Dobre prakse razvoja podeželja v Srcu Slovenije

25.08.2016

Skupina 117 predstavnikov podjetniških centrov, društev in razvojnih centrov iz devetih evropskih držav je avgusta obiskala primere dobrih praks projektov LAS Srce Slovenije na območju Lukovice, Kamnika inLitije.

Strokovno srečanje, ki se ga je udeležilo 117 udeležencev iz devetih držav (Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška, Italija, Litva, Poljska, Romunija, Slovenija in Slovaška) je od 19. do 21. avgusta 2016 gostil Razvojni center Srca Slovenije. Potekalo je v okviru projekta LAGs4EU, ki ga sofinancira Evropska unija iz programa Evropa za državljane. 

Predsednik LAS Srce Slovenije Željko Savič je na strokovni konferenci skupaj s predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije predstavil delovanje Lokalne akcijske skupine in njene glavne rezultate. Predstavile so se tudi občine Kamnik, Litija in Šmartno pri Litiji.

Udeleženci so si na območju občine Kamnik ogledali primere dobrih praks projektov sofinanciranih s pomočjo evropskih sredstev: obiskali so dolino Kamniške Bistrice, Terme Snovikstaro mestno jedro Kamnika terfestival Kamfest. Udeležili so se tudi prireditve Vaški dan na Vačah ter obiskali Pustolovski park GEOSS inIzletniško kmetijo Pr'Lavrič

Namen projekta LAGs4EU je spodbujanje vključevanja prebivalstva v kreiranje lokalnih politik in sprejemanje odločitev na lokalnem nivoju. Projektni partnerji na posameznih dogodkih predstavljajo primere dobrih praks kako so izboljšali sodelovanje med civilnim sektorjem in vladnimi organizacijami na lokalnem nivoju ter kako so vključili predloge civilnega sektorja v regionalne strategije in izvedbene projekte. V projektu LAGs4EU sodeluje 18 partnerjev iz 9 evropskih držav.


Udeleženci strokovnega srečanja z devetih držav pri Domu v Kamniški Bistrici, foto: Željko Savič


Delavnica izdelave trniča v Kamniški Bistrici s turistično vodnico Andrejo Bečan, foto: Željko Savič

Nazaj | Arhiv