Skip to main content

Kaj početi in doživeti?

V Srcu Slovenije lahko vsak dan doživite kaj novega! Oglejte si posebnosti. Obiščite največje atrakcije in vrsto drugih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki so povezane z razkošno ohranjeno dediščino različnih preteklih časov: od pradavnih geoloških posebnosti, sledi rimskih cest, srednjeveških gradov in samostanov do marsikje še živih starih mojstrstev in etnoloških značilnosti podeželja.

Izberite svoj šport. Sprostite se v naravi, ki v vseh letnih časih ponuja izzive za številna rekreativna doživetja. Pokrajinska pestrost obljublja nepozabna doživetja na pohodniških in planinskih poteh, izbiro prave kolesarske trase za želeno stopnjo zahtevnosti in drugačen pogled na pokrajino na konjeniških poteh. Šport ali oddih ponuja tudi plavanje v bazenih, pospešen utrip srca zagotavljajo adrenalinska prizorišča. Razgiban dan lahko doživite v rekreacijskih centrih. Pri posameznih ponudnikih druge rekreacije boste našli priložnosti za tenis, lokostrelstvo, vadbo na trim stezah, zabavo ob baliniščih in še kaj! 

Poiščite prave točke nakupovanja. Na obisk Srca Slovenije vas bodo spominjale posebnosti, ki jih lahko kupite pri mojstrih rokodelcih. V Srce Slovenije se boste radi vračali tudi zato, ker se boste tu lahko oskrbeli z različnimi domačimi pridelki in izdelki.

K vračanju v Srce Slovenije vas vabijo tudi številne prireditve. Spremljajte koledar!