Kupujmo lokalno: Domača lekarna!

30.09.2021

S polno paro smo zakorakali v jesen, v ta barviti letni čas, ki pa s seboj prinaša tudi številna obolenja. Hitra sprememba vremena, ponoven začetek šol in vrtcev ter varljivo jesensko sonce so med glavnimi dejavniki, ki poskrbijo za oslabljen imunski sistem. Prehlad je ena najpogostejših zdravstvenih težav, ki se bolj izrazito pojavlja v hladnejših jesensko-zimskih mesecih in zgodaj spomladi. Neprijetne simptome oziroma znake prehlada pogosto lajšamo z zdravili ter prehranskimi dopolnili, ki jih dobimo brez recepta v lekarni. Kaj pa če bi letos poskrbeli za drugačno preventivo? Za vas smo pripravili nekaj predlogov s katerimi lahko poskrbite za dobro založeno domačo lekarno.

Sok iz aronije je visoko kakovosten hišni izdelek Ekološke kmetije Vodnjov, ki je primeren tudi za diabetike in vegane. Sok je polnovreden, hranilen in med najmočnejšimi antioksidanti v naravi. Čisti in obnavlja kri ter krepi imunski sistem. Aronija je naraven vir antioksidantov, flavonoidov, antocianov ter vitaminov B, C in E in je odlična preventiva za zaščito vašega imunskega sistema.

Med ni le učinkovito zdravilo ob prehladih, ampak ima tudi številne druge, precej presenetljive zdravilne učinke. Preventivno učinkuje proti razvoju bolezni, izboljša imunski sistem, vsebuje pa tudi flavonoide, ki so odlični antioksidant in uspešno ščitijo naš organizem. V Čebelarstvu Levičar so vam na voljo kar tri vrste medu: smrekov, cvetlični in hojev med.

Živa glina iz Zdravilnega gaja Tunjice ima moč, da veže nase vse, kar je za organizem slabo. Deluje protivnetno, antiseptično, protiinfekcijsko, preprečuje gnojenja ter deluje absorpcijsko na škodljive snovi v organizmu. Na prebavnih organih deluje glina kot aktivni obkladek, saj odstranjuje uničene celice in pospeši njihovo obnovo.

Na Ekološki kmetiji Pr' Nejc so strokovnjaki v pripravi zdravilnih pripravkov. Njihovi izdelki pod blagovno znamko Janez Javorski so pripravljeni na podlagi lastnih dolgoletnih izkušenj ter ne vsebujejo konzervansov, umetnih arom, barvil in parafina. V njihovemu naboru izdelkov lahko najdete:

Olje iz zdravilne šentjanževke je namenjeno za zunanjo uporabo pri opeklinah, oteklinah, pri oskrbi manjših ran, udarnin in zvinov. Z masažo in vtiranjem lajša težave pri revmi in protinu ter pri pikih žuželk. Pridelava je ekološka, na naravi in človeku prijazen način.

Želiščno žganje Tavžentroža v želodcu in črevesju ustvari harmonično stanje. Odpravlja motnje pri mesečnem perilu, slabokrvnosti, pri rednem jemanju pomaga pri zniževanju prekomerne teže. 

Šenjanževec je pozabljeno naravno zdravilo, ki se vrača v uporabo. Žganje je poleg vseh zdravilnih učinkov šentjanževke posebno uporabno v boju proti revmi, deluje kot blago pomirjevalo. Uporablja se ga lahko tudi pri masaži.

Rmanovec je žganje, ki je posebno uporabno pri želodčnih ter črevesnih težavah. Uravnava delovanje jeter ter vzbuja tek. Spodbuja delovanje ledvic, tudi s povečanjem izločanja seča, priporočljivo je predvsem za ženske.

Lučnik, papeževa sveča ali svečnik je visoka rastlina z velikimi rumenimi cvetovi, razširjena po Srcu Slovenije in drugje po Sloveniji. Z vodo razredčen sirup, pripravljen iz cvetov, uživamo za boljše počutje. Lučnik miri kašelj, pospešuje izkašljevanje, blaži vnetja in znižuje vročino. Je blago odvajalo, zdravi revmo in rane in ima še številne druge blagodejne učinke na telo.  Zelo primeren je za otroke in starostnike. 

Pripravite se na zimo, dobro založite svojo domačo lekarno ter privoščite sebi in svojim bližnjim le najboljše, z vrhunskimi izdelki iz Srca Slovenije!

Nazaj | Arhiv