Vključite se v shemo kakovosti Srca Slovenije za rokodelske in prehranske izdelke

27.11.2015

Razvojni center Srca Slovenije želi kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke z območja Srce Slovenije nagraditi z znamko kakovosti. Posebna oznaka - srček kakovosti bo na izdelkih Srca Slovenije predstavljal dodano vrednost, ki lahko zgradi trajno zaupanje potrošnika v naše izdelke. Označba kakovosti bo potrošniku olajšala nakup, saj bo zagotavljala, da je izdelek, ki ga iščejo, kakovosten.

Pri pripravi sheme kakovosti izdelkov Srca Slovenije sodeluje ekipa priznanih zunanjih strokovnjakov:

  • kuharski mojster svetovnega kova chef Janez Bratovž,
  • etnolog dr. Janez Bogataj,
  • strokovnjakinja na področju turizma dr. Tanja Lešnik Štuhec

Na uvodni predstavitveni delavnici, ki je potekala 25. novembra 2015 v Dolskem je bilo ugotovljeno, da Srce Slovenije nadaljuje v smeri vzpostavitve kolektivne tržne znamke, saj so predstavniki rokodelcev in pridelovalcev pridelkov ter proizvajalcev prehranskih izdelkov podali pozitivno mnenje za pridobitev pravice do uporabe znamke Srce Slovenije in izrazili interes za ocenjevanje svoje ponudbe. Tržna znamka bo izražala, da določen izdelek prihaja z območja Srce Slovenije, hkrati pa bo morala zagotavljati najvišjo in dosledno kakovost ob vzpostavljenem sistemu zagotavljanja kakovosti ter sistemu razvoja izdelkov, embalaže, etiket in zgodb ter celovite promocije in prodaje.


Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne tržne znamke Srce Slovenije za rokodelske izdelke bo objavljen na www.razvoj.si in www.srce-slovenije.si predvidoma v januarju 2016, za pridelke in prehranske izdelke pa v marcu 2016. Prvo ocenjevanje rokodelskih izdelkov, ki bo za ponudnike brezplačno, bo potekalo predvidoma v februarju 2016, za pridelke in prehranske izdelke pa v aprilu 2016.

Vabljeni k sodelovanju, sporočite nam svoj interes!

Dodatne informacije:
Rokodelski izdelki: Mija Bokal, 051 312 738, mija.bokal@razvoj.si
Pridelki in prehranski izdelki: Branko Hostnik, 01 89 72 104, branko@jarina.si

Nazaj | Arhiv