Zlata Clemente, tapetništvo, restavratorstvo in dekoraterstvo

Pod rokami Zlate Clemente se ekološko obdelana volna slovenskega izvora, ročno tkano platno iz Bele krajine, konopljino platno, 100 % bombaž s certifikatom in drugi naravni materiali spreminjajo v izvirne dekorativne in okrasne izdelke.

Po naročilu izdeluje posteljne vložke in nadvložke, ročno izdelane posteljne vzmetnice (modroce), različne ortopedsko premišljene pripomočke za težave s hrbtenico in za nedonošenčke, posteljnje blazine, blazine za jogo s sediščem, blazine za vse vrste stolov, klopi in vrtnih garnitur. Ukvarja se tudi z restavratorstvom oblazinjenega pohištva.

Zlata Clemente se je tapetniških znanj priučila pri svojem očetu, nato pa je pri Obrtni zbornici Slovenije pridobila tudi mojstrski naziv. Ima tudi licenco za sodno izvedenko in cenilko za področje tapetniške in dekoraterske obrti. Z izdelavo vrhunskih tapetniških izdelkov je začela pred več kot 25 leti. Sprva je vse naredila sama, zdaj njena dejavnost prerašča v družinski posel.  Za svoje izdelke uporablja okolju in zdravju prijazne materiale, večinoma z ekološkimi certifikati.

Kontakt:
Zlata Clemente
CAM Simon Clemente s. p.
Šentvid pri Stični 17, 1296 Šentvid pri Stični
T: 040 389 532
E: zlata.clemente@gmail.com