Silver House: odlični rezultati projekta WIDER za Srce Slovenije

22.05.2015

V Bruslju je 21. maja 2015 potekala zaključna konferenca projekta WIDER, pri kateri so sodelovala tudi slovenska podjetja, ki so bila nagrajena z inovacijskimi vavčerji. Pri razvoju poslovnega modela Silver House je sodelovalo pet slovenskih podjetji, pri čemer je vsako izmed njih razvilo svoj del skupne zgodbe.

Podjetja, ki so razvila konstrukcijo hiše, energetski koncept, notranjo ter zunanjo opremo, tehnološke rešitve in finančno-poslovni model so: Ahouse, Smart Com, PlutARH,  Kisik d.o.o. in Delta Union. S svetovanji so sodelovala tudi podjetja GDS, Esplanada ter Opius.

V Bruslju na zaključni konferenci je bil model Silver House predstavljen okrog 100 udeležencem iz celotne Evrope, med katerimi je bilo največ podjetnikov, strokovnjakov na področju aktivnega staranja ter predstavnikov lokalnih in regionalnih oblasti.

To je bilo zadnje uradno srečanje partnerjev, ki so sodelovali pri projektu WIDER. Ta se je v okviru programa Mediteran izvajal zadnja 3 leta. Ob tej priložnosti se je vodilni partner projekta, Regionalna razvojna agencija SVIM iz italjanske regije Marche zahvalil 10 partnerjem za uspešno sodelovanje, predvsem Razvojnemu centru Srca Slovenije za učinkovito vodenje komunikacijskih aktivnosti za celotno partnerstvo. Razvojni center Srca Slovenije je namreč skrbel za spletno stran projekta, izvedel promocijski video, pripravil infografiko z rezultati projekta in promoviral WIDER na promocijskih dogodkih ter preko različnih komunikacijskih kanalov. WIDER je bil za Razvojni center Srca Slovenije že drugi evropski projekt, kjer so vodili področje komunikacije.

V projektu WIDER je bilo skupno izvedenih 39 projektov, ki so prejeli inovacijske vavčerje v skupni vrednosti 350.000 €. V Bruslju je hkrati potekala tudi razstava vseh 39 nagrajenih projektov preko posterjev, kjer so opisani inovativni aspekti. Razstava omenjenih posterjev trenutno poteka še v šestih drugih evropskih državah, v tehnoloških in znanstvenih parkih, med drugim tudi v Tehnološkem parku Ljubljana. Ogled bo mogoč do sredine junija, v delovnem času parka.

Tukaj si lahko ogledate vse nagrajene projekte iz sedmih sodelujočih pilotnih regij.

Nazaj | Arhiv