Dobra praksa iz Srca Slovenije v Bruslju

23.09.2015

Kako je Srcu Slovenije uspelo trdneje povezati občine in druge partnerje, so v torek, 22. septembra 2015, v Bruslju spoznavali udeleženci konference o teritorialnem povezovanju interskupine RUMRA. Ta v okviru Evropskega parlamenta povezuje podeželska, gorska in odmaknjena območja.

Po predstavitvi evropske komisarke za regionalni razvoj Corine Cretu in kratki diskusiji je direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek predstavila povezovanje na področju razvoja podeželja v Srcu Slovenije.

Srce Slovenije je bilo predstavljeno kot edini primer dobre prakse, ki je lahko za zgled tudi v širšem evropskem prostoru. Na konferenci z naslovom »Rural territories in the 2014-2020 policies of territorial cohesion and inclusive growth« je med drugim kot govornik sodeloval tudi evropski poslanec Franc Bogovič, ki je podpredsednik interskupine RUMRA. Prisotnih je bilo preko 100 udeležencev.


Na konferenci je bilo prisotnih preko 100 predstavnikov evropskih organizacijAleksandra Gradišek ob predstavitvi razvojne poti Srca Slovenije

Nazaj | Arhiv