Novice

23.04.2018
Družinski vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije letos v jeseni
Leto je naokoli in ponovno je napočil čas, da začnemo načrtovati letošnje Vikende odprtih vrat v Srcu Slovenije, ki bodo tokrat namenjeni družinam. Ob tej priložnosti vabimo turistične akterje iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji, da se pridružite promociji s svojo akcijsko ponudbo. Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji vabimo, da se ob tej priložnosti pridružite promociji s svojo akcijsko ponudbo.

23.04.2018
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite unikaten obesek za ključe z vašim imenom
Nagradno vprašanje: Koliko izdelkov že nosi certifikat kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije? a) 22 b) 44 c) 66 Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 23. maja 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel unikaten obesek za ključe z vašim imenom.

05.04.2018
V Kamniku prvi v Sloveniji razmišljajo o strategiji pešačenja
V Kamniku je v sredo, 4. aprila 2018, potekalo drugo srečanje z lokalnimi deležniki za izvedbo lokalnega načrta pešačenja oz. hodljivosti v okviru projekta CityWalk, podprtega s strani Transnacionalnega programa Podonavje.

05.04.2018
Strateške smernice za skupen razvoj turizma potrjene tudi na Občini Šmartno
Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta sprejeli odločitev, da k razvoju turizma pristopita aktivneje in kot ena zaokrožena destinacija, ki bo za večje učinke razvijala skupno turistično zgodbo. Razvojni center Srca Slovenije je pripravil Strateške smernice razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji do leta 2025, ki želi območje pozicionirati kot destinacijo, ki si je ne ogledaš, temveč doživiš in kamor se vračaš. Po lokalna 5-zvezdična doživetja, lokalne okuse, lokalne izdelke. Startegija je bila v začetku marca potrjena na seji občinskega sveta Občine Litija, v začrtku aprila pa še na seji občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji.

04.04.2018
Okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja
V Simbioza Lab v Ljubljani je v petek, 30. marca 2018, potekala okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja. V razpravi, na kateri so sodelovali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, Simbioze, Telekoma Slovenije in Razvojnega centra Srca Slovenije, je bilo izpostavljeno, da nove uporabne tehnologije prispevajo k višji kakovosti življenja starejših, prihranijo mnogo nepotrebnih padcev, izboljšajo kazalnike zdravja in oskrbe in omogočajo bolj kakovostno življenje za starejše in svojce. Za področje oskrbe in zdravja na daljavo bi bile potrebne sistemske spremembe na državni ravni, so se strinjali vsi sodelujoči.

21.03.2018
Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je prejemnica bronastega znaka Slovenia Green Destination
Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je izpolnila zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma, in tako pridobila znak Slovenia Green Bronze.

20.03.2018
Sedem novih projektov za razvoj podeželja
20. marec 2018 - Izgradnja nove igralnice na prostem v Pustolovskem parku Geoss, analize vodnih virov na območju Kamniško-Savinjskih Alp, postavitev novega prireditvenega šotora v Snoviku, izvedba vikendov odprtih vrat pri turističnih ponudnikih v petih občinah ter izobraževanja za zeliščarje, turistične ponudnike, rokodelce in kmete so le nekatere izmed aktivnosti, ki v letošnjem letu potekajo v okviru sedmih novih projektov, ki jih z evropskimi sredstvi sofinancira Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.

20.03.2018
Pridružite se nam na okrogli mizi o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja
Staranje prebivalstva je izziv za celotno Evropo, a hkrati pomeni tudi priložnost za razvoj novih inovativnih rešitev za izboljšanje življenja starejših. V petek, 30. marca 2018, ob 13:30 bo v Simbioza BTC City Lab (spodnja etaža Emporiuma) v Ljubljani potekala okrogla miza, na kateri bodo predstavniki iz gospodarstva, javne uprave in podpornih institucij predstavili stanje in njihove nadaljnje korake na področju IKT storitev za starejše.

14.03.2018
Spoznavanje dobrih praks razvoja IT rešitev v turizmu
Lenti, središče manj razvitega dela madžarskega okrožja Zala z ugodnimi pogoji za počasen, zdrav in zelen turizem, je bila lokacija srečanja projektnih partnerjev INSiGHTS, ki ga je med 6. in 9. marcem 2018 gostil partner projekta Zala County Council. Študijski obisk je bil usmerjen v transnacionalno učenje in izmenjavo znanj ter izkušenj na področju razvoja zelenega in zdravega turizma, s poudarkom na spoznavanju dobrih praks razvoja IT rešitev pri upravljanju destinacije.

08.03.2018
Strateške smernice za skupen razvoj turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji
Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta sprejeli odločitev, da k razvoju turizma pristopita aktivneje in kot ena zaokrožena destinacija, ki bo za večje učinke razvijala skupno turistično zgodbo. Razvojni center Srca Slovenije je pripravil Strateške smernice razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji do leta 2025, ki želi območje pozicionirati kot destinacijo, ki si je ne ogledaš, temveč doživiš in kamor se vračaš. Po lokalna 5-zvezdična doživetja, lokalne okuse, lokalne izdelke.

06.03.2018
Aktivirali preko 500 mladih v treh evropskih projektih
Razvojni center Srca Slovenije je v zadnjih treh letih v okviru treh mladinskih evropskih projektov na programih Horizon2020 in Erasmus+ mladim omogočil mednarodna izobraževanja in mreženje mladinskih delavcev. Vzpostavili smo orodje za mobilno in digitalno participacijo mladih “OPIN” in pomagali pri ustanovitvi novega mladinskega kluba STIK v Lukovici.

14.02.2018
Delovanje LAS pisarn
Vse zainteresirane prebivalce, ki imate projektne ideje primerne za prijavo na javni poziv Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje.

12.02.2018
Vprašalnik za ponudnike zeliščarskih pridelkov, izdelkov in storitev
Šest slovenskih Lokalnih akcijskih skupin (LAS Društvo raznolikost podeželja, LAS V objemu sonca, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Srce Slovenije, LAS Spodnje Savinjske doline, LAS Od Pohorja do Bohorja) je združilo moči v skupnem projektu sodelovanja »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki je bil v juliju potrjen s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in se bo izvajal do novembra 2019. LAS Srce Slovenije v projektu pokriva občine Litija, Kamnik, Lukovica, Moravče, Šmartno pri Litiji in Dol pri Ljubljani.

09.02.2018
Izbrane operacije na javnih pozivih LAS Srce Slovenije
Razvojni svet LAS Srce Slovenije je decembra 2017 na svoji 9. seji, potrdil predlog operacij za sofinanciranje, prejetih na 1. javnem pozivu za leto 2017 za sklad EKSRP ter na 1. javnem pozivu za leto 2017 za sklad ESRR.

07.02.2018
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite košarico domačih dobrot iz Srca Slovenije
Nagradno vprašanje: Kako se imenuje nova maskota litijskega karnevala?

06.02.2018
Pustovanja v Srcu Slovenije
Pustni čas bo pester tudi v Srcu Slovenije, ko se bodo v občinah odvijala pustovanja. Na enem mestu smo zbrali dogodke, ki se bodo odvijali v pustnem času. Doživite družabnost Srca Slovenije in preverite pustno dogajanje v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Moravče.

05.02.2018
Izšel je koledarček prireditev za leto 2018
Izšla je nova knjižica s koledarjem prireditev, v kateri je predstavljenih preko 300 dogodkov, ki se bodo v letošnjem letu odvijali v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče in Šmartno pri Litiji.

04.02.2018
Srce Slovenije na sejmu Natour Alpe Adria 2018
Razvojni center Srca Slovenije se je tudi letos predstavilo na sejmu Natour Alpe Adria 2018, ki je potekal od 31. januarja do 3. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Srce Slovenije se je predstavilo v okviru RDO Osrednja Slovenija v sodelovanju s Turizmom Ljubljana.

02.02.2018
Vključevanje mladih v procese odločanja
Spletno orodje OPIN.ME za spodbujanje participacje mladih v lokalnem okolju, ki je bilo razvito v okviru evropskega projekta EUth, je aktivno v uporabi tudi v Srcu Slovenije. Brezplačno jo lahko uporabljajo neprofitne javne organizacije iz območja Srce Slovenije. OPIN platformo pri svojem delovanju uporabljajo Študentski klub Kliše, Mladinski center Litija, Občina Kamnik, Občina Litija, testirali pa so jo tudi Gimnazija Litija in Mladinski center AIA Mengeš.

29.01.2018
16 let delovanja Term Snovik
V soboto, 27. januarja so v Termah Snovik obeležili 16. obletnico delovanja. Kot je povedala direktorica Petra Zlatoper, je bilo poslovanje v letu 2017 zelo dobro, saj jih je obiskalo 15.680 gostov, ki so ustvarili največ nočitev do sedaj, kar 48.200.