Vikend odprtih vrat v Kamniku

23.10.2015, 23.-25.10., pri turističnih ponudnikih v občini Kamnik

Od 23. do 25. oktobra se razvajamo z Okusi Kamnika, odkrivamo tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave v Srcu Slovenije. Številni ponudniki v krajih pod Kamniškimi Alpami pripravljajo posebne ugodnosti in srčkana presenečenja. 

Vikend za planine, terme, sprehod po mestu ali parku!

 • NA VELIKO PLANINO se lahko ob vikendu odprtih vrat odpravite z nihalko ceneje: plača 1, peljeta se 2 (ob nakupu povratnih kart druga karta gratis); v Gostilni Pod žičnico te dni velja 10 % popust za vse jedi a la carte! 
 • V TERMAH SNOVIK v vseh treh dneh odprtih vrat velja 10 % popust za karte za kopanje v času od 11. do 13. ure; v restavraciji Potočka vam podarijo srčkan piškot.
 • POTEP PO SLIKOVITIH ULICAH KAMNIKA vam popestri postanek v Kavarnici na Glavnem trgu, kjer gostom te dni ponujajo tudi brezplačne srčkane piškote.
 • OBISK ARBORETUMA VOLČJI POTOK bo ta vikend še lepši. Ob nakupu vstopnice dobite brezplačno čebulico tulipana!

 Vse tri dni od petka do nedelje okusite Kamnik malo drugače!

 • V GOSTILNI IN PENZIONU REPNIK v Vrhpolju 186, Kamnik, gostje v času vikenda odprtih vrat brezplačno degustirajo tuhinjsko filo – eno od tipičnih jedi iz Okusov Kamnika.
 • V GOSTILNICI IN KAVARNI PRI PODKVI, na Trgu Svobode 1 v Kamniku, vam ob malici ali kosilu podarijo kloštrsko kremšnito.
 • V ZLATI PTIČKI, trgovini z zdravo prehrano na Šutni 2 v Kamniku, lahko degustirate kamniške dobrote okoliških kmetij Pr' Gabršk, Pr' Anžič, Pr' Vodiškarju in Pr' Soud ter jih kupite z 10 % popustom. V soboto med 10. in 12. uro ne zamudite degustacije in predstavitve načina pridelave domačih trniča in drugih kamniških sirov ter degustacije domačega kruha iz krušne peči, mesnin, namazov, marmelad in ostalih kamniških dobrot.
 • V PUBU POD SKALO na Maistrovi ulici 32, Kamnik, bo od petka do nedelje, od 16. do 20. ure brezplačna pokušina kamniškega piva Mali grad.
 • V NASADU STARIH SADNIH SORT TUNJICE vas bo Vrtnarsko sadjarsko društvo Tunjice od petka do nedelje, vsak dan od 10. do 14. ure, razveseljevalo z degustacijo jabolčnika.
 • V ZDRAVILNEM GAJU TUNJICE vam ob obisku v dneh vikenda odprtih vrat podarijo Živo vodo in kupon za 50 % popust za masažo hrbta in infrardečo terapijo.

 Srečajte se z mojstri

 • V ATELJEJU TATJANE HLAČER, ILA Perovo 18b, Kamnik, v petek, 23. oktobra, od 10. do 18. ure spoznavate keramične tehnike, različne gline in preizkusite lastne spretnosti pri delu z lončarskim vretenom.
 • V HIŠI KERAMIKE na Šutni 29, Kamnik, imate v soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra, od 10. do 13. ure in od 16. do 19. ure možnost dela na lončarskem vretenu in spoznavanje različnih tehnik poslikave.

V soboto, 24. oktobra, ne zamudite

V soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra, spoznavajte lepote Kamnika in okolice

 • NA BREZPLAČNIH VODENJIH PO MESTU; sobotno in nedeljsko 1-urno vodenje z začetkom ob 10. uri pri TIC Kamnik omogoča Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.
 • NA BUDNARJEVI DOMAČIJI v Zgornjih Palovčah 5; tu bodo v soboto ob 10. uri ustvarjalne delavnice za otroke z Meti&Greti, v nedeljo pa bo ob 15. uri prikaz peke kruha v krušni peči.
 • Z BREZPLAČNO VOŽNJO S KAMNIK BUSOM: Kamnik bus ves vikend in v času jesenskih šolskih počitnic vozi brezplačno.
TIC Kamnik v središču Kamnika je odprt od ponedeljka do sobote od 9. do 16. ure, v nedeljo pa od 10. do 14. ure. 
 

Z jesenskimi potepi po Srcu Slovenije sodelujte v nagradni igri za družinsko kopalno karto za bazene v Termah Snovik. Vsak obisk šteje! Na točkah, ki jih obiščete v času vikendov odprtih vrat, zahtevajte nagradni kupon. Vsi izpolnjeni kuponi sodelujejo v žrebanju, ki bo 11. novembra. Srečni nagrajenec bo prejel DRUŽINSKO KARTO ZA BAZENE TERM SNOVIK. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Terme Snovik so vpete v zeleno Tuhinjsko dolino med Kamnikom in Vranskim. S svojo lego na pragu Kamniško-Savinjskih Alp in le 10 km od srednjeveškega Kamnika so odlično izhodišče za spoznavanje Srca Slovenije. V notranjih in zunanji bazenih Term Snovik je naravna termalna voda. Notranji bazeni so odprti vsak dan od 9. do 20. ure, nočno kopanje je mogoče ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure. Poleg bazenov so v Termah Snovik na voljo tudi savne, masaže in kozmetične storitve.

Spremljajte celotno akcijo Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije!

Nazaj