se dogaja v času železne dobe. Osrednja junakinja zgodbe bo situla in njene upodobitve.

Ob zaključku pohoda bo postrežena knežja topla malica z jedmi iz železnodobnih prvin. Predviden zaključek dogodka je okrog 15.00.

Pohod bodo vodili arheologinja dr. Vojka Cestnik, geolog Blaž Zarnik in etnologinja Anka Kolenc. Gledališko zgodbo bo uprizorilo Družinsko gledališče Kolenc.

Pohod je srednje zahteven. Pohodniki naj imajo primerno obutev.

Obiskovalci, ki ste se naših pohodov že udeležili, prinesite s seboj izkaznico z dosedanjimi vpisi arheoloških pohodov in zbirajte žige! Za vsakih 6 žigov prejmete darilo.

Štartnina: 10 EUR.

V štartnino so vključeni: strokovno vodenje in gledališka igra, izkaznica, zloženka, pogostitev ob dobrodošlici, knežja malica (naravni napitki, zelenjavne in mesne dobrote, medene slaščice). Za otroke do 10. leta starosti je pohod brezplačen.

PREŽIVITE Z NAMI PRIJETNO NEDELJO NA VAČAH!

Informacije: 

W: www.drustvo-geoss.si

FB: Arheološki-pohodi-Po-poti-velikega-kneza-z-Vač

T: 01 - 897 66 80, 041 895 852 (Družinsko gledališče Kolenc).

Nazaj