Poslovni model Silver House predstavljen v Tehnološkem parku v Ljubljani

22.05.2015

V Tehnološkem parku Ljubljana je v petek, 15. maja 2015, potekala predstavitev poslovnega modela Silver House v okviru projekta WIDER. Predstavila ga je Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je eden izmed partnerjev pri projektu.

Na predstavitvi je sodeloval tudi Nace Škoda iz podjetja Delta Union, enem izmed podjetji, ki je prejelo vavčer za razvoj poslovnega modela Silver House. Gre za celosten koncept nizko energijskih lesenih hiš, prilagojenih za starejše. Koncept pokriva vse pomembne elemente bivanja: arhitekturno zasnovo, notranjo in zunanjo opremo, energetski koncept, tehnološko opremo in poslovno finančni model.

Ob tej priložnosti se je v Tehnološkem parku Ljubljana odprla tudi razstava plakatov na katerih je predstavljenih vseh 38 projektov, ki so bili v okvirju projekta WIDER nagrajeni z inovacijskimi vavčerji.

Razstavo je organiziral IASP, Evropsko združenje tehnoloških parkov, ki kot partner sodeluje pri projektu WIDER. Na dogodku je bil prisoten tudi direktor Tehnološkega parka Ljubljana Iztok Lesjak, ki je pozdravil idejo Silver House na področju pametnih bivanjskih rešitev za starejše.
Nazaj | Arhiv