Kupujmo lokalno: Decembrska obdarovanja!

30.11.2021

Smo pred vrati prazničnega decembra, enega izmed najlepših mesecev v letu. Ste že nakupili darila, s katerimi boste ob prihajajočih praznikih obdarili svoje najbližje? Ker je iskanje pravega darila včasih pravi izziv, smo za vas pripravili nekaj idej, ki imajo lokalno zgodbo in kakovostni značaj. Vabimo vas, da podprete domače rokodelce in ponudnike!

Zakaj ne bi svojih bližjih obdarili z nečim, s čimer bodo sijali celo leto? V naboru certificiranih izdelkov Srca Slovenije se najde bogat izbor unikatnega, ročno izdelanega nakita.

Kolekcije nakita BE LACE, MAKE A WISH in LACE DREAM, ki jih kreira vsestranska ustvarjalka Mojca Baloh, so odlična ideja za božično darilo. Moderni in sofisticirani motivi, a hkrati tudi tradicionalno slovenski.

Kolekcije ELEGANT, MAMUT in MEDALJON izpod rok Andreje Humar Gruden sestavlja unikatni klekljani nakit iz metaliziranega sukanca, primeren za vse tiste, ki cenijo ročna dela in tradicijo.

Kolekcijo Gozd in Kolekcijo Ljubezen sestavlja unikaten ročno izdelan nakit iz lesa, ki je primeren za vse, ki cenijo naravne materiale, edinstvenost in eleganco. Nakit ročno izdeluje mladi ustvarjalec Nejc Pižmoht, ki ustvarja pod imenom Pineks Wood.

Nakit Ana, ki nastaja v samemu središču Slovenije, v lončarski delavnici Barbare Vrtačnik, je ročno izdelan nakit s čipko, ki je od nekdaj veljala za simbol ženstvenosti in prestiža.

Želite podariti nekaj kreativnega in izvirnega? Zelišča, ki rastejo v neokrnjeni naravi Srca Slovenije so zdravilna pa tudi lepa in barvita. Vdelana v male stekleničke so uporabna kot uhani ali verižica. Izdelek nastaja na Zeliščarski domačije Pivec.

Milo za darilo? Zakaj pa ne! Podarite svojim najdražjim mila, ki bodo razvajala, negovala in obogatila kožo s hranilnimi snovmi. Izbirate lahko med naravnimi mili iz kozjega mleka Zavoda pri Usovih v vonjih ognjiča, jasmina, divje češnje, sivke ali medu in ovsenih kosmičev.

Ročno izdelana naravna mila, brez dodanih barvil in konzervansov pa nastajajo tudi izpod rok Darje Škulj. V svoji ponudbi ima gozdno, žajbljevo, ognjičevo, sivkino in timijanovo milo.

Kaj pa če bi bilo vaše darilo letos nekoliko drugačno, izdelano z najstarejšo tehniko predelave volne za oblačila – s polstenjem? Polstena torba, copati ali kapa so le nekateri izmed številnih izdelkov, ki jih ustvarja Tatjana Ručigaj. Izdelki so narejeni iz 100% ovčje volne z dodatki svile in naravnega lateksa. Na voljo so v različnih barvah in motivih.

Darila, ki ne smejo manjkati pod božično jelko so zagotovo tudi igrače za najmlajše. Mira Lukežič pod blagovno znamko Studio LA ustvarja unikatne tekstilne izdelke za otroke in igrače. Izbirate lahko med igračami z različnimi motivi kot so miška, muca, žabica, kokoš, zajček, vila ali zmajček.

Bodite trajnostni in poskrbite, da bodo vaši bližnji uživali v objemu toplih in mehkih pletenin. Pletenine iz tradicionalnega pletiva - slovenske volne so ročno delo gospe Vilme Kante. Izdelki s pridihom tradicije, za vse tiste, ki jim nikoli ni dovolj toplo!

Naj bo december čaroben, z vrhunskimi izdelki iz Srca Slovenije!

Nazaj | Arhiv