[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za marmelado iz suhega sadja in začimb

18.09.2015

Nagradno vprašanje: Sadje in zelišča na domačiji Pivec sušijo: a) v sodobni sušilnici, b) v stari kleti s posebnimi pogoji ali c) na krušni peči

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 29. oktobra 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel posebno energijsko marmelado iz suhega sadja in začimb iz Zeliščarske domačije Pivec, ki je prejela srebrno priznanje na mednarodnem festivalu marmelade. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Spoznajte uspešne zgodbe Srca Slovenije: Zeliščarska domačija Pivec



V vasici Vrata, nedaleč od gradu Bogenšperk, si lahko na Zeliščarski domačiji Pivec ogledate vzorčni zeliščni vrt, se udeležite različnih delavnic nabiranja divje rastočih zelišč, priprave mazil v domači kuhinji, priprave različnih tinktur in podobno. Jožica Bajc Pivec se z zelišči ukvarja na tradicionalen način, nabira jih ročno, suši jih na krušni peči. Na izletu pri njih lahko okušate domače dobrote z zelišči. Spremljate jih lahko tudi na
Facebooku.

Nazaj | Arhiv