Novice in dogodki

12.12.2014
JAVNI RAZPIS URE-GEN-I-2014-3, nepovratne finančne spodbude za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost pri končnih odjemalcih – fizičnih osebah
Družba GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o. je skladno s prizadevanji za pripravo programa za izboljšanje energetske učinkovitosti pri končnih odjemalcih tokrat sredstva namenila tudi fizičnim osebam. Namen razpisa je spodbuditi izvedbo investicij, katerih cilj je povečanje učinkovite rabe energije.

05.12.2014
Moderne tehnologije za kakovostno bivanje starejših
Projekcije kažejo na to, da bo leta 2060 več kot 30 odstotkov Slovencev starih nad 65 let, kar prinaša velike družbene spremembe. V Stični je v četrtek, 4. decembra 2014, Razvojni center Srca Slovenije skupaj z Občino Ivančna Gorica organiziral strokovni posvet na temo izzivov, ki jih prinaša staranje prebivalstva. Dogodek je bil deležen velike pozornosti in pestre udeležbe predstavnikov iz različnih področij.

24.11.2014
Napovedujemo: strokovni posvet »Staranje prebivalstva – nove priložnosti. Smo pripravljeni?«
V četrtek, 4. decembra 2014, vas ob 9. uri vabimo na strokovni posvet »Staranje prebivalstva - nove priložnosti. Smo pripravljeni?«, ki bo potekal v prostorih Cisterijanskega samostana Stična (Stična 17, Ivančna Gorica). Seznanili se bomo s strateškimi usmeritvami na področju aktivnega staranja na evropski, nacionalni in lokalni ravni ter spoznali dobre slovenske prakse.

21.11.2014
Udeleženci navdušeni nad seminarjem o digitalnem trženju
Razvojni center Srca Slovenije je novembra v okviru evropskega projekta Young SMEs, organiziral 3-dnevni seminar o digitalnem trženju. 35 udeležencev je pridobilo celosten vpogled v možnosti spletne promocije, oglaševanja in prodaje. Spoznali so prihajajoče in obstoječe trende digitalnega marketinga, predvsem pa orodja za povečanje konkurenčnosti svojega podjetja na konkurenčnem trgu.

21.11.2014
Nova naprava za starostnike predstavljena na TV Slovenija
Na TV Slovenija je bila v oddaji Prvi dnevnik 20. novembra 2014 predstavljena nova socialno-komunikacijska naprava za starostnike, ki smo jo razvili v Srcu Slovenije. V prispevku so sodelovali Nace Novak (Zavod IRNT), Helena Mitrevska in Željko Savič (Vaški odbor Dolsko), kot gostja v studiu pa je aktivnosti na področju aktivnega staranja predstavila Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije.

17.11.2014
Srce Slovenije na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji
Srce Slovenije se je predstavilo na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji 14. novembra 2014 v Biotehniškem centru v Naklem. Na konferenci je sodelovala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, pa tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole in podjetnik Jože Kos iz Velike Preske. Skupaj so predstavili Srce Slovenije skozi vidik integralnega prepletanja podjetništva, turizma in samooskrbe.

13.11.2014
Konferenca »Podpora mladih malih in srednje velikih podjetij na lokalni ravni«
Namen konference, ki se je odvijala sredi novembra v Toledu v Španiji v okviru projekta Young SMEs je bil predstaviti vlogo javnega sektorja pri podpori mladih malih in srednje velikih podjetij ter predstavitev dobrih praks, ki smo jih projektni partnerji implementirali v svojih regijah.

11.11.2014
Napovedujemo: Srce Slovenije na konferenci o integralni zeleni ekonomiji
Na konferenci o integralnem zelenem gospodarstvu za boljši svet bodo 14. in 15. novembra 2014 predstavljeni potenciali Slovenije za uveljavitev trajnostnega in na vrednotah zgrajenega modela razvoja tudi v evropskem merilu. Slovenski modeli, kot so Srce Slovenije, Biotehniški center Naklo, Vrtec Slovenska Bistrica, Domel iz Železnikov, Solčavsko, in številni drugi, bodo razloženi s pomočjo osnovnega teoretskega okvira integralne ekonomije, ki sta ga postavila profesorja Lessem in Schieffer iz Ženeve.

07.11.2014
Srce Slovenije kot evropski primer inovativnosti na lokalni ravni
Dobre prakse z različnih koncev Evrope s področja spodbujanja inovativnosti na lokalni ravni so bile predstavljene na konferenci z naslovom »Orienting local innovation towards Strategy 2020«, ki je potekala 6. novembra 2014 v Lucci v Italiji. Med njimi je bilo tudi Srce Slovenije, ki je bilo izpostavljeno kot odličen primer inovativnosti na lokalni ravni.

30.10.2014
Priložnost: Udeležite se interaktivnega seminarja o digitalnem trženju
Dosezite prave kupce in partnerje svoje dejavnosti, povečajte njihovo število in izkoristite priložnost za boljše poslovne uspehe. Pridite po koristne informacije in konkretna znanja o digitalnem trženju. Seminar Digitalno trženje bo potekal v ponedeljek, 10. novembra, od 8.30 do 16.00 v Vegovem hramu v Dolskem; v ponedeljek, 17. novembra, od 8.30 do 16.00 v Vegovem hramu v Dolskem, in v četrtek, 20. novembra ob za vas rezerviranem individualnem terminu v TIC-u Jurij Vega v Dolskem. Obvezne prijave na mojca.stepic@razvoj.si.

27.10.2014
Nova orodja za merjenje inovativnosti!
Regije in manjše skupnosti imajo odslej priložnost meriti nivo svoje inovativnosti s pomočjo novega modela, ki temelji tako na kvalitativnih kot tudi na kvantitativnih indikatorjih. Ti se razlikujejo od tistih, ki jih uporabljajo Eurostat ali nacionalni statistični uradi.

11.10.2014
Nova razstava v Turistični točki Srca Slovenije
Tokrat je v Turistični točki Srca Slovenije na ogled likovna razstava z naslovom PREŠE. Razstavo so člani likovnega društva LILA naslikali v avgustu 2014. Osrednja tema slikanja so bile preše, geslo teme pa: "Žeja opeša, če je dobra preša"

09.10.2014
Zaključna konferenca projekta INNOVAge na temo aktivnega staranja
V Bruslju je 7. oktobra 2014 potekala skupna zaključna konferenca projekta INNOVAge, ki spodbuja trajnostne in inovativne rešitve za daljše in neodvisno življenje starostnikov. Pri projektu sodeluje petnajst partnerjev iz štirinajstih evropskih držav. Kot partner projekta je na dogodku sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije.

29.09.2014
Okrogla miza Kakšno življenje se nam obeta na starost
»Veliko hiš, ki so energetsko potratne, pa je tako velikih zato, ker ljudje mislijo, da so nesmrtni. Vsak od nas bo umrl,« je dejala upokojena profesorica in novinarka, sicer pa ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir. Na današnji okrogli mizi Kakšno življenje se nam obeta na starost in kako je lahko lepše, ki jo je organiziral Razvojni center Srca Slovenije, so sodelovali še župan Občine Šentrupert Rupert Gole, pevka Nuša Derenda, predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.

26.09.2014
Predstavitev projekta Poly-SUMP in metodologije »Future search« na konferenci v Trstu
Razvojni center Srca Slovenije se je 25. septembra v Trstu udeležil konference o trajnostnem načrtovanju mobilnosti v urbanih območjih. Konferenca je potekala v sklopu projekta BUMP, ki je namenjen promociji urbanim mobilnostnim načrtom.

23.09.2014
Prvo srečanje rokodelcev Srca Slovenije je lepo uspelo
Barvita ponudba stojnic je na sončno popoldne kar sama vabila obiskovalce Jesenske tržnice v Dolskem, v okviru katere je v soboto, 20. septembra 2014, potekalo 1. srečanje rokodelcev Srca Slovenije. Veseli smo, da smo napolnili kar dvanajst rokodelskih stojnic s pomočjo Mreže rokodelcev Srca Slovenije!

22.09.2014
Napovedujemo: Srce Slovenije na 14. Festivalu za tretje življenjsko obdobje
V Cankarjevem domu v Ljubljani bo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2014 potekal 14. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na tej edinstveni in množični prireditvi za starejše v Sloveniji in Evropi se bo predstavljal tudi Razvojni center Srca Slovenije z evropskima projektoma INN.O.V.Age in WIDER.

22.09.2014
Napovedujemo: Evropski teden podjetništva 2014
SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma ob podpori Evropske komisije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira že šesti Evropski teden podjetništva. Evropski teden podjetništva je namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi, zaposlenimi ali iskalci zaposlitve, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot ter obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

12.09.2014
Zaključna konferenca projekta FaRInn na temo odgovornega inoviranja
V mestu Mitilini v Grčiji je 10. septembra 2014 potekala zaključna konferenca projekta FaRInn, ki spodbuja odgovorno inoviranje. Na dogodku je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije, ki pri projektu opravlja nalogo odgovornega partnerja za komuniciranje.

10.09.2014
Napovedujemo: Zaključna konferenca na temo aktivnega staranja v Bruslju
Vabimo vas na skupno zaključno konferenco evropskih projektov INNOVAge in CASA, ki se bo odvijala 7. oktobra 2014 v Bruslju. Tema bodo trajnostne in inovativne rešitve, ki omogočajo daljše in neodvisno življenje starostnikov, predstavili pa se bodo tudi vsi rezultati omenjenih projektov.

04.09.2014
Družba in normirani odhodki
Družbe (d.o.o.), ki od aprila 2013 tudi lahko ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov, so neprimerno več obdavčene kot samostojni podjetniki (s.p.). Preverite spodaj.

04.09.2014
SPIRIT vabi na dogodek v okviru sejma MOS - »Podjetniške spodbude za nastajanje, rast in razvoj podjetij«
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo organizirata v okviru 47. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju dogodek namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem z naslovom: “PODJETNIŠKE SPODBUDE ZA NASTAJANJE, RAST IN RAZVOJ PODJETIJ”

03.09.2014
7. Podjetniški dnevi!
Podjetje Data d.o.o. v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana že 7. organizira Dneve podjetništva. V dveh dneh raznolikega dogajanja se bo tudi letos zvrstilo večje število brezplačnih predavanj. Namen podjetniških dni je druženje, izmenjava informacij ter izkušenj, vsak dan pa bo posvečen drugemu sklopu aktualnih podjetniških tem.

02.09.2014
9. slovenski forum inovacij
Vabilo k prijavi za vse avtorje izumov, invencij in inovacij! 12. in 13. novembra v Ljubljani.

14.03.2014
Napovedujemo: Vabljeni na mednarodno delavnico o upravljanju voznega parka in tovora v Ljubljano
Se ukvarjate s inteligentnimi transportnimi sistemi? Iščete nove in celovite rešitve za sisteme sledenja in spremljanja tovora? Vas zanima, kako se znajdejo na tem področju drugod po Evropi? Želite spoznati nove partnerje?

12.03.2014
Javni natečaj za nabor podjetij za sodelovanje na promocijsko-izobraževalnem dogodku v okviru 23. Slovenskega oglaševalskega festivala
SPIRIT Slovenija, javna agencija (v nadaljevanju: SPIRIT) skupaj s Slovensko oglaševalsko zbornico in Gea College- Fakulteto za podjetništvo, v okviru 23. Slovenskega oglaševalskega festivala, dne 26.3.2014, v Portorožu organizira 3 urni promocijsko izobraževalni dogodek na temo pomembnosti gradnje blagovne znamke za podjetnike. Dogodek bo potekal v dopoldanskem času v kongresnem centru Bernardin v Portorožu.

06.03.2014
V marcu dve brezplačni delavnici o podjetništvu – NM in CE
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v sodelovanju s podjetniškim centrom KonektOn organizira dve dvodnevni brezplačni delavnici z naslovom Podjetništvo kot karierni izziv današnjega časa, ki bosta potekali v Novem mestu 12. in 13. 3. 2014 in v Celju 26. in 27. 3. 2014.

04.03.2014
Pavšalni prispevki za popoldanski s.p. - 2014
V letu 2014 se bodo dvignili prispevki za "popoldanske

26.02.2014
Inovacijski vavčerji za podjetja na področju bivanjskih rešitev za starostnike
Razvojni center Srca Slovenije kot slovenski partner projekta WIDER objavlja Razpis za WIDER inovacijske vavčerje. Cilj razpisa je izbrati primerne projekte slovenskih mikro, malih in srednje velikih podjetij, ki na inovativen način odgovarjajo na izzive novega nastajajočega trga novih izdelkov in storitev za starostnike. Z razpisom, kateri je podaljšan do 18. junija 2014, bodo podprti svetovalni vavčerji za projekte energetsko učinkovitih bivanjskih rešitev za starostnike, poseben poudarek bo namenjen projektom, ki so del širšega povezovanja v grozd Srebrna hiša, ki ga pilotno razvijamo v Srcu Slovenije. Podjetja, ki želijo kandidirati na razpis za vavčerska sredstva, lahko izberejo svojega svetovalca med prijavljenimi svetovalci iz WIDER mediteranskih regij (na seznam se lahko do konca aprila prijavijo tudi slovenski svetovalci).

20.02.2014
Dobre prakse podpore podjetnikom iz tujine v Srcu Slovenije
V Srcu Slovenije bomo v letošnjem letu testno nadgradili storitve naših VEM točk za podjetnike v Mengšu in Litiji ter jih ponudili specializirana izobraževanja na področju uporabe sodobnih IKT tehnologij v marketingu podjetij, ki jih uspešno izvajajo na Irskem, in nadgradili podjetniški spletni portal z vsebinami za mreženje na podlagi dobre prakse v Veliki Britaniji. Naši VEM svetovalci bodo letos spomladi na študijskih obiskih tudi v praksi spoznali, kako oba programa funkcionirata in jih nato prenesli na območje Srca Slovenije.

10.02.2014
Prispevki za popoldanski s.p. v letu 2014
Od 1. februarja 2014 dalje bodo imeli tudi nosilci takoimenovanih popoldanskih s.p. višje prispevke za zdravstveno zavarovanje. Zakonska podlaga za dvig prispevkov je Intervetni zakon o zdravstvu, ki določa, da je Mesečni znesek prispevka za poškodbe pri delu in poklicno bolezen (0,53 % od PP) ter dodatno Mesečni znesek prispevka po 55.a členu ZZVZZ (6,36 % od 0,25 PP).
DURS je objavil višino prispevkov, ki je vezana povprečno plačo v Sloveniji.

29.01.2014
Primerjava obdavčitve različnih oblik dela v letu 2014
Ste pred izzivom zaposlitve pri novem delodajalcu? Razmišljate o različnih oblikah sodelovanja z delodajalcem?
V letu 2014 so začele veljati določene določbe 18. člena ZPIZ-2, od 1.2.2014 dalje pa še obdavčitev honorarnih oblik dela po Interventnem zakonu o zdravstvu, ki končni stroške avtorske ali podjemne pogodbe dodatno podraži. Prilagamo vam primerjavo neto izplačila na račun delavca in stroška delodajalca za primer avtorske pogodbe, podjemne pogodbe ali dela preko s.p..

29.01.2014
VEM točka za podjetnike v Mengšu vsako sredo
V Mengšu od marca 2013 deluje podjetniška vstopna točka VEM, kjer lahko potencialni in že delujoči podjetniki na enem mestu preprosto registrirajo svoje podjetje, opravijo spremembe s.p. ali d.o.o. ali pridobijo koristne podjetniške nasvete. V lanskem letu je brezplačne storitve točke VEM, ki jih izvaja Razvojni center Srca Slovenije, koristilo skoraj 500 potencialnih ali delujočih podjetnikov iz Mengša in okoliških občin.

28.01.2014
VEM točka za podjetnike v Litiji vsako sredo
V Litiji že osmo leto deluje podjetniška vstopna točka VEM, kjer lahko potencialni in že delujoči podjetniki na enem mestu preprosto registrirajo svoje podjetje, opravijo spremembe s.p. ali d.o.o. ali pridobijo koristne podjetniške nasvete. V lanskem letu je brezplačne storitve točk VEM, ki jih izvaja Razvojni center Srca Slovenije v Litiji in Mengšu koristilo skoraj 750 potencialnih ali delujočih podjetnikov.

20.01.2014
Prijavite se med mednarodne svetovalce na področju starostnikov
Razvojni center Srca Slovenije je kot slovenski partner projekta WIDER v novembru objavil Poziv k vpisu v mednarodni seznam svetovalcev. Poziv bo odprt do konca aprila, vendar se vsi zainteresirani prijavite čim prej. Cilj poziva je izbrati primerne svetovalce, ki bodo pomagali malim in srednje velikim podjetjem pri razvoju njihovih inovativnih izdelkov in storitev za starostnike in jim hkrati pomagali pri vstopu na nove trge. Na poziv se lahko prijavijo svetovalci iz podjetij in drugih organizacij iz celotnega območja Slovenije. Za uspešno prijavo morajo izpolniti vse obrazce v slovenskem in angleškem jeziku. Zadnji rok za oddajo vlog je 30. april 2014 do 18. ure.