Polona Zajc, lončarstvo in keramika

Polona Zajc se z lončarstvom in keramiko ukvarja samostojno zadnjih 25 let. Med obiskovanjem srednje šole za oblikovanje se je ustvarjanja z glino učila pri priznanem slovenskem lončarju Ivanu Kremžarju iz Komende. Preden je stopila na pot samostojne podjetnice je znanje izpopolnjevala kot slikarka keramike v Dekorju in v Lončarskem podjetju.

Njeni glineni izdelki so preplet tradicionalnega slovenskega lončarstva in sodobnega oblikovalskega sloga, ki je njej edistven. Skrbno izbrano glino ročno zgnete do prave sestave in oblikuje na različne načine. Vrti jo na lončarskem vretenu, ročno dodela in se prepušča obliki, ki ji jo narekuje glina. Glino preoblikuje, posuši in žge v peči za žganje keramike. V njeni lončarski delavnici v Mengšu nastajajo poslovna in protokolarna darila, spominki in mozaiki. Prevladujejo uporabni keramični izdelki, primerni za uporabo v gospodinjstvu ali dekoracijo doma. Za izdelke je pridobila kar 11 certifikatov Art&Craft Slovenija.

Polona Zajc je aktivna članica kamniškega kulturno umetniškega društva KUD HIŠA KERAMIKE, zakaj pa ne majolka. Kot partnerica sodeluje tudi v podjetju Center za zunanje ureditve, kjer z različnimi obrtniki in podjetniki ustvarja zunanje kuhinje. 

Kontakt:
Polona Zajc
Zajc Polona s.p. Lončarski izdelki iz Gline - domača obrt
Muljava 3, 1234 Mengeš
T: 031 500 054
E: zajc.oblikovanjegline@gmail.com
W: http://glineniizdelki.blogspot.si
FB: Zajc Polona s.p.