Linija sport, Miloš Kimovec s.p.

BIVANJE V KROŠNJAH


V središču Slovenije leži mirna vasica Slivna. Čez dan je v vasi in njeni okolici živahno, zvečer pa se vse umiri, ostanejo samo prijetni zvoki narave. Ob tem času vam bomo pripravili travniško večerjo ter vam pripravili ležišče na izbranem drevesu (smreka, hrast, jesen, gaber, oreh, breza/bukev). Po večerji boste splezali na svoje drevo, kjer se boste lahko predali vonjem in zvokom narave ter besedam osebe poleg vas. Dvignjeni od tal in varni v zavetju vaše drevesne postelje boste mirno zaspali. Zjutraj vas bo najbrž prebudilo sonce in ptičje petje. Takrat vas bo že čakala košara z zajtrkom, ki jo boste lahko po vrvi potegnili v svoje drevesno bivališče.

Izbirate lahko med ležiščem na platoju vpetim v krošnjo drevesa in visečo posteljo, ki jo obesimo na izbrano drevo. Ker se izbrana drevesa nahajajo na različnih lokacijah, vam ponujajo različne razglede in popolnoma različna doživetja. Noč lahko preživite na drevesu v gozdu, ob robu gozda ali celo sredi travnika.

Bivanje v krošnjah

Bivanje v krošnjah pa lahko doživite tudi podnevi, saj smo za naše obiskovalce pripravili tudi možnost piknika med krošanjami. Na fiksnem platoju v drevesni krošnji vam bomo pripravili vse potrebno za nepozaben piknik na drevesu. Pričakala vas bo dekica, dekorativni vzglavniki in piknik košarica, ki bo poskrbela, da bosta oba z ljubljeno osebo našla nekaj za pod zob in lažje umirila misli ob kozarcu penine. Že prej omenjeni plato na drevesu je dostopen z lestvijo. Lestev je sestavljena tako, da omogoča dvig nižjih stopnic in na ta način onemogoča dostop na plato v času, ko ste na drevesu. Ko si zaželite sestopiti, enostavno spustite nižje stopnice nazaj in sestopite z drevesa.
Piknik na drevesu pripravimo v treh različnih drevesnih krošnjah. Hrastu, jesenu in smreki.

Če pa se boste želeli za en dan resnično odmakniti od vsakdanjega vrveža in čas preživeti samo z vam ljubo osebo, se odmaknite na visečo posteljo med krošnje dreves. V prijetni senci, ki vam jo lahko ponudi samo drevesna krošnja, se boste zibali v vetru in uživali v razgledu, ki vam ga nudijo naše drevesne postelje.

Dobrodošli na nočno ali dnevno doživetje bivanja v krošnjah!