Rokodelci z Srca Slovenije na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle v Ljubljani

11.12.2015

Rokodelci z območja Srce Slovenije bodo od tega petka do nedelje, od 11. do 13. decembra, sodelovali na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle na Plečnikovem trgu v Ljubljani. Predstavili se bodo na prazničnih stojnicah z lesenimi izdelki, keramiko, polstenimi izdelki iz filca, unikatnimi izdelki iz tekstila, torbicami, copati, igračami iz blaga, nakitom iz različnih materialov, unikatnimi voščilnicami in zeliščnimi izdelki.

Poskrbljeno bo za prijetno praznično vzdušje. V petek bo na otvoritvenem večeru od 18. do 20. ure nastopala acapella skupina Bee Gessus, v soboto se bo od 18. do 20. ure predstavila acapella skupina 4Given, v nedeljo od 10. do 12. ure pa ne zamudite priložnosti za fotografiranje z Božičkom v snežni krogli.

Predstavitev 18 rokodelcev na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle koordinira Razvojni center Srca Slovenije, ki preko Rokodelske mreže Srca Slovenije povezuje tradicionalna rokodelska znanja in spodbuja k večji kakovosti rokodelskih izdelkov in njihovi širši promociji, prenosu znanj na mlajše generacije in k učinkovitejšemu skupnemu trženju. »V Srcu Slovenije skozi take dogodke ljudem in ponudnikom v lokalnem okolju dajemo možnost, da razvijajo svoje dejavnosti. Turistična ponudba se bogati, dobra promocija pa prinese nove obiskovalce in s tem odpiramo lokalnim ljudem nove prodajne poti,« pove Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Vrednote, ki jim sledimo v Srcu Slovenije, zasleduje tudi Maxi, ki poudarja kakovost in lokalno poreklo izdelkov. »Ker Mercator s predanostjo sodeluje z več kot 2000 slovenskimi dobavitelji, pridelovalci in rejci, je v Maxiju najprej doma slovensko. Maxi želi ponuditi najboljše, kar ponuja Slovenija, torej ne le visoko kakovostne izdelke, domače pridelke in odlične blagovne znamke, ampak tudi prijetna doživetja, domačno druženje in pristne občutke, ki jih še dolgo pomnimo. In nam ostanejo v srcu«, je o sodelovanju povedala direktorica blagovnice Maxi Katja Mihelič.

Delovni čas razstavljavcev na stojnicah v Maxiju bo v petek, 11. decembra, od 16. do 20. ure, v soboto, 12. decembra, od 8. do 20. ure in v nedeljo, 13. decembra, od 9. do 13. ure.

Vabljeni!Nazaj | Arhiv