Slovenski rokodelski festival 2019 začenjamo s Florijanovim sejmom v Trzinu

26.04.2019

V soboto in nedeljo, 4. in 5. maja 2019, bo že dvajsetič ob osnovni šoli v Trzinu potekala tradicionalna prireditev Florjanov sejem. Program bo obogaten z mednarodnim folklornim festivalom in 20. obletnico Turističnega društva Trzin, ki je že več let član Mreže rokodelcev Srca Slovenije.

Tudi letos bodo program popestrili rokodelski prikazi in prikazi kmečkih opravil, ki jih bodo pripravila številna sodelujoča društva, na stojnicah ne bo manjkalo odličnih izdelkov. Obiskovalce bo zabavala gasilska povorka, poskrbljeno bo za bogat program s petjem, plesom, za zabavo za otroke ter za lačne in žejne.

Mednarodni folklorni festival, ki vedno privabi številne obiskovalce in vse države, bo v soboto popoldne, ko se bo ob godbi na pihala predstavila pisana povorka plesalcev. Poleg domačih skupin Trzinka se bodo na odru vrtele še štiri druge skupine iz slovenskih pokrajin, obiskovalci bodo uživali še ob srbskih in madžarskih plesih. Pika na i pa bo obeležitev 20-letnice delovanja Turističnega društva Trzin, ki deluje vsa leta tako na turističnem kot tudi rokodelskem področju in je pomemben član Mreže rokodelcev Srca Slovenije.

V letošnjem letu se Florijanov sejem preko Srca Slovenije prvič pridružuje celoletnemu festivalskemu dogajanju Slovenskega rokodelskega festivala 2019 in bo tako gostil rokodelce tudi iz drugih slovenskih pokrajin.

Nazaj | Arhiv