O znamki Srce Slovenije

Srce Slovenije je dom ljudi, ki živijo na območju v obliki srca, okoli geometričnega središča Slovenije. Gostoljubje srčnih ljudi in posebnosti srčnega prostora so cilj obiskovalcev, ki na območju od Kamniško-Savinjskih Alp do dolenjskih gričev, od obrobja Ljubljane do ravnic ob reki Savi, najdejo nove navdihe za oddih in sprostitev. Srce Slovenije je prostor izzivov in priložnosti za ustvarjanje, samouresničevanje in kakovostno bivanje. Srce Slovenije v okolju s presenetljivimi naravnimi danostmi povezuje podjetne ideje s turizmom in s trajnostnim razvojem.

Poslanstvo Srca Slovenije je razvijati prostor, v katerem rad živim, ker lahko v njem ustvarjam, se samouresničujem ter obenem kakovostno bivam. Povezujemo posameznike, občine, iniciative, projekte, izdelke, stroitve itd. ter omogočamo edinstvene izkušnje in doživetja. Tako tistim, ki so v tem okolju doma, kot tistim, ki vanj vstopajo z različnimi pričakovanji in cilji. Prepletamo področja podjetništva, turizma in okolja v najširšem smislu.

Lastnik in upravljalec znamke Srce Slovenije je Razvojni center Srca Slovenije.


Več informacij o pogojih za uporabo znaka Srce Slovenije najdete tukaj.

Celostna grafična podoba in navodila za uporabo znaka Srce Slovenije se nahajajo tukaj.

Obrazec Vloga za pridobitev dovoljenja za uporabo znamke Srce Slovenije se nahaja tukaj. Izpolnjeno in podpisano vlogo posreduje na Razvojni center Srce Slovenije.

Rokodelci in prehranski ponudniki, ki živite na širšem območju Srca Slovenije, lahko pridobite certifikat kakovosti Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Več informacij se nahaja tukaj.


Razvojni center Srca Slovenije d.o.o.
Kidričeva cesta 1, 1270 Litija
E-mail: info@razvoj.si