Novice

23.12.2015
Srce Slovenije kot primer dobre prakse v knjigi Integralna zelena Slovenija
Srce Slovenije se že več let povezuje s slovensko državljansko pobudo Integralna zelena Slovenija, ki je namenjena polnovrednemu življenju v mednarodno ugledni skupnosti Slovenije. Iz skupne vizije, ki je bila zapisana v letu 2013, je nastala knjiga INTEGRAL GREEN SLOVENIA, ki jo lahko do 20. januarja 2016 naročite za samo petino cene.

16.12.2015
Na razstavi slovenskih rokodelcev največje jaslice iz Srca Slovenije
V torek, 15. decembra, je v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani potekalo odprtje razstave Jaslice slovenskih rokodelcev, ki jo je pripravil Slovenski etnografski muzej skupaj s Konzorcijem rokodelskih centrov Slovenije.

11.12.2015
Rokodelci z Srca Slovenije na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle v Ljubljani
Rokodelci z območja Srce Slovenije bodo od tega petka do nedelje, od 11. do 13. decembra, sodelovali na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle na Plečnikovem trgu v Ljubljani. Predstavili se bodo na prazničnih stojnicah z lesenimi izdelki, keramiko, polstenimi izdelki iz filca, unikatnimi izdelki iz tekstila, torbicami, copati, igračami iz blaga, nakitom iz različnih materialov, unikatnimi voščilnicami in zeliščnimi izdelki.

10.12.2015
Mlade vabimo k ustvarjanju boljše prihodnosti v Srcu Slovenije
V okviru projekta EUth vabimo mlade med 15. in 34. letom k uvajanju sprememb v Srcu Slovenije. Vabljeni vsi, ki si želite prispevati, in ki si želite biti del sprememb. Ni pomembno, ali imate izkušnje ali ne. Pomembna je želja, da skupaj ustvarimo pozitivne spremembe v Srcu Slovenije!

03.12.2015
Z lončarjenjem začeli decembrsko dogajanje v Litiji
Včeraj popoldan je na Turistični točki Srca Slovenije v starem mestnem jedru Litije potekala lončarska delavnica za otroke in odrasle. S pomočjo lončarke Mojce Žalik si je 15 udeležencev delavnice izdelalo svoje potičnice, lončene modelčke za potico in druge sladice, ki jih bodo lahko uporabili pri peki ob prihajajočih praznikih. Obiskovalci so bili navdušeni nad oblikovanjem gline in ustvarjanjem na lončarskem vretenu ter pozdravljajo tovrstno dogajanje v Litiji.

02.12.2015
Vabljeni na razstavo Jaslice slovenskih rokodelcev
Srce Slovenije vabi na praznično razstavo Jaslice slovenskih rokodelcev, ki jo pripravlja Slovenski etnografski muzej skupaj s Konzorcijem rokodelskih centrov Slovenije, v katerega se povezuje tudi Mreža rokodelcev Srca Slovenije.

02.12.2015
Turistični informatorji zavoda Turizem Ljubljana in turistični vodniki agencije Roundabout navdušeni nad Srcem Slovenije
Za devet predstavnikov zavoda Turizem Ljubljana in turistične agencije Roundabout iz Ljubljane smo v petek, 27. novembra 2015, organizirali strokovno ekskurzijo, na kateri smo jim približali nekaj zanimivih točk Srca Slovenije. Želeli smo, da jih pobližje spoznajo in vključijo v svoje prihodnje turistične programe.

27.11.2015
Vključite se v shemo kakovosti Srca Slovenije za rokodelske in prehranske izdelke
Razvojni center Srca Slovenije želi kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke z območja Srce Slovenije nagraditi z znamko kakovosti. Posebna oznaka - srček kakovosti bo na izdelkih Srca Slovenije predstavljal dodano vrednost, ki lahko zgradi trajno zaupanje potrošnika v naše izdelke. Označba kakovosti bo potrošniku olajšala nakup, saj bo zagotavljala, da je izdelek, ki ga iščejo, kakovosten.

27.11.2015
Potegujte se za vstopnico za božični koncert Zbora sv. Nikolaja v Litiji
Nagradno vprašanje: Kdo vodi Zbor svetega Nikolaja iz Litije? a) Darja Švajger b) Helena Fojkar Zupančič c) Jože Vidic

23.11.2015
Srce Slovenije postalo član združenja Euromontana
Razvojni center Srca Slovenije je pred kratkim postal član evropskega združenja Euromontana s sedežem v Bruslju. Namen združenja je spodbujanje trajnostnega razvoja in kakovosti življenja v gorskih in podeželskih območjih. Za Srce Slovenije članstvo v združenju predstavlja možnost mreženja z drugimi sorodnimi organizacijami iz različnih koncev Evrope, pa tudi za nove mednarodne projekte. Euromontana ima namreč 70 članov iz 20 evropskih držav.

19.11.2015
Sodelujte v anketi na temo širokopasovne telekomunikacijske infrastrukture v občini Litija
Občina Litija želi vsem občanom omogočiti dostop do širokopasovnih priključkov visokih hitrosti za dostop do interneta in drugih širokopasovnih storitev.

17.11.2015
Za podjetnike: nova pomoč na VEM točkah
Na VEM točkah Srca Slovenije ste lahko odslej ustanovili podjetje in pridobili številne informacije. Zdaj vam podjetniški strokovnjaki tu pomagamo tudi pri pridobivanju kreditov za mala podjetja in obrtnike, pri vzpostavitvi lastnega računovodstva in vodenju poslovnih knjig ter pri mediaciji, ki lahko prepreči dolgotrajne sodne postopke.

17.11.2015
50 turističnih ponudnikov iz osmih občin o razvoju turizma v Srcu Slovenije
Razvojni center Srca Slovenije skozi dogodke in promocijske akcije daje turističnim ponudnikom možnost, da razvijajo svoje dejavnosti. V ponedeljek, 16. novembra, smo v gostilni Repnik v Kamniku organizirali letno srečanje turističnih ponudnikov iz območja Srce Slovenije. Hkrati smo za 50 prisotnih ponudnikov iz osmih občin pripravili tudi izobraževanje na temo kolesarskega turizma, za katerega ima destinacija Srce Slovenije ogromen potencial.

17.11.2015
Napovedujemo: Predstavitev sheme kakovosti Srca Slovenije za rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke
Razvojni center Srca Slovenije želi kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke Srca Slovenije nagraditi z znamko kakovosti. S tem namenom organizira v sredo, 25. novembra 2015, v Dolskem ob 16.00 srečanje za rokodelce ter ob 18.00 za ponudnike pridelkov in prehranskih izdelkov Srca Slovenije.

16.11.2015
Srce Slovenije na Slovenskih razvojnih dnevih
V Državnem zboru v Ljubljani so 10. in 11. novembra 2015 potekali Slovenski razvojni dnevi, ki sta jih ob zaključku Evropskega leta za razvoj 2015 organizirala Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Državni zbor Republike Slovenije. Na povabilo organizatorjev je v razpravi sodelovala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.

16.11.2015
Oživljamo staro mestno jedro Litije: Lončarska delavnica za otroke in starše
Otroci in starši vabljeni na rokodelsko delavnico na Turistično točko Srca Slovenije v staro mestno jedro Litije, v sredo, 2. decembra 2015, ob 17. uri.

13.11.2015
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o gradnji energetsko učinkovitih objektov
V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje GRADNJA ENERGETSKO UČINKOVITIH OBJEKTOV. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

03.11.2015
Prvi dogodek »Zmenek z Zdravjem« za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce
V petek, 23. oktobra 2015, je Razvojna Agencija Savinja, kot vodja projekta »Zdravju prijazno delovno okolje za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce«,organizirala prvi dogodek »Zmenek z zdravjem« v Žalcu. Sodelujejo pa še partnerji Skupnost občin Slovenije, Združenje regionalnih razvojnih agencij Slovenije ter Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije – ZORA s koordinatorjem Razvojnim centrom Srca Slovenije.

02.11.2015
Terme Snovik prejele nagrado Slovenia Green Accomodation
Terme Snovik so prejele v okviru Dnevov slovenskega turizma 2015 priznanje Slovenia Green - Green Accomodation za delovanje na področju turizma v skladu s kriteriji za trajnostno naravnane turistične ponudnike, okolju prijazno infrastrukturo, storitve in osveščanje okolja in gostov.

26.10.2015
Na Vikendu odprtih vrat spoznavali »Okuse Kamnika«, pili Živo vodo in se veselili sadike jesenskega cvetja
Za nami je še zadnji od štirih Vikendov odprtih vrat, ki ga je pripravil Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik. Tokrat so se obiskovalci razvajali z »Okusi Kamnika«, odkrivali tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave v Srcu Slovenije. Številni ponudniki v krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami so pripravili posebne ugodnosti in presenečenja.

21.10.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za družinsko kosilo v Gostilni Pri planinskem orlu
Nagradno vprašanje: Po čem je najbolj znano Gostilna Pri planinskem orlu? a) po divjačinskih jedeh, b) po morski hrani ali c) po picah

20.10.2015
Kratke dobavne verige iz Srca Slovenije med najboljšimi evropskimi praksami
Kot edina dobra praksa iz Slovenije so bile kratke dobavne verige iz Srca Slovenije izbrane med 25 evropskimi dobrimi praksami s področja razvoja podeželja, ki jih je izbrala Evropska mreža za razvoj podeželja. Zadruga za razvoj podeželja Jarina povezuje kmete z območja Srce Slovenije in njihove pridelke dobavlja v 70 javnih izobraževalnih zavodov in domov za starejše.

19.10.2015
LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom
V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

18.10.2015
Predstavitev Zgodba iz Srca osvojila srca na PMI Light up 2015
Predstavitev Zgodba iz Srca je bila izbrana kot zmagovalna predstavitev na dogodku PMI Light up 2015, na mednarodnem dogodku, ki je potekal 16. oktobra 2015 v prostorih Comtrade v Ljubljani v organizaciji združenj PMI (Project Management Institute) iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije. Več kot 60 udeležencev s področja projektnega vodenja je v okviru programa izbralo predstavitev Srca Slovenije za najboljšo predstavitev po modelu Pecha Kucha® (20 prosojnic x 20 sekund).

14.10.2015
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o zrakotestnosti in prezračevanju
V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 21. oktobra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje ZRAKOTESTNOST IN PREZRAČEVANJE. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

30.09.2015
Srečanje za ohranjanje poprtnika, nesnovne dediščine Srca Slovenije
26. septembra 2015 je v Robu na Dolenjskem potekalo srečanje gospodinj, ki ohranjajo širom po Sloveniji tradicijo peke poprtnika, prazničnega kruha, ki se pripravlja v božičnem času. Srečanja so se udeležile članice Aktiva žena Plamen Dolsko iz Srca Slovenije, poleg njih pa še gospodinje iz Svibna, Vidma pri Dobrepolju, Ribnice, Loškega potoka, Loške doline in Cerknice. S seboj so prinesle svoje poprtnike, ki so jih poizkusile na drugem delu srečanja na kmetiji Mohor v Javorju.

29.09.2015
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije
V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije.

29.09.2015
Srce Slovenije v Litiji: oglarska malica, jahanje in spanje na seniku
Za nami je že tretji Vikend odprtih vrat, katerega cilj je Litijo odpreti in prepoznati kot atraktivno destinacijo, kot je bilo to storjeno z Vikendoma odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji in Lukovici. Obiskovalcem so se med 25. in 27. septembrom predstavili številni turistični ponudniki.

26.09.2015
Promocija Vikendov odprtih vrat na prireditvah po Srcu Slovenije
Med avgustom in oktobrom se odvijajo v Srcu Slovenije Vikendi odprtih vrat. Promocija poteka na različnih prireditvah po Srcu Slovenije, med drugim na Dnevih narodnih noš v Kamniku, Gasilskem srečanju na Dolah, Mihaelovem sejmu v Mengšu in Kmetijskem sejmu v Komendi.

23.09.2015
Dobra praksa iz Srca Slovenije v Bruslju
Kako je Srcu Slovenije uspelo trdneje povezati občine in druge partnerje, so v torek, 22. septembra 2015, v Bruslju spoznavali udeleženci konference o teritorialnem povezovanju interskupine RUMRA. Ta v okviru Evropskega parlamenta povezuje podeželska, gorska in odmaknjena območja.

21.09.2015
Abrahami otvorili živo sliko
V soboto, 19. septembra 2015, se je v okviru dogodkov Abrahamovega ključa Srca Slovenije 2015, v razstavni galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski zgodil zanimiv dogodek. Pripravili so Živo sliko, katere namen je bil osvetliti različne vrste invalidnosti v sliki narave, glasbe in lepote.

18.09.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za marmelado iz suhega sadja in začimb
Nagradno vprašanje: Sadje in zelišča na domačiji Pivec sušijo: a) v sodobni sušilnici, b) v stari kleti s posebnimi pogoji ali c) na krušni peči

16.09.2015
Razvojni center Srca Slovenije praznuje 15 let delovanja
Na gradu Bogenšperk je Razvojni center Srca Slovenije 15. septembra 2015 priredil slavnostni dogodek ob 15-letnici delovanja. Predstavili so se ponudniki lokalnih specialitet, za magično vzdušje na gradu pa je poskrbel Zbor svetega Nikolaja Litija, ki je odpel izredno čutno in skozi zgodbo prepletel zgodovino s sedanjostjo.

16.09.2015
Srce Slovenije se povezuje z Jugovzhodno Evropo
Razvojni center Srca Slovenije je 14. in 15. septembra 2015 gostil sorodne organizacije iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Skupaj so si ogledali nekatere zanimive točke Srca Slovenije ter snovali projektne ideje za prihodnje sodelovanje v skupnih evropskih projektih.

15.09.2015
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o ogrevanju in strojnih inštalacijah
V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 23. septembra ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka o ogrevanju in strojnih inštalacijah.

15.09.2015
Kratke dobavne verige iz Srca Slovenije med 25 primeri evropskih dobrih praks
Kot edina dobra praksa iz Slovenije so bile kratke dobavne verige iz Srca Slovenije izbrane med 25 evropskimi dobrimi praksami s področja razvoja podeželja, ki jih je izbrala mreža European Network for Rural Development (Evropska mreža za razvoj podeželja).

14.09.2015
Rekordno število obiskovalcev v Kamniku pozdravilo 2500 narodnih noš
S tradicionalno povorko se je zaključila prireditev 45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki je v štirih dneh v Kamnik privabila preko 40.000 obiskovalcev. Bogat program, v katerem je lahko vsak našel nekaj zase, in sončno vreme sta poskrbela, da je srednjeveško mesto vse štiri dni prireditve pokalo po šivih.

12.09.2015
Razstava kovaških izdelkov na Turistični točki Srca Slovenije
V mesecu septembru se na Turistični točki Srca Slovenije predstavlja Kovaštvo Grašič iz Šmarce v Kamniku.

07.09.2015
Srce Slovenije utripalo v Lukovici z domačim kruhom, sadjem, čebelami, starimi obrtmi in lokalnim pivom
Prvi vikend septembra se je v Lukovici začel v znamenju okušanja domačega kruha in lokalnega piva, spoznavanja sadjarstva, čebelarstva, starih obrti in ročnih spretnosti. V okviru praznovanja 15-letnice delovanja je Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju s Turistično zvezo občine Lukovica pripravil nepozaben Vikend odprtih vrat. Skupaj z domačini so obiskovalci že v petek lahko praznovali občinski praznik Občine Lukovica.

02.09.2015
Modna revija: Opazi me v sliki narave, glasbe in lepote
V soboto, 19. septembra 2015, ob 17. uri, se na Veliki Preski obeta prav poseben dogodek v okviru Abrahamovega ključa Srca Slovenije 2015. Vabimo vas na odprtje slike »Opazi me v sliki narave, glasbe in lepote«, ki bo nastala v razstavni galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski. Namen dobrodelnega dogodka je predstaviti različne vrste invalidnosti v luči razumevanja, lepote in sodelovanja z naravo.

25.08.2015
Sodelujte na razpisu za priznanja Naša Slovenija 2015
Nevladno gibanje KULTURA-NATURA.SI vabi k prijavi na Razpis za priznanja Naša Slovenija 2015 na področju ohranjanja slovenske kulturne dediščine. Posamezniki ali organizacije se lahko prijavite za zgledne dosežke, posnemanja vredna prizadevanja ter širše koristno poslanstvo na tem področju.

25.08.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite brezplačni obisk Zdravilnega gaja Tujice za dve osebi
Nagradno vprašanje: Kako se imenuje voda, ki izvira v Zdravilnem gaju Tunjice? a) Kamniška voda b) Živa voda c) Anina voda

19.08.2015
Napovedujemo: brezplačno predavanje o toplotnih črpalkah
V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 26. avgusta ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka o toplotnih črpalkah.

06.08.2015
Razstava lesenih izdelkov v Turistični točki Srca Slovenije
V avgustu si je na Turistični Točki Srca Slovenije moč ogledati ali kupiti čudovite ročno stružene lesene izdelke umetnika Aleša Vebra iz Jevnice.

27.07.2015
Srce Slovenije se povezuje s srcem Istre
Na delovnem obisku v Pazinu na Hrvaškem je 24. julija 2015 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek podpisala dogovor o sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo pri evropskem projektu LAGs4EU.

29.06.2015
Za kreiranje novih turističnih vsebin na območju Srca Slovenije
Razvojni center Srca Slovenije je v sodelovanju s Fakulteto za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem 29. junija 2015 organiziral delavnico za kreiranje ključnih lokalnih turističnih vsebin, na kateri so bili prisotni tudi predstavniki lokalnih skupnosti in ključni turistični akterji z območja.

23.06.2015
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Turistična vas Pristava
Kako uspešna je lahko povezana ponudba več kmetij, dokazuje samooskrbna vasica Pristava. Tja se lahko na potep od kmetije do kmetije, z okušanjem dobre domače hrane, ogledom živali, prehojeno etapo Slovenske planinske poti in še marsičim, odpravite tudi z avtodomom.

23.06.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite vožnjo z gokarti na pedala v Turistični vasi Pristava
Nagradno vprašanje: Kje leži samooskrbna vasica Pristava? a) v Triglavskem narodnem parku b) na Kamniškem c) nad Stično v občini Ivančna Gorica

16.06.2015
Brezplačni posvet v Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije
V prostorih podjetja JUB v Dolu pri Ljubljani vsako drugo sredo med 16. in 18. uro deluje Energetska pisarna JUB-a in Srca Slovenije. Enkrat mesečno bodo potekala brezplačna predavanja in svetovanja s področja učinkovite rabe energije. Prvo predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka »Subvencije Eko sklada – kako nas država nagradi za varčevanje energije« bo potekalo že v sredo, 1. julija 2015, ob 17. uri.

16.06.2015
Lokalna hrana: v šole, vrtce in na dom!
V šolskem letu, ki se je pravkar končalo, je Zadruga za razvoj podeželja Jarina v šole in vrtce v Srcu Slovenije dostavila kar 38 ton domačega sadja in zelenjave, od tega kar 5280 kg ekoloških jabolk topaz. 51 kmetov, povezanih v mrežo za lokalno samooskrbo, lahko prek portala www.pridelano-doma.si z zabojčki lokalne hrane oskrbi tudi vas!

16.06.2015
Rokodelstvo povezuje
Rokodelske delavnice v Srcu Slovenije povezujejo mojstre z radovednimi obiskovalci, Razvojni center Srca Slovenije kot koordinator Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije pa vse intenzivneje povezuje akterje rokodelske dediščine iz vse države. O izzivih tega področja med drugim v TV oddaji Polnočni klub!

13.06.2015
MTB Terme Snovik – Črnivec
V soboto, 13.06.2015 je potekal že tradicionalni deseti gorski kolesarski vzpon Snovik – Črnivec, ki ga skupaj organizirajo TD Tuhinjska Dolina in Terme Snovik. V lepem sončnem vremenu se je zbralo 54 kolesarjev, ki so se pomerili v odrasli in otroški kategoriji.

10.06.2015
Srce Slovenije na posvetu o trajnostnem razvoju
V Ljubljani je 1. junija 2015 potekal posvet z naslovom ''Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost'', ki so ga organizirali Ministrstvo za okolje in prostor, Kabinet predsednika Vlade RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Skupnost občin Slovenije . Kot primer trajnostne prakse se je predstavilo tudi Srce Slovenije. Na posvetu so med drugim sodelovali tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Srce Slovenije so predstavili župan Občine Šentrupert Rupert Gole, podjetnik Jože Kos ter Aleksandra Gradišek in Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije.

10.06.2015
Otvoritev parka v Turistični vasi Pristava
Prvi pravi poletni vikend, 7. junija 2015, je minil v znamenju otvoritve parka v Turistični vasi Pristava. Ta združuje štiri kmetije, katere lahko obiščete z avtodomom, si postavite šotor, ali pa pridete le na enodnevni izlet s kosilom ali piknikom na njihovih piknik prostorih.

10.06.2015
Nova razstava na Turistični točki v Litiji
V juniju, mesecu, ko se žanje žito, se v Turistični točki Srca Slovenije predstavljajo članice Kulturnega društva Fran Maselj Podlimbarski. Ukvarjajo se z izdelovanjem slamnatih kit in izdelkov iz slame, ki jih lahko ta mesec občudujete v izložbi Turistične točke.

28.05.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite vodnik po Kamniških pravljičnih poteh
Nagradno vprašanje: Kdo je bil Gašper Križnik? a) pesnik, po katerem nosi ime kamniška knjižnica b) etnolog in zapisovalec ljudskih pravljic c) prvi direktor potujoče knjižnice

28.05.2015
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Pravljičnost kamniške knjižnice
Ena od osrednjih kulturnih ustanov Kamnika, ki se je doslej imenovana Matična knjižnica Kamnik, se od letošnjega maja ponaša z imenom Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Z novim poimenovanjem izraža posebno spoštovanje do pesnika, čigar izjemna pesniška nadarjenost in ustvarjalnost se je dolgo časa vrednotila le v ideoloških okvirih.

27.05.2015
Sobotni pikniki Pod žičnico v Kamniški Bistrici
Na letnem vrtu pri Gostilni Pod žičnico v Kamniški Bistrici se bodo pričeli vsakotedenski dogodki Sobotni pikniki Pod žičnico. Že to soboto, 30.5.2015, bo potekal otvoritveni piknik, ki ga bo popestril ansambel Namig. Dogajanje ob živi glasbi se bo pričelo ob 16. uri in veselo bo vse tja do 22. ure.

27.05.2015
Razvoj mrež Srca Slovenije z novimi evropskimi partnerstvi
Razvojni center Srca Slovenije, ki je z dosedanjim uspešnim vključevanjem v evropske projekte že vzpostavil odlična mednarodna partnerstva, se je v spomladanskih mesecih z odzivom na prve razpise za programsko obdobje 2014-2020 vključil v kar 13 evropskih partnerstev.

27.05.2015
Zagotavljamo podporno okolje za podjetnike v Osrednjeslovenski regiji
Razvojni center Srca Slovenije skupaj s podjetjem Data d.o.o. zagotavlja podporno okolje za podjetništvo v Osrednjeslovenski regiji v okviru mreže Javne agencije SPIRIT. Postopki registracij in osnovno svetovanje za podjetnike se izvajajo na VEM točkah v Litiji, Mengšu in v Ljubljani.

25.05.2015
Akvatlon v Termah Snovik
V sredo, 20. maja 2015, je v Termah Snovik potekalo področno tekmovanje v akvatlonu (plavanje in tek) za Osnovne šole gorenjske regije.

25.05.2015
Snemanje videospota za Ansambel Saša Avsenika na Veliki planini
Ansambel Saša Avsenika si je za idilično ozadje svojega najnovejšega videospota izbral prelepo pokrajino Velike planine.

25.05.2015
Potapljanje za otroke v Termah Snovik
Na deževno soboto, 23. maja 2015, smo se v Termah Snovik potapljali. Otrokom je potapljaški učitelj prikazal osnovne veščine, nato pa so se tudi sami preizkusili v potapljanju.

25.05.2015
Napovedujemo: Srce Slovenije na posvetu ''Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost''
V ponedeljek, 1. junija 2015, bo potekal posvet Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost. To bo uvod v serijo dogodkov nove pobude Evropskega tedna trajnostnega razvoja. S posvetom in spremljajočimi dogodki želijo v Sloveniji povečati po eni strani zavedanje o ciljih in procesih trajnostnega razvoja, po drugi pa o izjemnih potencialih Slovenije za doseganje teh ciljev. Posveta se bodo udeležili tudi predstavniki Srca Slovenije.

22.05.2015
Poslovni model Silver House predstavljen v Tehnološkem parku v Ljubljani
V Tehnološkem parku Ljubljana je v petek, 15. maja 2015, potekala predstavitev poslovnega modela Silver House v okviru projekta WIDER. Predstavila ga je Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je eden izmed partnerjev pri projektu.

22.05.2015
Predstavitev poslovnega modela Silver House v Trstu
Organizacija Central European Initiative je v četrtek, 14. maja 2015, v Trstu organizirala predstavitveni dogodek za projekt WIDER. Tam so bila prisotna tudi slovenska podjetja, ki so bila v okviru projekta nagrajena z inovacijskimi vavčerji.

22.05.2015
Silver House: odlični rezultati projekta WIDER za Srce Slovenije
V Bruslju je 21. maja 2015 potekala zaključna konferenca projekta WIDER, pri kateri so sodelovala tudi slovenska podjetja, ki so bila nagrajena z inovacijskimi vavčerji. Pri razvoju poslovnega modela Silver House je sodelovalo pet slovenskih podjetji, pri čemer je vsako izmed njih razvilo svoj del skupne zgodbe.

22.05.2015
Maturantska četvorka v starem mestnem jedru Litije
Danes so kljub slabemu vremenu maturanti Gimnazije Litija odplesali že skoraj tradicionalno četvorko v starem mestnem jedru Litije.

10.05.2015
Meditacija za mir
V Holističnem centru zdravja v Zdravilnem gaju Tunjice je to nedeljo potekala meditacija za mir.

07.05.2015
Predstavitev projekta WIDER in modela Silver House v Tehnološkem parku Ljubljana
V Tehnološkem parku Ljubljana bo v petek, 15. maja 2015, ob 10. uri potekala predstavitev projekta WIDER in modela Silver House. Na predstavitvi bodo sodelovali predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je slovenski partner v projektu WIDER in podjetja, ki sodelujejo pri razvoju modela Silver House.

04.05.2015
Srce Slovenije se je predstavilo v Arboretumu Volčji potok
Med 1. in 3. majem 2015 se je v okviru spomladanske razstave tulipanov v Arboretumu Volčji Potok s svojo turistično ponudbo predstavilo območje Srce Slovenije, ki sega od Kamniško Savinjskih Alp do dolenjskih gričev. V treh dneh se je na razstavnem prostoru zvrstilo preko 150 sodelujočih. S svojimi unikatnimi izdelki se je na stojnicah predstavilo 13 rokodelcev, dogajanje pa sta popestrila tudi nastopa Godbe Domžale in plesalcev TD Kanja Trzin.

24.04.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite brezplačen ogled gradu Bogenšperk
Nagradno vprašanje: Na kakšni nadmorski višini leži grad Bogenšperk? a) 1412 m b) 412 m c) 41 m

23.04.2015
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja
LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnicah, ki bodo še 7. in 14. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

23.04.2015
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Javni zavod Bogenšperk
Obiščite grad Bogenšperk v bližini Šmartnega pri Litiji, s katerega se je že v 17. stoletju po slikoviti pokrajini razgledoval Janez Vajkard Valvasor. Oglejte si zbirko noš ter bakrotiskarsko in alkimijsko čarovniško zbirko. Skupinam so na voljo animirani ogledi z baronico Ano Maksimilo Valvasor in hlapcem Jernejem.

23.04.2015
Okrogla miza: Za ureditev statusa rokodelstva
Na okrogli mizi Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije je bil poleg izkušenj in podjetniških povezav med rokodelstvom in turizmom predstavljen tudi osnutek predloga Zakona o varovanju nosilcev znanj s področja domače in umetnostne obrti. Njegovo sprejetje bi državo zavezalo, da mojstrom zagotovi plačilo prispevkov.

22.04.2015
Nova razstava na Turistični točki v Litiji
Na Turistični točki Srca Slovenije v starem mestnem jedru Litije je na ogled nova mesečna razstava rokodelskih izdelkov umetnice Joce Jamšek.

20.04.2015
Obisk hrvaške lokalne akcijske skupine Mura-Drava
Na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je bil v obdobju 2007-2013 upravljavec Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, je 18. aprila 2015 na študijski obisk na območju LAS Srce Slovenije prišla skupina LAG Mura-Drava z območja Medžimurja na Hrvaškem.

16.04.2015
Obiščite Atrij Srca Slovenije v Arboretumu Volčji potok
Ko boste od 1. do 3. maja obiskali spomladansko razstavo tulipanov v Arboretumu Volčji potok, poiščite Atrij Srca Slovenije! Na skupnem prostoru se predstavljajo občine in turistični ponudniki Srca Slovenije, dogajanje pa bogatijo delavnice različnih rokodelcev in ponudba izdelkov domače obrti.

14.04.2015
Napovedujemo: Okrogla miza o statusu rokodelstva v Sloveniji
V sredo, 22. aprila 2015, ob 11. uri bo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani potekala okrogla miza Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije z izbranimi strokovnjaki in predstavniki različnih institucij na temo statusa rokodeltva v Sloveniji.

13.04.2015
Priznanji Snovalec in Sejalec
Javna agencija SPIRIT Slovenija, Sektor za turizem, je objavila poziv za podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, ter priznanja Snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma.

11.04.2015
Plavam, da pomagam
To soboto se je v Termah Snovik odvijal dobrodelni dogodek Plavam, da pomagam, na katerem smo namenili 20% izkupička od vseh prodanih vstopnic v dobrodelne namene. V sodelovanju z Leo klubom Kamnik smo zbirali denar za družino iz Tuhinjske doline, ki se je znašla v stiski.

10.04.2015
Predavanje za društva iz občine Ivančna Gorica
Zavod Prijetno domače je v četrtek, 9. aprila 2015, v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije za društva iz občine Ivančna Gorica organiziral predavanje na temo povezovanja in trženja, s poudarkom predvsem na turizmu. Predavala je dr. Tanja Lešnik Štuhec, strokovnjakinja s področja turizma in razvoja podeželja.

08.04.2015
Delavnica zavoda Turizem Ljubljana za turistične produkte
V sredo, 8. aprila 2015, je Turizem Ljubljana (v sodelovanju z Brand Business School in svetovalno družbo Gabrun) v knjižnici Šmartno pri Litiji pripravil izobraževalno delavnico na temo oblikovanja konkurenčnih in inovativnih integralnih turističnih produktov. Delavnica je bila namenjena lokalnim ponudnikom storitev na področju turizma ter drugim javnim, civilnim ali gospodarskim turističnim akterjem. Prisotni smo bili tudi predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije.

08.04.2015
Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike
Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskim akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

07.04.2015
Velikonočni vikend rokodelcev Srca Slovenije v Ljubljani
Rokodelci, vključeni v Mrežo rokodelcev Srca Slovenije, so se na velikonočni vikend, 3. in 4. aprila 2015, predstavili na 14 stojnicah v Mercator centru Šiška v Ljubljani. Obiskovalce so presenečali s svojimi keramičnimi in lesenimi izdelki, ročnimi vezeninami, unikatnimi polstenimi izdelki iz volne, zeliščnimi pripravki in celo z ročno izdelanimi glasbili. Obiskovalci so si praznične dni obogatili tudi z domačimi velikonočnimi dobrotami s podeželja.

05.04.2015
Odprtje razstave Za gozdove in ljudi na Dvorcu Rus v Lukovici
Na Dvorcu Rus v Šentvidu pri Lukovici je 3. aprila 2015 potekalo odprtje razstave »Za gozdove in ljudi«. Udeleženci so vstopili v čudoviti svet gozda in ga spoznavali ob utrinkih, ki sta jih predstavila revirni gozdar iz Zavoda za gozdove Slovenije Jože Prah in predstavnica Prosilve Slovenija Marija Imperl.

31.03.2015
Predavanje za rokodelce z Dušico Kunaver
V Knjižnici Litija je 30. marca 2015 potekalo predavanje Dušice Kunaver o slovenskih obrteh v ljudskih pripovednih šegah, pregovorih in pesmih. Udeleženci predavanja so bili člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije. Poudarila je, da je potrebno ohraniti bogastvo ljudskega izročila in ga predati naslednjim rodovom.

30.03.2015
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Kmetija Čož
Na poti po mreži počivališč za avtodome v Srcu Slovenije ali na kolesarski poti Po sledeh višnjanskega polža se iskalci posebnih doživetij radi ustavijo na Kmetiji Čož v hribovski vasici Leskovec pri Višnji Gori. Na kmetiji jih čakajo oddih v počitniški hiši z masažno kadjo, piknik prostor, izposoja konj in obilo sladkosti! Domače torte, piškote, pecivo in potice vseh vrst, ki jih lahko po naročilu pripeljejo tudi na želeno mesto, so z prvovrstnih sestavin. Poskusite jih lahko tudi Pri mostu v Litiji.

30.03.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo domačo torto Kmetije Čož
Nagradno vprašanje: Katera je glavna dopolnilna dejavnost na Kmetiji Čož? a) predelava mleka b) peka slaščic c) mletje koruze Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 24. aprila 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel domačo torto Kmetije Čož. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

27.03.2015
Obiščite: Velikonočni vikend rokodelcev Srca Slovenije v Ljubljani
Rokodelci, vključeni v Mrežo rokodelcev Srca Slovenije, bodo na velikonočni vikend, 3. in 4. aprila 2015, v Mercator centru Šiška v Ljubljani presenečali obiskovalce s svojimi keramičnimi in lesenimi izdelki, ročnimi vezeninami, unikatnimi polstenimi izdelki iz volne, zeliščnimi pripravki in celo z ročno izdelanimi glasbili!

27.03.2015
Prodornost iz Srca Slovenije: Šentrupert z zlatim kamnom!
Šentrupert, občina, ki s svojo Deželo kozolcev in z mnogimi drugimi projekti postaja vse pomembnejši del ugleda in prepoznavnosti Srca Slovenije, je dobitnica nagrade Zlati kamen 2015 za razvojno najbolj prodorno občine Slovenije.

25.03.2015
Izšel je koledarček prireditev za leto 2015
Izšla je priročna knjižica s koledarjem prireditev, ki kaže, da se bo v Srcu Slovenije letos zvrstilo več kot 350 dogodkov! Pripravili smo jo za vas, ki se radi družite in spoznavate nove ljudi ter se v prostem času radi udeležujete dogodkov v vašem domačem ali sosednjem kraju.

25.03.2015
Napovedujemo: Študijska ekskurzija po Srcu Slovenije
Za turistične ponudnike območja Srce Slovenije bo v torek, 7. aprila 2015, potekala celodnevna študijska ekskurzija po Srcu Slovenije. Obiskali bomo Terme Snovik, Hišo kruha Krejan, Vrt zdravilnih rastlin, Domačijo Paternoster, grad Bogenšperk in Sadjarstvo Erjavec.

23.03.2015
Predstavitev LAS Srce Slovenije v Bruslju
LAS Srce Slovenije bo kot slovenski primer dobre prakse predstavljeno na srečanju Evropske mreže za razvoj podeželja, ki bo potekalo 26. marca 2015 v Bruslju. Predsednik Društva za razvoj podeželja Aleš Zidar bo predstavil projekt »Ekološki zbirni in distribucijski center za zelenjavo«, ki ga je v okviru LAS Srce Slovenije izvedlo Združenje ekoloških kmetov Zdravo življenje iz Lukovice.

23.03.2015
X. Velikonočni sejem Term Snovik
V nedeljo, 22. 03. 2015 je v Termah Snovik potekal 10. velikonočni sejem. Sejem je potekal v organizaciji turističnega društva Tuhinjska dolina, katerega namen je promocija okoliških turističnih kmetij in domače pridelane hrane. Povabilu k sodelovanju na prodajno razstavnih stojnicah se je odzvalo več kot 20 razstavljalcev, ki so ponujali raznolike izdelke, kot so izdelki iz lesa, gline in usnja, različne prte, zelišča, domače dobrote ter izdelke iz EKO kmetij.

23.03.2015
Čistilna akcija Term Snovik
V soboto, 21. 03. 2015 smo se zbrali v Termah Snovik, kjer je v dopoldanskem času potekala čistilna akcija. Pri čistilni akciji so sodelovali člani turističnega društva Tuhinjska dolina in zaposleni Term Snovik in Zarje Kovis. Vseh skupaj je bilo približno 40 sodelujočih.

23.03.2015
Predstavitev modela Silver House v Šentrupertu
V Deželi kozolcev v Šentrupertu je 20. marca 2015 potekala predstavitev modela Silver House oziroma Srebrna hiša, ki ga podjetniki v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije razvijajo preko evropskega projekta WIDER. Idejo je predstavil Rupert Gole, skupaj s podjetniki, ki sodelujejo pri razvoju modela pri arhitekturnem, gradbenem, urbanističnem, energetskem in poslovnem vidiku.

21.03.2015
Otvoritev razstave Rudolfa Maistra in uradna predstavitev Zbornika »Termalna voda – vir življenja in razvoja«, Terme Snovik
V okviru praznovanja Občine Kamnik se je v četrtek, 19. marca 2015 v Termah Snovik odprla razstava Rudolfa Maistra »Boji za severno mejo 1918 – 1919« in uradno promoviral Zbornik »Termalna voda – vir življenja in razvoja«.

20.03.2015
Ustvarjalna delavnica na Turistični točki Srca Slovenije
Velikonočni prazniki se nezadržno približujejo in zopet bomo tuhtali - kako okrasiti naše domove in le kaj izročiti v dar. Že imate ideje? Pridružite se nam na ustvarjalni delavnici z naslovom: Mala velikonočna darilna embalaža in dekoracija, ki bo potekala v sredo, 25. marca od 16. do 19. ure na Turistični točki Srca Slovenije (Valvazorjev trg 10, Litija).

20.03.2015
Nova razstava na Turistični točki Srca Slovenije
Na Turistični točki Srca Slovenije tokrat razstavlja Celestina Hinko. Na ogled so izjemni unikatni leseni izdelki, kjer prepoznamo očaranost nad neizumetničeno lepoto lesa in neomajno skrb za ohranitev naravnih form.

19.03.2015
Otvoritev Pustolovskega parka Geoss 2015
Zunaj postaja topleje, drevesa počasi zelenijo, mi pa smo že skoraj zaključili s pripravami na novo sezono v Pustolovskem parku Geoss. V središču Slovenije lahko preizkusite svoje spretnosti in pogum na 5 trasah različnih težavnostih stopenj in skupno 72 plezalnih vajah ter se pri tem še zabavate. Seveda se še vedno lahko spustite tudi po najdaljšem spustu v osrednji Sloveniji v skupni dolžini 915 m, pri čemer letite tudi do 25 m od tal in s hitrostjo do 60 km/h. Vabimo vas, da se nam prvič pridružite od 4. do 6. aprila (velikonočni podaljšan vikend), potem pa vsako soboto ali nedeljo do konca šolskega leta.

13.03.2015
Napovedujemo: Predavanje za rokodelce
Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Dušico Kunaver pripravlja predavanje z naslovom: Slovenske obrti v ljudskih pripovednih šegah, pregovorih in pesmih. Ne zamudite prvovrstnega predavanja in si rezervirajte ponedeljek, 30. marec od 16. do 18. ure. Predavanje bo potekalo v prostorih knjižnice Litija.

12.03.2015
Za razvoj podeželja do 2020+: 39 partnerjev LAS Srce Slovenije
Kar 39 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji je 12. marca s podpisom s slavnostnim podpisom konzorcijske pogodbe znova vzpostavilo Lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije.

09.03.2015
Napovedujemo: Podpis konzorcijske pogodbe LAS Srce Slovenije
Z začetkom izvajanja novega programskega obdobja 2014-2020 bo 40 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij vzpostavilo javno-zasebno partnerstvo s podpisom konzorcijske pogodbe za sodelovanje v LAS Srce Slovenije. Podpis bo potekal v četrtek, 12. marca 2015, ob 12. uri na Geometričnem središču Slovenije v gostilni Vrabec (Spodnja Slivna 18, Vače).

09.03.2015
Nov projekt za vključevanje mladih za aktivno vlogo v družbi
Razvojni center Srca Slovenije od 1. marca 2015 sodeluje v novem evropskem projektu »EUth - Tools and Tips for Mobile and Digital Youth Participation in and across Europe«. Projekt bo spodbujal vključevanje mladih za aktivno vlogo v družbi. Izvaja se preko programa Horizon 2020 (Obzorje 2020), ki je novi okvirni program EU za raziskave in inovacije, ki bo aktiven v obdobju 2014-2020.

24.02.2015
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo sirup za zdravje
Nagradno vprašanje: Kje se nahaja Vrt zdravilnih rastlin Sabine Grošelj ? a) v Dolu pri Ljubljani b) v Beli krajini

23.02.2015
72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja
Domačija Pr' Nebavec v sodelovanju z Društvom za permakulturo Slovenije v mesecu maju organizira 72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja. Spomladanski vikend termin bo potekal na domačiji Pr' Nebavec (Šmartno pri Litiji) od 24. maja do 31. maja 2015.

23.02.2015
Srce Slovenije se vključuje v nove evropske partnerske mreže
V novem programskem obdobju 2014-2020 je Slovenija upravičena do sodelovanja v 5 programih transnacionalnega sodelovanja (Območje Alp, Mediteran, Srednja Evropa, Podonavje, Jadransko-Jonski program), 4 programih medregionalnega sodelovanja (INTERREG EUROPE, INTERACT III, URBACT II, ESPON 2020), 4 programih čezmejnega sodelovanja (Slovenija-Avstrija, Slovenija-Italija, Slovenija-Hrvaška, Slovenija-Madžarska) ter ostalih programih Evropske skupnosti, npr. Horizon 2020, ki mu bo skupaj namenjeno skoraj 80 milijard EUR.

23.02.2015
Glasbeni večer s pianistom Zoranom Škrinjarjem na Dvorcu Rus
Na Dvorcu Rus v Šentvidu pri Lukovici je 20. februarja 2015 potekal glasbeni večer s pianistom Zoranom Škrinjarjem. Dogodek je obudil tradicijo starih salonskih večerov iz 18. in 19. stoletja, ko so ljudje plemenitili svojega duha v prijetni in poučni družbi različnih vrhunskih umetnikov svojega časa.

20.02.2015
Silver House: medgeneracijska soseska
Razvojni center Srca Slovenije preko evropskega projekta WIDER sodeluje pri razvoju koncepta Silver House oziroma Srebrna hiša. Gre za majhne energetsko učinkovite lesene montažne hiše, ki bodo namenjene starejšim posameznikom oziroma parom, ki za svoje bivanje potrebujejo okolje, prilagojeno starejšim.

19.02.2015
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Zeliščarka Sabina Grošelj
V Osredkah pri Dolu pri Ljubljani, na ravno prav odmaknjenem koščku sveta, od aprila 2014 deluje Vrt zdravilnih rastlin, za katerega s svojimi rokami ter bogatim znanjem skrbi zeliščarka Sabina Grošelj. Na naravnem, z bakreno motiko obdelanem vrtu, raste blizu 300 zdravilnih rastlin, iz katerih na povsem svojstven način pripravlja čaje, sirupe, zeliščne pripravke in napitke, krepčilne marmelade, mazila in »povšterčke«, kar prikazuje tudi na svojih delavnicah.

19.02.2015
Razvoj podeželja v Srcu Slovenije tudi v obdobju 2014-2020
LAS Srce Slovenije je bila med prvimi aktivnimi lokalnimi akcijskimi skupinami v Sloveniji, po šestih letih delovanja pa se uvršča tudi med najuspešnejše v državi. V proračunskem obdobju, ki se končuje, je bilo uspešno izpeljanih kar 83 projektov društev, podjetij, kmetov in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Hkrati je bilo na območje skupaj lansirano preko 1,8 mio evrov sredstev Leader in razvojnih sredstev lokalnega sofinanciranja.

19.02.2015
Povabilo k sodelovanju pri koledarju prireditev 2015
Razvojni center Srca Slovenije bo v prihodnjih tednih ponovno izdal brošuro »Utrip prireditev v Srcu Slovenije«, v kateri bodo zbrane prireditve v občinah Srca Slovenije za leto 2015. Koledar bo ponujal podatke o glasbenih, športnih in kulturnih dogodkih.

26.01.2015
Srečanje Območnega sveta Razvojnega partnerstva središča Slovenije
V sejni sobe Občine Ivančna Gorica je v petek, 23. januarja 2015, potekalo prvo letošnje srečanje Območnega sveta Razvojnega partnerstva središča Slovenije. Udeležili so se ga župani oziroma podžupani občin Litija, Kamnik, Mengeš, Šentrupert, Šmartno pri Litiji in Ivančna Gorica. Prisotni so bili tudi predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je koordinator razvojnega partnerstva.

12.01.2015
Abrahamov ključ prevzela nova generacija 50-letnikov
50-letniki iz Srca Slovenije, območja v obliki srca, utripajočega okoli geometričnega središča Slovenije, že od leta 2009 vsako leto organizirajo ustvarjalne in dobrodelne akcije za dober namen. Abrahamov ključ Srca Slovenije se z že sedmo generacijo 50-letnikov nadaljuje tudi v letu 2015. Ob podpori vrstnikov in prijateljev bosta letošnji projekt abrahamov generacije 1965 izpeljali Tanja Šubelj in Meta Jarc iz Lukovice.

05.01.2015
Zimski delovni čas Turistične točke Srca Slovenije
V starem mestnem jedru Litije, na Valvazorjevem trgu 10, že skoraj dve leti deluje Turistična točka Srca Slovenije, ki je namenjena informiranju obiskovalcev in promociji lokalnih litijskih ponudnikov, pa tudi turističnih atrakcij širšega območja Srce Slovenije. V zimskem času lahko Turistično točko obiščete vsako soboto dopoldne, od 1. marca dalje pa bo ponovno odprta ob sredah, četrtkih, petkih in sobotah.