Skip to main content

Kje spati in jesti?

Srce Slovenije privlači ljudi, ki jim največ pomenijo srečanja s srčnimi ljudmi. Zato so med najbolj priljubljenimi izbirami za večdnevno bivanje turistične kmetije in gostišča s prenočišči, ki jih odlikuje častitljiva tradicija. Na območju Srca Slovenije boste odkrili prijazne sodobno opremljene hotele in penzione, sobe in apartmaje. Našli jih boste tako v središču srednjeveškega mesta kot na zelenem podeželju, ob termalnih vodah in sredi dežele, znane po oglarstvu.

Uživate lahko v kampih ali pa se na potepih z avtodomom ustavite na enem od številnih avtodomarskih postajališč – običajno kar na kmečkem dvorišču. Srce Slovenije je izvirna avtodomarska destinacija!

Kjerkoli se boste nastanili: lokacije v osrčju Slovenije vam omogoča raziskovanja tako raznolikosti Srca Slovenije kot celotne države Slovenije – edine države v Evropski uniji, ki ima na lahko obvladljivih razdaljah Alpe, Mediteran in Panonsko nižino.

Preplet različnosti je vplival tudi na izjemno raznoliko kulinarično ponudbo Slovenije. V Srcu Slovenije, destinaciji zelenega podeželja, je ohranjena lokalna samooskrba, zato boste presenetljivo polne okuse doma pridelane hrane našli na izletniških kmetijah, lokalne in regionalne gastronomske posebnosti pa vas bodo presenečale tako v značilnih podeželskih gostilnah kot v sodobnih restavracijah, v planinskih postojankah ali na priložnostnih piknikih. 

Slovenija ima kar 23 gastronomskih regij in Srce Slovenije združuje več področij s tipičnimi lokalnimi specialitetami. Slovenija ima 3 vinorodne dežele. Srce Slovenije sega v Posavsko vinorodno deželo, katere največji posebnež je avtohtoni zaščiteni cviček.