Skip to main content

Blazina - krpanka

Blazina - krpanka

Majda Vavpetič

Jakopičeva 29

1241 Kamnik

  • T: +386 (0)31 743 260

Blazina - krpanka

Številka certifikata: 0007-2019-0001

Pisani koščki blaga, sestavljeni v celoto v tehniki krpanke, za slovensko okolje značilno tehniko šivanja odej v preteklosti, so zliti v unikatno blazino. Sešito v tehniki krpanke, iz naravnih materialov. Naj bo srčen vsak dan!

Cena: 20,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

 

Majda Vavpetič, rišelje, vezenje in krpanke

Majda Vavpetič se navdušuje nad vezenjem že od majhnih nog. Začetki so bili težki, saj se ni dobilo niti prejic niti blaga, poleg tega so vezilje svoje znanje zelo nerade delile naprej. Začela je kot samouk in z veliko vztrajnosti v 30 letih tehniko vezenja v rišelje tehniki dodelala do popolnosti. Rišelje vezenje popestri s tehnikami vezenja, ki so jih uporabljale že naše babice: z ažur vbodom, luknjicami in toledom, ki ima izgled mreže. Poleg vezenja v rišelje tehniki in s križci se odlično znajde tudi pri "patchwork" šivanju, v poseben izziv so ji zapleteni vzorci. Blizu ji je tudi kvačkanje rož, pirhov, metuljčkov in src, ponosna pa je tudi na svojo čarovnico iz blaga. Kakovost njenih prtov, prtičkov, zaves, slik, pirhov in čarovnic iz blaga potrjuje certifikat kakovosti ART&CRAFT Slovenija.

Svoje rokodelsko znanje prenaša že vrsto let uspešno na druge mlade in starejše ustvarjalke na delavnicah vezenja, ki jih organizira v kamniškem društvu upokojencev ter v škofjeloški trgovini Čipke Mojca. Njena dela so bila na ogled že na večih razstavah, med drugim tudi na mednarodni razstavi vezenja v Velenju. Z veseljem se predstavlja na etnološko obarvanih prireditvah, zlasti lokalnih.