Skip to main content

Ajdove jajčne testenine

Ajdove jajčne testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p.

Orehovica 25

1411 Izlake

Ajdove jajčne testenine

Številka certifikata: 0026-2016

Narejene iz 100% ajdove moke pridelane v Sloveniji z dodatkom jajc. Vsebujejo 7 jajc na kg ajdove moke. Imajo temno rjavo – sivo barvo značilno za ajdovo moko in specifičen vonj in okus po ajdi.

PR-0029-KTZ_Mlinarjev_sin_Ajdove_jajcne_testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p., Mlin Rotar 

Ob bistrem potoku je mlin - Mlin Rotar, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini,  minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdelujejo najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij. Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranijo pristen domač okus in aromo.