Kupujte lokalno: srečanja s sorodniki in prijatelji

30.04.2021

Po dolgem času, ko se nismo smeli družiti, prihajajo prvi topli pomladni dnevi, ko lahko načrtujemo kakšno manjše srečanje s sorodniki ali prijatelji. Presenetite jih s certificiranimi izdelki Srca Slovenije!

Za vas imamo nekaj predlogov, ki so kot nalašč za tople pomladne dni. Preživite dan v družbi svoje družine in prijateljev na domačem vrtu.

Če boste pripravljali priljubljene jedi na žaru, je nepogrešljivo oglje z Oglarske domačije Brinovec. Vsi, ki so ga že preizkusili, vedo, da je odlične kakovosti, saj nastaja iz slovenskega lesa pod budnim očesom oglarjev na Dolah pri Litiji. S kakovostnim ogljem lahko ustvarite boljši okus vaših jedi. Otroci bodo navdušeni, saj lahko z ogljem tudi kaj narišejo.

Ob takšnem druženju je nepogrešljivo tudi meso. Izberite med izdelki, ki so v ponudbi naših certificiranih ponudnikov Srca Slovenije. V družinskem podjetju Mesnine Bajec iz Šmartnega pri Litiji z izbranimi sestavinami ustvarjajo izdelke iz odličnega slovenskega mesa, dogovorite pa se lahko tudi za catering že pripravljenih jedi. Odlične mesnine lahko nakupite tudi v podjetju Levmes v Moravčah, kjer prehaja hišno znanje o predelavi mesnin iz roda v rod. Svinjsko, goveje in divjačinsko meso, ki ga odkupujejo od slovenskih proizvajalcev, predelujejo v sveže in suhe mesnine po starih družinskih recepturah. 

Ljubitelji domače zelenjave lahko izberite med prvimi spomladanskimi pridelki, kot so šparglji, mlada čebula, por, solata, korenje, krompirček. Obiščite kmetijo Ekološko kmetijo Pr' Rakari v Šmartnem pri Litiji in se dogovorite za prevzem zelenih dobrot. V objemu narave ohranjajo ljubezen do zemlje in znanje, kako iz nje pridelati najboljše.

Če želite goste navdušiti z lokalnim pivom, so prava izbira piva Volka Turjaškega iz Moravč pri Gabrovki ali piva iz kamniške Pivovarne Maister. V obeh varijo žlahtne okuse piva z unikatnimi aromami, ki navdušujejo z unikatnimi okusi. Postrežete lahko tudi z brezalkoholnim sivkinim sirupom s kmetije Škunder s Slivne, kjer so vse bolj postajajo prepoznavni po ponudbi visoko kakovostnih butičnih hišnih izdelkov iz pire, aronije in sivke.

Vedno se prileže tudi nekaj sladkeha. Izberite sladke piškote iz slaščičarne Detelca v Moravčah, ki je znana po odličnem hišnem finem pecivu, piškotih, tortah, rezinah in monoporcijskih sladicah. Ljubitelji flancatov, krofov ali potice pa se dogovorite za prevzem certificiranih dobrot Pri Ivanki na domžalski tržnici.

Da bo vse skupaj lično, pogrnite mizo z ročno sešitim nadprtom iz Šivalnice pri Karmen, hrano pa postrezite na unikatni leseni deski ali v lesenih skledah Vesne in Danijela Povše z Dol pri Litiji. Če vam je bolj všeč keramika, lahko poiščete kaj lepega v Narobe svetu, lončarskem ateljeju Mojce Žalik na kamniški Šutni.

Privoščite sebi in svojim bližnjim le najboljše in izbirajte med številnimi prehranskimi in rokodelskimi izdelki iz Srca Slovenije!

Nazaj | Arhiv