Uspešni podjetniki Srca Slovenije

 • Anton Klinc Anton Klinc - Klinc KPE, vrtnarstvo in turizem d.o.o.
  Anton Klinc iz Moravč pri Gabrovki že dvajset let vodi podjetje Klinc KPE, vrtnarstvo in turizem d.o.o.. Med litijani priljubljena vrtnarija na Bregu je zrasla iz ljubezni do narave in rastlin, ki je njegovo najpomembnejše vodilo v življenju.
 • Anton Raspotnik Anton Raspotnik - Slikopleskarstvo Anton Raspotnik s.p.
  Anton Raspotnik iz Kresnic že 22 let vodi podjetje Slikopleskarstvo Anton Raspotnik s.p.. Kot srednješolec je obiskoval slikopleskarsko šolo v Kranju, kjer je pridobil osnove dejavnosti, ostala pomembna znanja s področja pa je kasneje pridobil s prakso, izobraževanjem doma in v tujini ter opravljanjem mojstrskega izpita.
 • Domen Vrtačnik Domen Vrtačnik - Rotal gume
  Domen Vrtačnik je na Dolah pri Litiji pred štirimi leti prevzel vodenje podjetja Rotal gume. Ukvarjajo se predvsem z obnovo avtoplaščev oziroma gum. Domen izhaja iz podjetniške družine in je v posel vpet že od malih nog, saj je od otroštva je spremljal očetovo podjetje.
 • Eva Lesjak Eva Lesjak - Veterinarska ambulanta Gaber
  Eva Lesjak v Litiji vodi Veterinarsko ambulanto Gaber. Ukvarjajo se s preventivo in zdravljenjem psov, mačk in malih živali, na terenu pa tudi konjev. Začela je sama, danes ima zaposleno eno veterinarko, občasno pa pomagata še dve študentki, obe domačinki. Kot študentka veterine je ves čas študija delala na veterinarski kliniki v Ljubljani in vzljubila delo z živalmi.
 • France Vidic France Vidic - Kolesarski servis Vidic
  France Vidic v Tenetišah že 14 let vodi Kolesarski servis Vidic. S servisom koles se je pričel ukvarjati po tem, ko je zaradi likvidacije litijskega podjetja ostal brez službe. Z delom je sprva pričel v garaži družinske hiše. Za kolesarstvo sam pravi, da se vse bolj razvija in za mnoge ni le šport za preživljanje prostega časa in rekreacijo, ampak postaja že način življenja.
 • Gabrijela Stritar Gabrijela Stritar - Kozmetični salon Gabi
  Gabrijela Stritar v Litiji vodi Kozmetični salon Gabi. Po končani kozmetični šoli, kjer je pridobila znanje in spretnosti na področju ličenja, pedikure in masaže, se je Gabrijela zaposlila v kozmetičnem salonu v Ljubljani. Glede na to, da izhaja iz Litije, si je vseskozi želela zaposlitve v domačem kraju in se po osmih letih dela v Ljubljani zaposlila v lepotnem centru v Litiji.
 • Janja Kimovec Janja Kimovec - Linija Sport
  Janja Kimovec skupaj s svojim bratom Milošem vodi podjetje Linija Sport. Ukvarja se s svetovanjem na področju zdravega načina življenja in v Trbovljah vodi studio za oblikovanje telesa. Začela je sama z bratom, danes pa so v podjetju zaposleni štirje, pomagata pa še dve študentki.
 • Jože Kos Jože Kos - Mizarstvo Kos
  Mizarstvo Kos se ukvarja s celovitimi rešitvami lesenih izdelkov okrog hiš. Dodana vrednost in inovativnost podjetja se kaže prav v besedi celovitost, saj v svoji dejavnosti združujejo strokovnjake različnih profilov, da poiščejo najboljšo in trajno rešitev za naročnika.
 • Marjan Planinšek Marjan Planinšek - Cvetličarna Ciklama
  Marjan Planinšek se je s cvetličarstvom srečal pri dvajsetih, danes pa mu delo v Cvetličarni Ciklama predstavlja dejavnost, s katero uresničuje svoje želje in izživi ideje.
 • Mitja Hojak Mitja Hojak - Mihoya
  Mitja Hojak iz Litije je diplomirani oblikovalec čevljev, z unikatno in ročno izdelavo obutve in usnjene galanterije pa se ukvarja že od leta 2004. Ustvarja pod znamko Mihoya, vsi čevlji pa nosijo njegov pečat. Poslužuje se izključno ročnega dela po naročilu, stremi pa k temu, da so čevlji modni, udobni in elegantni.
 • Urban Grošelj Urban Grošelj - Agrolit d.o.o.
  Urban Grošelj iz Litije je pred tremi leti prevzel vodenje podjetja Agrolit d.o.o.. Ukvarjajo se predvsem s proizvodnjo in trgovino na področju bio prehranjevanja in zaščite rastlin.Urban izhaja iz podjetniške družine, v posel pa je vpet že od malih nog.
 • Uroš Ribič Uroš Ribič - Terra-in
  Uroš Ribič iz Polšnika izhaja iz podjetniške družine, kar ga je spodbudilo, da se je tudi sam odločil za samostojno podjetniško pot. Sledil je namreč stopinjam očeta Vladimirja, dolgoletnega podjetnika, ki mu je dajal zgled in ga je navdušil za podjetništvo.