Skip to main content

Keramična skleda z ročaji

Keramična skleda z ročaji

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Keramična skleda z ročaji

Številka certifikata: 0006-2016-0001

Jedi, pripravljene v keramični skledi, imajo prav poseben okus. Skleda za prebranec ali kakšno drugo jed, ki jo želite zapeči v pečici, je ročno izdelana iz rdeče gline na lončarskem vretenu. V njej jed spečete, pogrevate ali servirate. Premer: 17 cm (na voljo tudi v drugih velikostih in vzorcih). Na voljo v darilni embalaži.

Cena: 9,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

RO-0013-KTZ-Rokodelstvo_Damjana_Spruk_Skleda_za_prebranec

Navodila za uporabo:

  • Priporočamo čiščenje s čistili za ročno pomivanje kuhinjske posode.
  • Čeprav je pomivanje v pomivalnem stroju možno, ni priporočljivo zaradi agresivnih čistil in prevroče vode. Enako velja tudi za mikrovalovno pečico.
  • Izogibajte se naglim temperaturnim razlikam in ne postavite vročega pekača na hladno površino (kovina, marmor).
  • Ne postavite lončevine na odprt ogenj.

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.