Novice

17.04.2019
Srce Slovenije na obisku v Zgornje Savinjski dolini
Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je v petek, 12. aprila 2019, organizirala za svoje člane in druge zainteresirane prebivalce strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Ustavili so se v Gornjem Gradu, Ljubnem ob Savinji, Logarski dolini in Solčavi.

12.04.2019
Sprehod po mestnih poteh Kamnika z Janom Gehlom
Razvojni center Srca Slovenije je v okviru projekta CityWalk, v sodelovanju z Občino Kamnik in ŠtajnArhitekti, gostil prof Jana Gehla, mednarodno priznanega strokovnjaka za urbano mobilnost.

09.04.2019
LAS-ovi delavnici za pripravo in izvajanje projektov
Vodilni partner LAS Srce Slovenije Razvojni center Srca Slovenije je v aprilu izvedel dve delavnici za potencialne prijavitelje in upravičence na temo priprave in vodenja projektov, ki jih sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Delavnici sta potekali 4. aprila v Kamniku in 9. aprila v Mekinjah, udeležilo se ju je skoraj 30 ljudi.

08.04.2019
Novi izdelki Srca Slovenije s potrjeno kakovostjo
V petek, 5. aprila 2019, je potekalo tretje ocenjevanje za pridobitev kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Na ocenjevanju je bilo 57 rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja in 41 prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Pozitivno mnenje je dobilo kar 70 izdelkov, od tega 30 rokodelskih in 40 prehranskih izdelkov, med njimi številni na tematiko zelišč in zdravilnih rastlin. V celotni beri je tako že 172 certificiranih izdelkov.

04.04.2019
V Kamnik prihaja Jan Gehl
Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V četrtek, 11. aprila 2019, bomo v Kamniku izvedli niz dogodkov z namenom ozaveščanja javnosti.

04.04.2019
Poučno srečanje z rokodelci Srca Slovenije
V četrtek, 28. marca 2019, je Razvojni center Srca Slovenije v Litiji organiziral srečanje rokodelcev, na katerem je bil gost Matej Povše, eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov.

27.03.2019
Vabilo k sodelovanju na 2. zeliščarskem festivalu v Srcu Slovenije
Rokodelce, zeliščarje in druge ponudnike vabimo k sodelovanju na 2. zeliščarskem festivalu, ki se bo odvijal v soboto, 8. 6. 2019, na GEOSS-u (Sp. Slivna pri Vačah).

22.03.2019
Brezplačna praktična delavnica "Kako narediti dobro fotografijo?"
Ljudje kupujemo z očmi. V oglaševanju velja, da slika pove več kot tisoč besed. Zato je fotografija tista, ki mora prepričati kupca, da je izdelek vreden pozornosti in nakupa.

22.03.2019
Odličen odziv na povabilo na izobraževanje za lokalne turistične vodnike
Razvojni center Srca Slovenije je v okviru pilotnih aktivnosti projekta INSiGHTS (Strategije zelenega in zdravega turizma) organiziral izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Delavnica je potekala v ponedeljek, 18. marca 2019, v Litiji.

22.03.2019
LAS Srce Slovenije ponovno med najuspešnejšimi v Sloveniji
Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je bila na četrtem javnem razpisu za dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin (podukrep 19.3) med najuspešnejšimi v Sloveniji! Med 74 prijavljenimi projekti so bili potrjeni le štirje, od tega dva, v katerih sodeluje LAS Srce Slovenije. Gre za projekta na temo promocije kolesarjenja in rokodelstva. Na vseh dosedanjih razpisih za projekte sodelovanja je v aktualnem programskem obdobju LAS Srce Slovenije uspešno prijavila že pet projektov in tako pridobila dodatnih 223.649,60 evrov evropskih sredstev za razvoj podeželja na območju LAS Srce Slovenije.

07.03.2019
Poglobite svoja znanja, bodite lažje zaposljivi ali pa bolj učinkoviti na delovnem mestu!
Izobraževalni center Geoss ponuja skupaj s partnerji v okviru projekta »KORAK – KOMPETENCE ZA RAZVOJ KARIERE« različna brezplačna usposabljanja in izobraževanja. Gre za priložnost, ki je ne smete zamuditi!

05.03.2019
Še nekaj dni za prijavo izdelkov za pridobitev znaka kakovosti Srce Slovenije
Imate dober lokalni rokodelski ali prehranski izdelek, za katerega želite pridobiti znak kakovosti Srca Slovenije? Še nekaj dni je na voljo za prijavo, preverite razpisne pogoje ali nas pokličite!

22.02.2019
Vas zanima delo lokalnega turističnega vodnika?
Vabilo na brezplačno izobraževanje

20.02.2019
Uspešno izvedeno letno srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije
V ponedeljek, 18. februarja 2019, se je v Litiji v mestnem muzeju zgodilo letno srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije. Udeležilo se ga je skoraj 60 predstavnikov različnih podjetij, društev, kmetij in drugih akterjev, ki delujejo na področju turizma v Srcu Slovenije.

11.02.2019
Vabilo na srečanje s turističnimi ponudniki Srca Slovenije
Turistične ponudnike Srca Slovenije vabimo na delovno srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 18. februarja 2019, ob 16.30 v Mestnem muzeju Litija (Cesta komandanta Staneta 2, Litija).

10.02.2019
Srce Slovenije konec januarja na osrednjem turističnem sejmu v Ljubljani
Srce Slovenije se je tudi letos predstavljalo na sejmu Alpe-Adria za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na predstavitvenem prostoru Ljubljane in regije Osrednja Slovenija smo skupaj z drugimi ponudniki predstavljali športno-aktivna doživetja v prestolnici in regiji.

22.01.2019
Najavljamo tretji javni poziv za sklad EKSRP
Lokalna akcijska skupina LAS Srce Slovenije bo predvidoma v mesecu februarju objavila tretji javni poziv, na podlagi katerega bo izbrala projekte za razvoj podeželja, sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Na razpis se boste lahko prijavili prijavitelji iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji.

21.01.2019
Ponovno je odprt razpis za pridobitev kolektivne tržne znamke Srce Slovenije
Ponudniki prehranskih in rokodelskih izdelkov vabljeni, da preverite kakovost svojih izdelkov in pridobite certifikat Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Vse do 18. marca 2019 je odprt razpis za tretje ocenjevanje izdelkov.