Pridobite znak kakovosti Srca Slovenije

22.06.2020

Če v Srcu Slovenije ustvarjate rokodelske izdelke oz. izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, lahko njihovo kakovost potrdite s prijavo na razpis za uporabo kolektivne tržne znamke Srce Slovenije.

Še posebej v času spremenjenih navad domačih in tujih kupcev ter turistov je pomembno, da opozorimo na pristne lokalne in kakovostne izdelke, ki so jim na voljo. Priročnik za odgovorno, varno in trajnostno poslovanje ponudnikov in destinacij (STO, maj 2020) navaja: »Sistematično upravljanje in certificiranje lokalnih izdelkov v okviru skupnih znamk v posameznih destinacijah zagotavlja visoko kakovost in nadzor ohranjanja te kakovosti tudi pri najmanjših ponudnikih. Opozorimo goste na lokalno znamko!»

Na ocenjevanje se lahko prijavite fizične osebe z dejavnostjo, nosilci kmetijskih gospodarstev in podjetja iz občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Radeče, Šentrupert, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Trzin in Zagorje ob Savi.

K prijavi na razpis vabimo prav tako ponudnike, ki so sodelovali pri prvem ocenjevanju v letu 2016 in jim je potekala pravica do uporabe kolektivne tržne znamke Srce Slovenije.

Sestava strokovne komisije za ocenjevanje izdelkov:

  • dr. Tanja Lešnik Štuhec, Provital, svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva,
  • prof. dr. Janez Bogataj, etnolog,
  • Franci Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, kuharski mojster,
  • Matej Zupančič, Medianova, oblikovalec.

Rok za prijavo je 5. oktober 2020. Interes za prijavo sporočite do začetka septembra. Preverite razpisne pogoje.

S certifikatom kakovosti Srca Slovenije se ponaša že 171 izdelkov 55-ih ponudnikov. Pridružite se jim še vi in izkoristite možnosti prodaje v fizičnih in spletnih prodajnih kotičkih Srca Slovenije!

Nazaj | Arhiv