Skip to main content

Keramična skleda

Keramična skleda

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Keramična skleda

Številka certifikata: 0006-2016-0001

Na slovenskih kmetijah so jedi navadno postregli v lončenih skledah, ki so bile pri vsaki hiši. Uporaba lončenih skled je vsestranska, primerna tako za peko kot serviranje jedi. Izdelano iz rdeče gline na lončarskem vretenu na tradicionalni način, primerno za stik z živili. Premer: 18 cm (na voljo tudi v drugih velikostih in vzorcih).

Navodila za uporabo:

  • Priporočamo čiščenje s čistili za ročno pomivanje kuhinjske posode.
  • Pomivanje sklede v pomivalnem stroju je možno, vendar ni priporočljivo zaradi agresivnih čistil in prevroče vode.  Isto velja tudi za mikrovalovko.
  • Izogibajte se naglim temperaturnim razlikam in ne postavite vroče  sklede  na hladno površino (kovina, marmor).
  • Ne postavite lončevine na odprt ogenj.

Cena: 8,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

RO-0014-KTZ-Rokodelstvo_Damjana_Spruk_Skleda

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.