Priznanji Snovalec in Sejalec

13.04.2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Sektor za turizem, je objavila poziv za podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, ter priznanja Snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma.

Sektor za turizem pri javni agenciji SPIRIT Slovenija že dobrih deset let z različnim ukrepi spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu. S tokratnim pozivom Sejalec išče že 12. dobitnika priznanja za najbolj ustvarjalen in inovativen dosežek na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Lani je naziv pripadel projektu tržnice sveže pripravljenih dobrot Odprta kuhna, med finalista pa sta se uvrstila še produkta Večerja na zajli in Med brancine in klapavice s kajaki, kanuji in supi.

Na poziv Sejalec se lahko prijavijo vse novosti v turizmu, podrobnosti o natečaju pa so objavljene na portalu www.btps.si. Zmagovalec bo razglašen na Dnevih slovenskega turizma.

Rok za prijave na poziv Snovalec se je že iztekel, denarna sredstva pa bodo porazdeljena med predvidoma tri prejemnike, ki bodo svoje projekte uresničili do novembra letos ter s tem pomembno obogatili slovenski turistični prostor. Lani so nagrado prejeli projekt Okusi Kamnika, ekološka vas Garden Village Bled in Gozdni selfness, ki so se v letu dni iz idejnih projektov uspešno prelevili v inovativne slovenske turistične produkte.

Nazaj | Arhiv