Kupujmo lokalno: Za sladko življenje!

30.09.2022

Razna praznovanja, proslave, rojstni dnevi, pikniki, posebne priložnosti ali pa le, trenutek zase, da se pocrkljate ob napornem tempu, ki nam ga narekuje življenje. Vse to so priložnosti, ko posežemo po sladicah. Vzemite si čas zase in si privoščite katero od izbranih sladic s certifikatom kakovosti Kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije.

Aktiv kmečkih žena Plamen ima v svoji ponudbi raznovrsten sladki program, ki odseva način življenja preprostih kmečkih ljudi, v okusih pa se tradicija prepleta s sodobnostjo. Med sladkimi dobrotami ima posebno mesto jabolčna pita, sladica naših babic. V malih pitah, ki jih imajo v ponudbi so trije nadevi iz jabolk, medu, karamele in čokolade.

V ponudbi imajo tudi Prešco, ki so jo poleg boljših kruhov pripravljali ob praznikih in drugih posebnih dogodkih. Je vrsta kruha, ki se je pekla v času zorenja ajde pa tudi ob prazniku vseh svetih. Posebnost kruha je v nadevu iz sestavin: tradicionalno je vsebovala maslo, jabolčne krhlje ali suhe hruške, češnjevo žganje, rumenjake in med, danes je nadev dobil sodobnejšo različico z orehi in rumenim korenjem.

Franovi piškoti in Orehovi rogljički so ročno izdelani po hišnih recepturah Osolnikovih in so naprodaj v Kavarni in slaščičarni Detelca, ki se nahaja v rojstni hiši slovenskega pisatelja Frana Detelje v središču Moravč. Okusi za prave sladokusce!

Na Kmetiji pr' Boltjan v središču Slovenije izpod pridnih rok nastajajo ajdovi, marmorirani ter pirini piškoti. Ročno piškoti s Kmetije Pr' Boltjan imajo visoko dodano lokalno vrednost, saj so izdelani iz hišne ekološko pridelane polnozrnate moke z lastnim mletjem.

Ekološka kmetija Pr' Matožet iz Krašnje je družinska kmetija z 20-letno tradicijo. Njihovi izdelki so kakovostni z visoko dodano lokalno vrednostjo. Med drugim imajo v svoji ponudbi Janeževe upognjence ki so ročno izdelani piškoti iz skrbno pridelanih hišnih sestavin.

Želimo vam prijetno sladkanje. 

Nazaj | Arhiv