Vikend odprtih vrat v Litiji

25.09.2015, 25.-27.9., pri turističnih ponudnikih v občini Litija

Od 25. do 27. septembra obiskovalce vikenda odprtih vrat čakajo presenečenja v mestu in po vaseh, v litijski kotlini in po bližnjih hribih. Posebna doživetja za raziskovalce Srca Slovenije pripravljajo oglarji, lesarji, lončarji, gledališčniki, gostinci in številni drugi ponudniki. 

Katerikoli dan od petka do nedelje, 25. do 27. septembra, pridite po posebna doživetja:

 • NA OGLARSKO DOMAČIJO BRINOVEC v Slavini 1, Dole pri Litiji; Pripravljajo delavnice za otroke, pravo oglarsko kopo, pokažejo vam oglarsko kočo in film o oglarjenju, poskusite lahko oglarski kruh!
 • V PUSTOLOVSKI PARK GEOSS v Slivni 15, Vače; Ta vikend so vstopnice 15 % cenejše, sloviti orjaški spust si lahko privoščite za samo 5 EUR!
 • V CENTER ZA ZUNANJO UREDITEV na Veliki Preski 1, vsak dan ob 17. uri; Po vodenih ogledih razstav o lesu od gozda do izdelka obiščete vas, nagrajeno za inovativnost, in v cerkvi Lurške Matere Božje na Polšniku spoznate, kako delujejo orgle.
 • NA DOMAČIJO PATERNOSTER v Tenetišah 1, Litija; vsak dan ob 16. uri bodo omogočili jahanje, poskusili boste hišne izdelke in si ogledali domačijo z možnostjo spanja na seniku.
 • NA DOMAČIJO ŠKUNDER v Slivni 13d, Vače; vse tri dni si lahko ogledujete staro domačijo in degustirate hišne izdelke, v soboto in nedeljo ob 14. uri pa bo tu tudi brezplačen ogled lončarske delavnice Barbare Vrtačnik.
 • V ROKODELSKO DELAVNICO Aleša Vebra v Kresniških Poljanah 34, Kresnice; ogled mojstrovin iz struženega lesa bo v petek ob 17. uri ter v soboto in nedeljo ob 15. uri.
 • NA BREZPLAČNO ŠOLO JAHANJA, ki jo Zavod 16 podkvic prireja v Hotiču, za Gostiščem Kimovec, v petek od 16. do 19. ure, v soboto in nedeljo od 10. do 14. ure (zaželene prijave na 041 987 846).

V petek, 25. septembra, ne zamudite:

 • BREZPLAČNEGA JAHANJA PO DOGOVORU in druženja s konji, ki ga na svoji lokaciji ob Savi v Litiji med 16. in 19. uro omogoča Konjeniški klub Litija. Zaradi dežja petkovo jahanje odpade, na voljo pa je nadomestni termin v soboto od 12. do 15. ure. Prijave na 041 681 316.
 • BREZPLAČNE OTROŠKE PREDSTAVE Gusarji na Vačah, ki bo potekala na prostem pred Družinskim gledališčem Kolenc na Vačah ob 17.30. uri. Zaželene prijave na jani.kolenc@siol.net.

V petek in v soboto, 25. in 26. septembra,  odpira svoja vrata

 • MUZEJ PETRA SVETIKA na Vačah bo odprt v petek od 10. do 19. ure, v soboto od 15. do 19. ure; vstop je prost!

V soboto, 26. septembra, doživite Vače drugače:

 • NA BREZPLAČNEM VODENEM OGLEDU VAČ Z VAŠKO KLEPETULJO; začetek ob 10. uri pri cerkvi, zaželene prijave na jani.kolenc@siol.net.

V nedeljo, 27. septembra, pridite na pohod

 • PO POTI VELIKEGA KNEZA Z VAČ; gledališko voden pohod vas popelje v čas železne dobe, ko so našli vaško situlo. Začne se ob 10. uri pred Družinskim gledališčem Kolenc na Vačah 12, startnina 10 EUR (za obiskovalce muzeja 9 EUR).

KULINARIČNI UŽITKI IN OKREPČILA

V času vikenda odprtih vrat s posebnimi ponudbami vabijo

 • GOSTIŠČE KIMOVEC v Zgornjem Hotiču vse goste vikenda odprtih vrat pričakuje s  posebno dobrodošlico: prigrizkom z domačim kruhkom z namazom.
 • GOSTIŠČE CELESTINA v slikoviti dolini Sopote vas te dni po kosilu preseneti z brezplačnim domačim jabolčnim zavitkom z borovnicami.
 • GOSTILNA BERDAJS na Savi v petek in soboto od 12. do 16. ure naročilo kosila obogati z brezplačnim aperitivom in predjedjo.
 • GOSTILNA JUVAN na Polšniku vam v soboto in nedeljo ob kosilu ponudi brezplačni domači jabolčni zavitek.
 • KAVARNA IN OKREPČEVALNICA PRI MOSTU v Litiji ponuja brezplačno pokušino hišnih tort in sladoledov.
 • OKREPČEVALNICA KUHLA na Spodnjem Logu odraslim podari brezplačno kavo, otrokom pa kepico sladoleda.
 • GOSTILNA IN PIZZERIJA KOVAČ v Litiji ponuja pice 50 % ceneje (ne velja za dostavo na dom).
 • TENIS KLUB AS ima v gostinskem lokalu dneve tortilj po promocijskih cenah, ob tem si lahko ogledate odprto prvenstvo mladih tenisačev.
 • IZLETNIŠKA KMETIJA PR' LAVRIČ v bližini GEOSS-a ponuja nedeljsko kosilo po posebni ceni in z brezplačno sladico in sokom.

Turistična točka Srca Slovenije v središču Litije je od petka do nedelje odprta od 9. do 15. ure. Pridite po informacije in gradiva, na ogled je tudi razstava rokodelskih izdelkov Kovaštva Grašič. 


Z jesenskimi potepi po Srcu Slovenije sodelujte v nagradni igri za družinsko kopalno karto za bazene v Termah Snovik. Vsak obisk šteje! Na točkah, ki jih obiščete v času vikendov odprtih vrat, zahtevajte nagradni kupon. Vsi izpolnjeni kuponi sodelujejo v žrebanju, ki bo 11. novembra. Srečni nagrajenec bo prejel DRUŽINSKO KARTO ZA BAZENE TERM SNOVIK. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Terme Snovik so vpete v zeleno Tuhinjsko dolino med Kamnikom in Vranskim. S svojo lego na pragu Kamniško-Savinjskih Alp in le 10 km od srednjeveškega Kamnika so odlično izhodišče za spoznavanje Srca Slovenije. V notranjih in zunanji bazenih Term Snovik je naravna termalna voda. Notranji bazeni so odprti vsak dan od 9. do 20. ure, nočno kopanje je mogoče ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure. Poleg bazenov so v Termah Snovik na voljo tudi savne, masaže in kozmetične storitve.

Oglejte si še program Vikenda odprtih vrat v Kamniku!

Spremljajte celotno akcijo Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije!

Nazaj