Skip to main content

Čebelarstvo Dremelj, Šmartno pri Litiji

Čebelarstvo Dremelj, Šmartno pri Litiji

Janez in Ksenja Dremelj

Dragovšek 13, 1275 Šmartno pri Litiji

Družina Dremelj nadaljuje že z dolgoletno tradicijo čebelarstva v družini. Sedež domačije je nedaleč od Šmartnega pri Litiji, v mirni, idilično vasici Dragovšek, katero obdajajo bujni, s kostanjem porasli gozdovi.
Gospodar in njegova žena Ksenja sta začela samostojno čebelariti leta 1999, na začetku z 23 čebeljimi družinami, danes pa je to število naraslo na 210 čebeljih družin. Izkušnje in znanje o čebelah ter vzreji matic je gospodar več let nabiral pri očetu.
Družina je čebelarjenje uspela spraviti na tako visok nivo, da so večkrat deležni obiskov tako slovenskih, kot tudi tujih čebelarjev. Čebelarji ali drugi obiskovalci si ogledajo njihov način čebelarjenja in vzrejo matic prav tako lahko poskusijo tudi njihove izdelke. Poleg vzreje čebeljih matic pridobivata tudi druge čebelje pridelke, kot so med, propolis, cvetni prah, matični mleček in vosek, vse to pa lahko koristno uporabljamo tako pri prehrani kot tudi pri varovanju našega zdravja.
Oba, tako Ksenja kot tudi Janez sta uspešno pridobila nacionalno kvalifikacijo za poklic čebelarja. Ker pa znanja ni nikoli preveč, se vsako leto tudi dodatno izobražujeta in se udeležujeta različnih strokovnih predavanj v čebelarstvu.
Njihove izdelke lahko kupite vsako soboto na tržnici v Litiji ali pa na njihovi kmetiji po predhodnem dogovoru.

Ponudba:

  • Različne vrste medu (kostanjev, cvetlični, akacijev, gozdni, lipov)
  • Cvetni prah
  • Matični mleček
  • Propolis
  • Izdelki iz voska
  • Medeni likerji in domača medica

GPS: N 46° 02' 29'' / E 14° 46' 57''