Skip to main content

Izletniška kmetija Pr' Lavrič, Vače

Izletniška kmetija Pr' Lavrič, Vače

Verica Lavrič

Mala Sela 5, 1252 Vače

Ekološka izletniška kmetija Pr' Lavrič v Malih Selih v bližini GEOSSa - geometričnega središča Slovenije (GEOSS) ponuja domačo kulinariko, postajališče za 3 avtodome in manjši prostor za šotore.

Na kmetiji je prostor za parkiranje avtobusa za najavljene skupine. V notranjosti je prostor za 50 oseb, zunaj, pod toplarjem pa preko 100 gostov. Pod starim toplarjem iz leta 1879 organizirajo piknike, kosila ter po želji tudi kmečko ohcet. Na kmetiji so na voljo tudi ležišča v treh sobah (skupaj do 20 oseb). V gostinski ponudbi prevladujejo sveže pripravljene domače specialitete: pečeno jagnje, svinjsko in telečjo pečenko, pečenega piščanca, purana s spremljavo zelenjave, ki je ekološko pridelana na kmetiji. V ponudbi so domače suhe mesnine, enolončnice, jota, golaž, domače zelje, telečja obara z ajdovimi žganci ali z žličniki, štruklji, potica in druge sezonske jedi. V zimskem času so na voljo tudi koline (pečenice, krvavice). Suhe mesnine lahko kupite tudi za domov.

Kmetija je izhodišče za obisk bližnjih znamenitosti, kot so obeležje GEOSS, Pustolovski park GEOSS, zgodovinske Vače, Zgornja Slivna s cerkvijo Sv. Neže. V bližini so pohodniške poti ali pa se odpravite na ogled bližnjih znamenitosti pod vodstvom družinskega gledališča Kolenc.

Odprto: od petka do nedelje od 9. do 21. ure in po dogovoru; za večje število obiskovalcev zaželena predhodna najava!

Z letom 2014 so popestrili ponudbo tudi za otroke od 5 do 12 let, katerim ponujajo nepozabno bivanje na kmetiji. Bivanje traja 6 dni in obsega:

  • spanje v šotorih (ob slabem vremenu v sobah)
  • spoznavanje domačih živali
  • opravila na kmetiji
  • druženje med otroci
  • kurjenje tabornega ognja
  • pohod do okoliških poteh
  • razne delavnice športne in družabne igre
  • ostale aktivnosti po dogovoru z otroki.

Več informacij o bivanju na kmetiji:  po telefonu (minimalna prijava 5 otrok)

GPS: N 46° 06' 47'' / E 14° 48' 31''