Novice

15.12.2020
Posodobljen spletni katalog certificiranih izdelkov Srca Slovenije
Razvojni center Srca Slovenije je v decembru posodobil podatke v spletnem katalogu certificiranih izdelkov Srca Slovenije. Prelistajte ga in poščite v njem svoje najljubše izdelke!

09.12.2020
Razstava Srček za vsak dan vabi k ogledu
V okviru TAM-TAMove Ulične galerije na prostem je svojo fotografsko razstavo Srček za vsak dan odprla fotografinja in umetnica Mankica Kranjec. Tri velike panoje na Vegovi ulici v Ljubljani krasi 36 izbranih fotografij srčkov, ki se pojavljajo na povsem vsakdanjih mestih in v vsakdanjih oblikah.

02.12.2020
Vabilo na odprtje razstave Srček za vsak dan na ljubljanski Vegovi ulici
V torek, 8. decembra 2020, se bo v okviru TAM-TAM-ove Ulične galerije na Vegovi ulici v Ljubljani odprla fotografska razstave Srček za vsak dan, fotografinje Mankice Kranjec.

30.11.2020
Kupujte lokalno: Obdarite svoje najdražje z vrhunskimi izdelki iz Srca Slovenije
V naboru certificiranih izdelkov Srca Slovenije smo tokrat izbrali vrhunske izdelke s katerimi lahko obdarite svoje najdražje.

04.11.2020
Trško jedro Šmartnega pri Litiji zasijalo v novi podobi
Konec oktobra se je zaključil projekt Prenova in oživitev Staretovega trga, ki je nastal in se izvajal s partnerskim sodelovanjem Občine Šmartno pri Litiji, Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji ter ZKMŠ Litija. S pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki so prišle na območje preko LAS Srce Slovenije, je bilo obnovljeno trško jedro v Šmartnem pri Litiji, v katerem so uredili in opremili tudi prostor za turistično-informacijski center. Izvedeni so bili različni dogodki, ki so potekali na obnovljenem trgu in povezali številne Šmarčane.

30.10.2020
Kupujte lokalno: Poskrbite za svoje zdravje z vrhunskimi izdelki iz Srca Slovenije
V naboru certificiranih izdelkov Srca Slovenije smo tokrat izbrali vrhunske izdelke s katerimi lahko poskrbite za svoje zdravje v varnemu zavetju svojega doma.

26.10.2020
S certifikatom kakovosti nagrajenih 34 ponudnikov iz Srca Slovenije
Razvojni center Srca Slovenije je v četrtek, 15. oktobra 2020, izvedel četrto ocenjevanje rokodelskih in prehranskih izdelkov Srca Slovenije. 34 ponudnikov s 104 izdelkoma je prejelo pravico do uporabe Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. 38 izdelkov, ki so prejeli certifikat že leta 2016, je bilo ponovno ocenjenih, certifikat je bil vsem podaljšan.

28.09.2020
Še nekaj dni za prijavo za pridobitev certifikata Srce Slovenije
Ponudniki prehranskih in rokodelskih izdelkov, ki ustvarjate v Srcu Slovenije, vabljeni, da preverite kakovost svojih izdelkov s prijavo na razpis za uporabo Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Čas imate do ponedeljka, 5. oktobra 2020.

25.09.2020
Vabilo na delavnico "Kolesarjem prijazen ponudnik"
Kolesarska destinacija je privlačna takrat, ko se kolesarji v njej dobro počutijo. Pomemben delež k temu prispeva kolesarjem prijazna ponudba v nastanitvenih objektih, gostiščih, trgovinah, turistično informacijskih centrih, kolesarskih servisih in vseh ostalih poslovnih subjektih, ki jih kolesarji koristijo v času svojega obiska.

21.09.2020
Pridružite se nam na brezplačnih rokodelskih delavnicah
Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Mladinskim centrom Litija organizira delavnice šivanja ter lončarstva in keramike, za vse mlade iz starostne skupine od 13 do 30 let.

18.09.2020
Kupujte lokalno: Privoščite svojemu otroku le najboljše izdelke!
V naboru certificiranih izdelkov Srca Slovenije smo tokrat izbrali ljubke, nežne in zdrave izdelke za vaše otroke.

09.09.2020
V oddaji Dogodki tedna o Razvojnem centru Srca Slovenije
Lokalna televizija ETV je objavila v petek, 4. 9. 2020, v oddaji Dogodki tedna prispevek o Razvojnem centru Srca Slovenije. Direktorica Mojca Štepic je predstavila aktualne izzive in projekte, ki so zaznamovali aktualno poslovno leto.

04.09.2020
Razpored tekem in Občinske balinarske rekreacijske lige Litija/Šmartno za jesen/pomlad 2020/21 ter rezultati
Objavljen je razpored tekem Občinske balinarske rekreacijske lige Litija/Šmartno za jesen/pomlad 2020/21.

14.07.2020
Nova številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije
Izšla je poletna številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V njih najdete informacije o aktualnem dogajanju v Srcu Slovenije, med drugim o razpisu za ocenjevanje izdelkov za KTZ Srce Slovenije, možnostih pridobitve nepovratnih sredstev na razpisu LAS Srce Slovenije ter usposabljanjih na temo oblikovanja in marketinga v turizmu. Vabljeni k branju!

30.06.2020
Snemanje promocijskega filma o Deželi Jurija Vege v Srcu Slovenije
Občina Dol pri Ljubljani postaja vse bolj prepoznana mikro turistična destinacija na obrobju Ljubljane. Med gosti je vse več turistov, tudi tujcev, ki prihajajo z avtodomi v Srce Slovenije. Čeprav gre za majhno destinacijo, ima kaj ponuditi, kar so prepoznali tudi na Turistični zvezi Slovenije in na RTV Slovenija. V sredo, 24. junija 2020, so tako o Deželi Jurija Vege posneli posneli promocijski film za promocijo po spletnih omrežjih in krajši prispevek za oddajo Kronika, ki bo na sporedu sredi julija. Pri snemanju je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije.

22.06.2020
Pridobite znak kakovosti Srca Slovenije
Če v Srcu Slovenije ustvarjate rokodelske izdelke oz. izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, lahko njihovo kakovost potrdite s prijavo na razpis za uporabo kolektivne tržne znamke Srce Slovenije.

22.06.2020
Nea Culpa s ponudniki Srca Slovenije o marketingu v turizmu
V Srcu Slovenije smo v petek, 19. junija 2020, začeli z usposabljanjem za rokodelce in nosilce tradicionalnih znanj o marketingu v turizmu. Kreativni turizem predstavlja namreč novo generacijo turizma, ki temelji na vključevanju turistov in domačinov pri oblikovanju turističnih proizvodov.

11.06.2020
Začenjamo z usposabljanjem za marketing v turizmu
Naslednji teden začenjamo v LAS Srce Slovenije v sodelovanju z Agencijo za razvoj in marketing v turizmu Nea Culpa usposabljanje za rokodelce in druge nosilce tradicionalnih znanj z območja LAS Srce Slovenije na temo marketinga v turizmu. Na uvodni delavnici o razvoju in trženju doživetij, ki izhajajo iz tradicionalnih veščin, ki bo potekala v petek, 19. 6. 2020, ob 16.00 v Dolu pri Ljubljani, bodo udeleženci izvedeli, kako oblikovati svojo ponudbo na tržno privlačen način za obiskovalce in turiste ter kako promovirati ponudbo z izvirno vsebino in komunikacijo.

05.06.2020
LASov zajtrk v občini Dol pri Ljubljani
Župan Občine Dol pri Ljubljani in predsednik LAS Srce Slovenije Željko Savič si je že dlje časa prizadeval, da bi prišlo do obiska s strani LAS Srce Slovenije, saj je želel sodelavcem in aktivnejšim posameznikom iz občine predstaviti ekipo LAS in njihovo delovanje. Zaradi spleta okoliščin (koronavirus) smo z LASovim zajtrkom počakali, da so se razmere v državi malce umirile in se končno srečali v četrtek, 4. junija 2020, ko smo v jutranjih urah ob dobro založeni mizi združili prijetno s koristnim.

05.06.2020
Vabilo na srečanje z rokodelci in prehranskimi ponudniki Srca Slovenije
Rokodelske in prehranske ponudnike Srca Slovenije vabimo na tematsko srečanje, ki bo v sredo, 10. junija 2020, ob 16.00 na Kmetiji Pri Ropet, Volčji Potok 7, Radomlje. Z nami bo izkušeni oblikovalec Matej Zupančič, ki sodeluje v ocenjevalni komisiji za Kolektivno tržno znamko Srce Slovenije. V uvodnem predavanju bo predstavil ključne poudarke z oblikovnega, trajnostnega in tržnega vidika, ki naj bi jih imel vsak rokodelski ali prehranski izdelek pred vstopom na trg. Izhajal bo iz konkretnih primerov in izkušenj, ki jih je pridobil pri svojem 25-letnem delu na področju oblikovanja in razvoja znamk.

26.05.2020
Potrjena sprememba Strategije lokalnega razvoja in najavljen nov razpis
Lokalna akcijska skupina LAS Srce Slovenije je bila 21. maja 2020 s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z odločbo obveščen o potrditvi 1. spremembe Strategije lokalnega razvoja LAS Srce Slovenije.

26.05.2020
Obiščimo Litijo in podprimo lokalno
Visit Litija – Obiščite Litijo je projekt, katerega cilj je povezati turistične ponudnike ter prispevati k razvoju, promociji in trženju turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji.

26.05.2020
Pustolovski park Geoss za vse generacije
Pustolovski park Geoss v samem središču Slovenije ima povsem novo edinstveno ponudbo, ki dopolnjuje obstoječe plezalne proge za starejše obiskovalce. V sklopu projekta Gozdna gibalnica za otroke in prostor za druženje, ki je bil sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko LAS Srce Slovenije, je bil vzpostavljen kotiček za najmlajše otroke, ki se imenuje Gibalnica.

14.05.2020
V Srcu Slovenije potekala novinarska konferenca na temo dopustovanja na slovenskih turističnih kmetijah
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila novinarske konference Združenja turističnih kmetij Slovenije, ki je potekala danes, 14. maja 2020, na Domačiji Pr' Krač v Dolskem v Srcu Slovenije.

13.05.2020
Napovedujemo: 15. 10. 2020 ponovno ocenjevanje izdelkov Srca Slovenije
Za vse zainteresirane rokodelce in prehranske ponudnike najavljamo četrto ocenjevanje rokodelskih in prehranskih izdelkov Srca Slovenije, ki bo potekalo 15. oktobra 2020. Rok za oddajo prijav bo predvidoma do konca septembra 2020.

23.03.2020
Izšle so nove Rokodelske novice iz Srca Slovenije
Na Razvojnem centru Srca Slovenije smo izdali pomladno številko Rokodelskih novic iz Srca Slovenije, v kateri obveščamo rokodelce in druge ponudnike o aktualnih priložnostih v Srcu Slovenije. Vabljeni k branju!

23.03.2020
Napovedujemo: Srečanje rokodelcev in ponudnikov Srca Slovenije
Za rokodelce in prehranske ponudnike Srca Slovenije pripravljamo tematsko srečanje, ki se bo zgodilo predvidoma v aprilu v Dolu pri Ljubljani. Z nami bo izkušeni oblikovalec Matej Zupančič (Medianova, grafični studio), soustvarjalec znamke Srce Slovenije. V predavanju bo predstavil oblikovni, trajnostni in marketinški vidik, ki naj bi ga imel vsak rokodelski in prehranski izdelek ob vstopu na trg. Izhajal bo iz konkretnih primerov in izkušenj, ki jih je pridobil pri svojem 25-letnem delu na področju oblikovanja in razvoja znamk.

23.03.2020
Napovedujemo: Jeseni ocenjevanje za pridobitev certifikata kakovosti izdelkov
Za vse tiste, ki nestrpno čakate na novo ocenjevanje rokodelskih in prehranskih izdelkov Srca Slovenije, najavljamo novo ocenjevanje letos jeseni.

23.03.2020
V izvajanju številne delavnice tradicionalnih spretnosti
Na območju lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije smo s februarjem začeli z izvajanjem aktivnosti projekta Od tradicionalnih spretnosti do sodobnih ruralnih turističnih produktov, ki so namenjene vsem tistim prebivalcem območja LAS, ki jih zanimajo tradicionalna znanja in veščine, se jih želijo naučiti ali jih prenesti na druge ljudi.

23.03.2020
Se želite predstaviti na Svetovnem prvenstvu v košnji?
Svetovno prvenstvo v ročni košnji je eno najpomembnejših kmečkih tekmovanj v Evropi in svetu. V letošnjem letu je Slovenija dobila izjemno priložnost organizacije tega dogodka, ki bo potekal 24. in 25. julija 2020 v Moravčah in na katerem pričakujejo veliko število udeležencev iz vsaj 10 evropskih držav.

12.02.2020
Znanje in izkušnje so, manjka (še) več sodelovanja in enotnega načrtovanja
Na prvi od štirih okroglih miz ob zaključku projekta Odprta vrata kmetij v organizaciji LAS Srce Slovenije v Mekinjskem samostanu v Kamniku so sodelujoči predstavili v projektu pridobljeno znanje in izkušnje. Obenem pa ugotavljali, da je kljub temu še precej prostora za sodelovanje in povezovanje ne le med kmeti kot proizvajalci lokalne hrane, ampak tudi med njimi in potrošniki, manjka tudi bolj usmerjeno načrtovanje pridelave, predelave, podpore in trženja.