Novice

27.12.2016
Podeželje v prazničnem mestu v Litiji
V starem mestnem jedru Litije je 22. in 23. decembra 2016 potekala prireditev Podeželje v prazničnem mestu, pri organizaciji katere je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije. Na stojnicah je sodelovalo 18 ponudnikov prehranskih in rokodelskih izdelkov. Večina ponudnikov je bilo iz občin Litija in Šmartno pri Litiji, nekateri pa tudi iz Kočevja, Sevnice in Ljubljane.

23.12.2016
V pripravi nov koledarček dogodkov Srca Slovenije 2017
V Srcu Slovenije bomo tudi v letu 2017 izdali skupni koledarček dogodkov za leto 2017. Ponujal bo podatke o glasbenih, športnih, kulturnih in literarnih dogodkih v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Šmartno pri Litiji.

20.12.2016
Javnost in deležniki občine Litija o viziji, ciljih in ukrepih na področju prometa in mobilnosti
Občanke in občani so razpravljali o želenem stanju, ciljih in ukrepih na področju prometa in mobilnosti v občini Litija.

20.12.2016
Razvojni svet LAS Srce Slovenije potrdil šest projektov na javnem pozivu
Razvojni svet LAS Srce Slovenije je na svoji seji 19. decembra 2016 v Dolskem na osnovi poročila ocenjevalne komisije LAS potrdil projekte šestih vlagateljev na prvem javnem pozivu. Poziv se je zaključil v začetku novembra.

13.12.2016
Župana podpisala zavezo k trajnostnemu razvoju turizma v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji
Župan Občine Litija Franci Rokavec in župan Občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko sta v ponedeljek, 12. decembra 2016, v Pustolovskem parku Geoss na Slivni podpisala zavezo k zelenemu turističnemu razvoju. S tem sta se občini kot skupna destinacija v okviru Zelene sheme slovenskega turizma »Slovenia Green« usmerili v trajnostno delovanje na področju razvoja in trženja turistične ponudbe.

08.12.2016
Občini Litija in Šmartno pri Litiji se bosta zavezali k zelenemu razvoju
Župana Franci Rokavec in Rajko Meserko bosta v ponedeljek, 12. decembra 2016, ob 15.30 podpisala zavezo k zelenemu turističnemu razvoju.

01.12.2016
Na proaktivni kavarni v Lukovici obravnavali štiri različne ideje
V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici se je konec novembra odvijala prva tovrstna kavarna, ki je v pomoč pri razvijanju idej, ki so jih s seboj prinesli udeleženci dogodka z naslovom »Ideje za naš kraj – s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«.

28.11.2016
Celostna prometna strategija Litija - zeleno in varno po Srcu Slovenije
Vabljeni na 3. javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije v Občini Litija, ki bo 8. decembra 2016 v veliki sejni sobi Občine Litija, s pričetkom ob 17. uri.

25.11.2016
Lokalno pridelana hrana na mizah v naših šolah in vrtcih
Po vseh slovenskih vrtcih in šolah je 18. novembra 2016 potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je eden od pomembnejših načinov spodbujanja vključevanja lokalno pridelane hrane v te institucije ter hkrati osveščanja o zdravem načinu življenja in naši kulinariki. V Srcu Slovenije je zadruga Jarina letos s sestavinami za zajtrk oskrbela več kot 20 šol in vrtcev in izvedla šest dogodkov na šolah.

25.11.2016
Abrahamov ključ Srca Slovenije za družbeno odgovorna dejanja
Abrahamovci, ki so doma v Srcu Slovenije, že od leta 2009 vsako leto poiščejo nove navdihe za dobrodelnost in družbeno odgovornost. Letošnjo generacijo 50-letnikov vodi podjetnik Andrej Orožen iz Trbovelj. Skupaj s sovrstniki gledajo naprej in s svojimi izkušnjami in vpetostjo v življenje na različnih področjih krepijo srčnost življenja. V soboto so pri dvorcu Lustall v Dolu pri Ljubljani zasadili nov drevored hrušk tepk.

22.11.2016
Proaktivna kavarna v Lukovici - s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja


22.11.2016
Vabljeni k sodelovanju na Podeželju v prazničnem mestu v Litiji
V Litiji že vrsto let v božičnem času poteka prireditev Podeželje v prazničnem mestu. Na stojnicah sodelujejo ponudniki pridelkov in izdelkov s podeželja, v kulturnem programu pa domači nastopajoči. Letošnja prireditev bo potekala v četrtek, 22. decembra (od 15. do 20. ure) in v petek, 23. decembra 2016 (od 13. do 19. ure) v starem mestnem jedru Litije na Valvazorjevem trgu.

18.11.2016
Zasaditev hruškovega drevoreda v Dolu pri Ljubljani
V soboto, 26. novembra 2016 bodo 50-letniki Abrahamovega ključa Srca Slovenije sodelovali pri zasaditvi hruškovega drevoreda pri dvorcu Lustall v Dolu pri Ljubljani. "Drevored sožitja", kot so ga poimenovali, bo zasajen med paviljoni in kapelico. Dvorec Dol je v svojih najboljših časih služil kot dom rodbini Erbergov. Nahaja se v Dolu pri Ljubljani, nedaleč stran od sotočja Kamniške Bistrice, Ljubljanice in Save.

17.11.2016
Litija in Šmartno pri Litiji kot skupna destinacija v postopku pridobivanja certifikata Slovenia Green


14.11.2016
Konferenca združenja Euromontana na Hrvaškem
V torek, 29. novembra 2016, bo v Skradu na Hrvaškem potekala konferenca na temo krožne ekonomije in gozdarstva. Konferenco organizira evropsko združenje Euromontana v sodelovanju s hrvaško lokalno razvojno agencijo PINS. Član združenja Euromontana, katerega namen je spodbujanje trajnostnega razvoja in kakovosti življenja v gorskih in podeželskih območjih je tudi Razvojni center Srca Slovenije.

28.10.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za brezplačne koktejle v Lokalu na Gobavici Pr' Fartku


26.10.2016
Litija in Šmartno pri Litiji želita postati zelena turistična destinacija
Občini Litija in Šmartno pri Litiji se kot skupna destinacija pridružujeta zavezi k trajnostnemu razvoju turizma in vstopata v zeleno shemo slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

26.10.2016
Spodbujanje inovativnosti in podjetništva v Srcu Slovenije
Promocija dinamičnih oblik podpornega okolja za podjetništvo je v središču pozornosti novega evropskega projekta TRINNO, pri katerem kot partner sodeluje Razvojni center Srca Slovenije. Oblikovana je bila skupina deležnikov, ki bo sodelovala pri oblikovanju konkretnih predlogov za krepitev podpornega okolja za podjetništvo v Sloveniji.

26.10.2016
Inovativna spletna platforma na mlade OPIN.ME
Pred kratkim je bila objavljena nova spletna platforma OPIN.ME, ki omogoča mladim, da izrazijo kakšne spremembe si želijo v svojem okolju.

21.10.2016
Z energijo narave
STROKOVNO SREČANJE, četrtek, 20. oktober 2016, ob 10.30, Terme Snovik

17.10.2016
Rokodelke iz Makedonije na študijskem obisku v Kamniku
Medsebojno povezovanje, mreženje in izmenjava izkušenj nima meja. Člani mreže rokodelcev Srca Slovenije se povezujejo z drugimi rokodelci, tako doma kot tudi v tujini. Tokrat pa so rokodelke iz Makedonije, ki so bile na študijskem obisku v Sloveniji obiskale rokodelce iz Kamnika.

11.10.2016
Druga javna razprava o pripravi Celostne prometne strategije
Vabimo vas na 2. javno razpravo o pripravi CPS, ki bo potekala 19.10.2016 ob 17ih v veliki sejni sobi Občine Litija.

06.10.2016
O seniorskem turizmu na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje
Na povabilo Zveze društev upokojencev Slovenije, ki sodeluje v evropskem projektu na temo seniorskega turizma DiscOver55, smo na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani sodelovali tudi s predstavitvijo projekta EDEN55plusNW, ki ga v okviru evropskega programa COSME vodi Razvojni center Srca Slovenije.

29.09.2016
Vikendi odprtih vrat v petih občinah Srca Slovenije
Na vikendih odprtih vrat, ki so v letošnjem letu potekali v občinah Kamnik, Šmartno pri Litiji, Litija, Lukovica in Mengeš je sodelovalo preko 80 turističnih ponudnikov, rokodelcev, gostincev, domačij, kmetij, društev ter muzejev z območja. Ponudniki so s sodelovanjem v Vikendih odprtih vrat predstavili svojo kakovostno ponudbo izdelkov in doživetij ter izkazali gostoljubje na domačem dvorišču, v delavnici, trgovinici, kleti ali v svojem degustacijskem prostoru.

26.09.2016
Od mengeških »hvancatov« do drugih domačih dobrot, čarobnih napitkov in kaligrafije
Prijetno toplo jesensko vreme, dobra jedača in pijača ter zanimivo dogajanje za male in velike. Pretekli konec tedna je bilo v Mengšu zares pestro. Vikend odprtih vrat, ki ga sta ga organizirala Razvojni center Srca Slovenije in Občina Mengeš, je združil številne ponudnike in društva, ki so obiskovalcem na široko odprli vrata, piko na i pestremu tridnevnemu dogajanju pa je dal že tradicionalni 24. Sejem v Mengšu.

22.09.2016
Delegacija Evropskega parlamenta na uradnem obisku v Srcu Slovenije
Delegacija Evropskega parlamenta iz Odbora za kmetijstvo in razvoj podeželja (AGRI) je 21. septembra obiskala Deželo kozolcev v Šentrupertu, kjer so se seznanili tudi z delovanjem Razvojnega centra Srca Slovenije in primeri dobrih praks z območja. Delegacija je Slovenijo obiskala na pobudo in povabilo evropskega poslanca Franca Bogoviča.

15.09.2016
Drugo srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW v destinaciji Severni Velebit
Osem partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru programa COSME, se je 13. septembra 2016 sestalo na drugem delovnem srečanju, tokrat v partnerski EDEN destinaciji Sjeverni Velebit v mestu Krasno na Hrvaškem.

08.09.2016
Turistični ponudniki pilotnih EDEN destinacij obiskali Solčavsko
Med 5. in 6. septembrom 2016 je v okviru projekta EDEN55plusNW, ki ga skupaj s partnerji iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Italije koordinira Razvojni center Srca Slovenije, potekala študijska tura za predstavnike turističnega gospodarstva partnerskih EDEN destinacij na Solčavsko, EDEN destinacijo leta 2009.

30.08.2016
Otvoritev zelenjavnega vrta v Termah Snovik
V soboto, 27. avgusta, so v Termah Snovik v okviru Etnoloških prireditev uradno odprli letošnjo pridobitev - sedaj že zelen in plodov poln zelenjavni vrt, kot dopolnitev že zasajenemu zeliščnemu vrtu in sadovnjaku.

25.08.2016
Dobre prakse razvoja podeželja v Srcu Slovenije
Skupina 117 predstavnikov podjetniških centrov, društev in razvojnih centrov iz devetih evropskih držav je avgusta obiskala primere dobrih praks projektov LAS Srce Slovenije na območju Lukovice, Kamnika inLitije.

25.08.2016
Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije potrjena prva v Sloveniji
Naša lokalna akcijska skupina je prva v Sloveniji, ki lahko začne z izvajanjem aktivnosti v novem programskem obdobju 2014-2020. LAS Srce Slovenije je namreč s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejela odločbo o potrditvi Strategije lokalnega razvoja in LAS Srce Slovenije. S strategijo lokalnega razvoja bo Srce Slovenije sledilo viziji, da z razvojem ljudi ustvarjamo priložnosti za turizem, zdravje in dobro počutje.

22.07.2016
Vabilo k sodelovanju pri oceni stanja na področju mobilnosti v Občini Litija
Občina Litija pripravlja Celostno prometno strategijo (CPS). To je dokument, ki bo podlaga za pridobivanje sredstev za izvedbo posameznih ukrepov s področja trajnostne mobilnosti. Izvajanje ukrepov, ki jih bo določala CPS, bo imelo vpliv na vaše življenje in mobilnost, zato je izjemnega pomena, da sodelujete pri njeni pripravi.

18.07.2016
LAS Srce Slovenije – napoved prvega razpisa
Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je s podpisom konzorcijske pogodbe 12. marca 2015 pričela z aktivnostmi za novo programsko obdobje 2014-2020, ki sledijo Uredbi o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (Uredba CLLD).

15.07.2016
Srce Slovenije kot primer dobre prakse v knjigi o Integralni zeleni Sloveniji
V tednu pred 25. junijem, ko je Slovenija praznovala 25-letnico samostojnosti, je pri mednarodni znanstveni založbi Routledge v Londonu izšla knjiga »Integral Green Slovenia«.

04.07.2016
Mladi iz občine Kamnik bomo povedali, kakšne izboljšave hočemo v lokalnem okolju
Če ste stari od 15 do 34 let in prihajate iz občine Kamnik ter vam ni vseeno za to, kako se razvija vaša občina, pridite v torek, 12. julija 2016, ob 18. uri na delavnico v Mladinski center Kotlovnica Kamnik. Prvi del delavnice bo namenjen diskusiji o možnih izboljšavah v občini Kamnik ter uresničljivih projektov, v drugem delu pa boste spoznali posebno spletno platformo OPIN.ME za izražanje vaših pobud, ki lahko ima dejanski vpliv na razvoj kraja, v katerem živite.

30.06.2016
Ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij osvaja vrhove nekdanje Jugoslavije
Ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij se je 25. junija 2016 ob 12. uri iz vrha Triglava podal na 2.000 kilometrov dolgo Zeleno pot po Balkanu.

20.06.2016
Litijski vikend odprtih vrat povezal turistične ponudnike
V Litiji je od 17. do 19. junija 2016 v času praznovanja občinskega praznika potekal Vikend odprtih vrat, na katerem je sodelovalo 22 turističnih ponudnikov. Vikendi odprtih vrat v Srcu Slovenije obiskovalcem ponujajo posebna doživetja, ugodnosti in sodelovanje v veliki nagradni igri.

10.06.2016
Razvojni center Srca Slovenije je prejel certifikat za Učečo se organizacijo
Na Akademsko gospodarskem kongresu v Brdu pri Kranju je 8. junija Razvojni center Srca Slovenije prejel certifikat »Learning Brand« - znak za Učečo se organizacijo. Razvojni center Srca Slovenije se je namreč v letu 2015 vključil v sistem Učečih se organizacij, ki omogoča, da organizacija izkoristi vsa znanja, ki jih imajo zaposleni.

30.05.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za nedeljsko kosilo v gostilni Pri mačku
Nagradno vprašanje: Na letnem vrtu Gostilne Pri mačku prirejajo večere a) z vegetarijanskimi jedmi b) z dobrotami z žara c) z azijsko kuhinjo

28.05.2016
Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti
Kar 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov.

24.05.2016
Srečanje ravnateljev Konzorcija vrtcev in šol na Gimnaziji Litija
Razvojni center Srca Slovenije je 23. maja na Gimnaziji Litija predstavil nov program vsebin in aktivnosti za Konzorcij vrtcev in šol Srca Slovenije. Program iz preteklega leta z vsebinskimi modulipodjetništvo, lokalna samooskrba in zdrav način življenja, rokodelstvo in ustvarjalnost ter modul razvoja osebnih kompetenc so nadgradili s sonaravnim šolskim vrtom, celostnim učenjem iz dediščine, spoznavanjem poklicev in z modulom Nove pedagogike za trajnostni razvoj, katerega nosilec je Anton Komat.

23.05.2016
Spoznavanje EDEN destinacij odličnosti na Solčavskem
Na Solčavskem je v petek, 20. maja 2016, potekala delavnica partnerjev projekta EDEN55plusNWv okviru evropskega programa COSME. Namen projekta je razvoj modela oblikovanja turističnih produktov v čezmejnih EDEN destinacijah odličnosti za ciljno skupino seniorjev 55+.

19.05.2016
Nov projekt HoCare za inovativne rešitve za oskrbo na domu
Razvojni center Srca Slovenije kot partner sodeluje v novem evropskem projektu z imenom»HoCare«, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe. Projekt se bo ukvarjal z iskanjem inovativnih rešitev za oskrbo na domu in spodbujal različne deležnike v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za spremembe na tem področju. Uvodno srečanje partnerjev projekta je potekalo od 17. do 18. maja 2016 v Pragi.

16.05.2016
Razvojni center Srca Slovenije je družini prijazno podjetje
Po 3-letnem obdobju, ko je bil Razvojni center Srca Slovenije nosilec osnovnega certifikata, smo v petek, 13. maja, s strani Ekvilib inštituta in Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti prejelipolni certifikat Družini prijazno podjetje.

12.05.2016
Srce Slovenije obiskala ministrica Alenka Smerkolj
V okviru vladnega obiska v Osrednjeslovenski statistični regiji je v sredo, 11. maja 2016, Srce Slovenije obiskala ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj z delegacijo. Sprejeli so jo direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, župan občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko in župan Občine Litija Franci Rokavec.

04.05.2016
Začetek projekta za nadgradnjo turizma v EDEN destinacijah odličnosti
V Idriji je 3. maja 2016 potekalo uvodno srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga kot vodilni partner koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru evropskega programa COSME. Gre za program, ki spodbuja konkurenčnost malih in srednje velikih podjetij, projekt pa se bo ukvarjal z razvojem novih turističnih produktov v EDEN destinacijah odličnosti.

03.05.2016
Prvi letošnji Vikend odprtih vrat v Kamnik privabil številne obiskovalce
Pristna kulinarična, rokodelska in mnoga druga doživetja so minuli vikend v Kamnik z okolico privabila številne obiskovalce. »Prvi letošnji Vikend odprtih vrat, ki smo ga organizirali v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik in lokalnimi ponudniki, je vsekakor dosegel svoj namen – predstaviti in promovirati ponudbo lokalnih turističnih ponudnikov čim večjemu številu obiskovalcev,« je povedala Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

29.04.2016
V Bruslju srečanje partnerjev projekta EUth za večjo participacijo mladih
S tem kako napreduje razvoj mobilnih in spletnih orodij za participacijo mladih so se na srečanju v Bruslju 26. in 27. aprila 2016 seznanili partnerji projekta EUth, ki se izvaja na programu Horizon 2020. Projekt z različnimi orodji spodbuja in omogoča digitalno in mobilno sodelovanje pri snovanju pobud, projektov, skupin in skupnosti za izboljšave v lokalnem okolju, ki si jih želijo mladi od 15 do 34 let.

28.04.2016
Srce Slovenije dobilo prvih 66 certificiranih prehranskih in rokodelskih izdelkov
Prvih 27 proizvajalcev izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalcev in proizvajalcev prehranskih izdelkov je prejelo pravico do uporabe tržne znamke Srce Slovenije. Strokovna komisija je na prvem ocenjevanju 26. aprila 2016 pregledala in ocenila kar 89 prehranskih in rokodelskih izdelkov iz Srca Slovenije in dodelila pozitivno mnenje 66 izdelkom (27 rokodelskim in 39 prehranskim izdelkom). Pravico do uporabe znaka je tako prejelo 13 rokodelcev in 14 proizvajalcev prehranskih izdelkov.

26.04.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za lokalne dobrote iz trgovine Zlata ptička
Nagradno vprašanje: Trgovina Zlata ptička posebej izpostavlja ponudnike lokalnih dobrot z območja občine a) Kamnik b) Domžale c) Litija

22.04.2016
Programi Srca Slovenije za otroke in mladino
Malčki, otroci in mladi, vključeni v 14 vzgojno-varstvenih zavodov v Srcu Slovenije, so se v šolskem letu 2015/16 prek različnih aktivnosti seznanjali s podjetniškimi vsebinami, s tematikami lokalne samooskrbe in zdravega načina življenja, z rokodelstvom in z razvojem osebnih kompetenc. V vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, ki so vključene v Konzorcij šol in vrtcev Srca Slovenije, je bilo izvedenih 16 delavnic, dogodkov in ekskurzij. V programu je sodelovalo okoli 400 otrok in 20 pedagoških in strokovnih delavcev.

18.04.2016
Udeleženci navdušeni nad kaligrafskem tečajem
V aprilu je v Litiji in Domžalah Razvojni center Srca Slovenije organiziral kratek kaligrafski tečaj s Katarino Rojc.

14.04.2016
Srečanje Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije v Rogatcu
V sredo, 13. aprila 2016, je v Rogatcu potekalo srečanje Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Delovno srečanje je bilo namenjeno temam o napredovanju pri dogovorih s pristojnimi inštitucijami glede ureditve statusa rokodelstva in s tem povezane nove zakonodaje, organizaciji Slovenskega rokodelskega festivala 2016, pripravi skupnega projekta med slovenskimi LAS-i in rokodelskimi centri iz Slovenije ter pobudam za mednarodno povezovanje.

11.04.2016
Obisk predstavnikov Agencije za regionalni razvoj Vojvodine v Sloveniji
Razvojni center Srca Slovenije je od 5. do 8. aprila 2016 na usposabljanju gostil predstavnike Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije. V začetku aprila sta direktorici Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in direktorica Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine Vera Čelić podpisali dogovor o sodelovanju med razvojnima agencijama.

07.04.2016
Na ocenjevanje za uporabo znamke Srce Slovenije prijavljenih kar 90 prehranskih in rokodelskih izdelkov
1. aprila se je iztekel rok za prijavo na prvi razpis za pridobitev pravice do uporabe znamke Srce Slovenije. Ocenjevanje izdelkov za pridobitev znaka kakovosti Srce Slovenije bo potekalo v torek, 26. aprila 2016, strokovna komisija bo pregledala kar 90 prehranskih in rokodelskih izdelkov.

04.04.2016
Podpisan dogovor o sodelovanju z Agencijo za regionalni razvoj AP Vojvodine
V petek, 1. aprila 2016, sta direktorici Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in direktorica Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine Vera Čelić v Novem Sadu v Srbiji podpisali dogovor o sodelovanju med razvojnima agencijama.

31.03.2016
Srce Slovenije na konferenci v Loznici v Srbiji
Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je v sredo, 30. marca 2016, v Loznici v Srbiji na konferenci z naslovom »Saradnja na reci Drini – Saradnja u Europi« predstavila Srce Slovenije kot dobro prakso na področju razvoja podeželja in črpanja evropskih sredstev.

29.03.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za kosilo na Turistični kmetiji Na hribčku
Nagradno vprašanje: Kako se imenuje vas, v kateri domuje turistična kmetija Na hribčku? a) Štanga b) Mala Štanga c) Velika Štanga

23.03.2016
Gozdna knjiga - lokalni in brezplačni projekt za mlade
V Društvu za globoko ekologijo Terra Anima iz Radomelj pripravljajo pomladni program za otroke.Program je unikatna zmes naravoslovja in umetnosti. Preko kreativnega pisanja in spontanega pripovedovanja zgodb bodo udeleženci pridobljeno znanje poglobili in mu dodali lastno noto.

21.03.2016
Ustvarjalci turizma v Srcu Slovenije se povezujemo za skupne projekte
Razvojni center Srca Slovenije se skupaj z ustvarjalci turističnega razvoja in s turističnimi ponudniki z območja Srca Slovenije pripravlja na projekte, ki jih bo mogoče uresničevati s sredstvi različnih nacionalnih in evropskih razpisov. Snovanje novih skupnih projektov je bilo tudi jedro srečanja na Veliki Planini, ki je potekalo 18. marca 2016.

16.03.2016
OPIN!ME za mlade, ki hočejo vplivati na razvoj lokalnega okolja
Maja 2016 bodo mladi iz Kamnika, Litije in Mengša že testirali spletno in mobilno aplikacijo OP!N.ME, s katero bodo zbirali in komentirali pobude za izboljšave v lokalnem okolju. Pobude bodo prek aplikacije in prek mladih managerjev lokalnih skupnosti tudi takoj posredovali odločevalcem v svojih občinah. Pilotni projekt Srca Slovenije je del evropskega projekta EUth za večjo participacijo mladih

14.03.2016
Srce Slovenije pobudnik vzpostavitve Konzorcija razvojnih institucij Jugovzhodne Evrope
V soboto, 12. marca 2016, je v Pazinu na Hrvaškem sedem predstavnikov razvojnih institucij iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore ter Makedonije podpisalo partnerski sporazum o dolgoročnem sodelovanju. Konzorcij razvojnih institucij Jugovzhodne Evrope je bil formiran na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije.

14.03.2016
Budnarjeva domačija v znamenju cvetnonedeljskih butaric
V nedeljo, 13. marca 2016, smo v Budnarjevi domačiji pripravili četrti festival cvetnonedeljskih butaric. Vsako leto znova odkrivamo tančico praznovanja cvetne nedelje in vsako leto znova se na razstavi predstavljajo različna slovenska društva, ki z povezovanjem zelenja v butarice ohranjajo slovenski ljudski običaj pred cvetno nedeljo.

26.02.2016
Mladi iz Srca Slovenije bomo povedali, kakšne izboljšave hočemo v lokalnem okolju
Če ste stari od 15 do 34 let in prihajate iz Litije, Kamnika ali Mengša ter vam ni vseeno za to, kako se razvija vaša občina, pridite v torek, 15. marca 2016, ob 17. uri na dogodek v AIA Mladinski center Mengeš. Na moderiranem druženju boste spoznali tudi posebno spletno in mobilno orodje za izražanje vaših pobud, ki lahko ima dejanski vpliv na razvoj kraja, v katerem živite.

25.02.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za kosilo na Mengeški koči
Na katero juho so na Mengeški koči še posebej ponosni? a) gobova juha b) kislo-sladka juha c) grahova juha

22.02.2016
Privlačni tudi za turiste iz Srbije
Glavne turistične točke, kolesarske in pohodniške poti v Srcu Slovenije so sredi februarja spoznavali obiskovalci največjega turističnega sejma v jugovzhodni Evropi. Srce Slovenije se je skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik predstavljalo na Mednarodnem sejmu turizma v Beogradu. Na slovenski stojnici se je predstavilo 17 slovenskih turističnih podjetij in destinacij. Slovenija je na srbskem trgu prepoznana in cenjena destinacija.

31.01.2016
Srce Slovenije na sejmu Natour Alpe-Adria v Ljubljani
Srce Slovenije se je od 27. do 30. januarja 2016 predstavilo na osrednjem slovenskem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prisotni smo bili na prostoru RDO Osrednja Slovenija v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana.

30.01.2016
Razpis za znak kakovosti izdelkov Srca Slovenije bo objavljen 15. 2. 2016!
Obveščamo vas, da bo Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne tržne znamke Srce Slovenije za rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke objavljen hkrati, in sicer 15. 2. 2016 na spletni strani www.razvoj.si. Ocenjevanje izdelkov bo potekalo v aprilu.

29.01.2016
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za čaj Plavice za čiščenje telesa »Bio mladost«
Nagradno vprašanje: Kaj od naštetega je dobro za čiščenje telesa? a) krompir b) korenina regrata c) banana

27.01.2016
Izšel je koledarček prireditev za leto 2016
Se radi družite in spoznavate nove ljudi ter se v prostem času radi udeležujete dogodkov v domačem ali sosednjem kraju? V novi knjižici s koledarjem prireditev je predstavljenih preko 420 dogodkov, ki se bodo v letošnjem letu odvijali v občinah Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šentrupert in Šmartno pri Litiji.

27.01.2016
Obiščite Srce Slovenije na sejmu Natour Alpe-Adria v Ljubljani
Srce Slovenije se od 27. do 30. januarja predstavlja na osrednjem slovenskem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prisotni smo na prostoru RDO Osrednja Slovenija v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana. Veseli bomo vašega obiska!

21.01.2016
Srce Slovenije na turističnem sejmu CMT v Stuttgartu
S postajališči za avtodome se je Srce Slovenije od 16. do 24. januarja 2016 predstavljalo v Stuttgartu v Nemčiji na devet dni trajajočem turističnem in karavaning sejmu CMT (Caravan, Motor und Touristik). Sejem so obiskali predvsem prebivalci nemške zvezne dežele Baden-Württemberg, ki je za slovenski turizem perspektivna zaradi visoke kupne moči prebivalstva, pa tudi zaradi bližine.

21.01.2016
Strateško partnerstvo Srca Slovenije s srbsko razvojno institucijo Vojvodine
Na povabilo Razvojne agencije Bačka iz Novega Sada se je 15. januarja 2016 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek v Srbiji sestala s predstavniki Razvojne agencije Bačka iz Novega Sada in predstavniki Pokrajinske vlade Vojvodine. Srce Slovenije bo svojimi izkušnjami in znanjem na področju črpanja evropskih projektov s srbskimi partnerji sodelovala pri prenosu znanj in dobrih praks razvoja podeželja ter pri pripravi Operativnega programa razvoja za regijo Bačka 2020.

11.01.2016
Natečaj Litijski karneval skozi objektiv
Vse, ki ste lanskem Litijskem karnevalu posneli dobre, smešne in/ali izvirne fotografije ali naredili dober, smešen in /ali izviren video, vabimo, da nam posredujete svoje posnetke in fotografije. Pustno resna komisija bo izbrala najboljše in najbolj zabavne.

07.01.2016
V pripravi nov koledar dogodkov Srca Slovenije
V Srcu Slovenije bomo tudi letos izdali skupni koledar dogodkov za leto 2016. Koledar bo ponujal podatke o glasbenih, športnih, kulturnih in literarnih dogodkih v občinah Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šentrupert in Šmartno pri Litiji.