Skip to main content

Cvetne slike in voščilnice

Cvetne slike in voščilnice

Joca Jamšek

Renke 9

1282 Sava pri Litiji

Cvetne slike in voščilnice

Številka cerifikata: 0045-2016RO
Številka prijavitelja: 00168-2016

Cvetne slike pričarajo letne čase, saj so izdelane iz rastlin, predvsem cvetov in listov najdenih v naravi. Vsak izdelek je unikaten, drugačen, zanimiv, pa tudi nenavaden.

Prvotne cvetne slike iz stisnjenih posušenih rastlin so nastale pred dvajsetimi leti kot poskus z vdelave listov dreves v papir in glino. V obdobju razvoja so z uporabo različnih, predvsem naravnih materialov nastajali izdelki v razponu od abstraktnega do tradicionalnega videza ter dekorativne vrednosti.

VOŠČILNICE
(rojstnodnevna, novoletna, za obletnice, poroko, sožalna)
Cena: od 2,50 do 15,00 EUR

SLIKE
Cena: od 3,00 EUR dalje

RO-0045-KTZ_Joza_Jamsek_Cvetne_slike_in_voscilnice

Joža Jamšek, umetnica

Joža Jamšek (Joca Jamšek) je vsestranska umetnica, ki se z različnimi vrstami umetnosti ukvarja že odkar je zaključila Šolo za oblikovanje. Blesti povsod, kjer je potrebna kreativnost in inovativnost. Po poklicu je arhitektka, njena zanimanja pa segajo vse od grafičnega in unikatnega oblikovanja ter slikanja do glasbenega ustvarjanja.

Med njenimi premnogimi izdelki se najdejo fotografije narave in portreti, akvarelne slike metuljev, slike ornamentov v krogu – mandal, dekorativni in uporabni predmeti iz gline, prikupni vitraži iz barvanega in graviranega stekla ter slike in voščilnice iz posušenega cvetja in drugih rastlin, ki jih trudoma nabira čez leto. Z veseljem razvija in oblikuje tudi turistične spominke. Ob pogledu na opus njenih izdelkov spoznamo, da človeška domišljija res ne pozna meja.