Skip to main content

Keramični potičnik

Keramični potičnik

Marjeta Baša

lončarstvo in unikatna keramika

Kal 16, 1303 Zagradec

Keramični potičnik

Številka certifikata: 0010-2016-0001

Tradicionalni slovenski potičnik za peko potice in drugih dobrot v pečici ali krušni peči. Izdelan je ročno na lončarskem vretenu, ima premer 19 cm in je visok 7 cm. Izdelek je primeren za pripravo prehrane. Dobavljivo v različnih velikostih in motivih.

Cena: 20,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

RO-0026-KTZ_Rokodelstvo_Marjeta_Basa_Poticnica

Marjeta Baša, lončarstvo

Marjeta Baša se ukvarja z oblikovanjem keramike in poučevanjem keramike v sklopu različnih kulturnih in izobraževalnih institucij. Rada ima velike forme, okrogle linije in negladke površine.

Kot samouk se je likovno začela izobraževati leta 2004 na številnih tečajih in delavnicah, najprej pri mentorici Nataši Sedej, kasneje pri Boštjanu Dobovšku. Likovne teorije in prakse se uči na tečajih in delavnicah pri Moniki Ivančič Fajfar, Tonetu Rački in drugih. Od leta 2006 vodi ustvarjalne delavnice z glino za otroke in odrasle. Od leta 2010 pa tudi otroški EX-tempore keramike v Ambrusu. Ker se samo od umetnosti ne da živeti, se redno udeležuje raznih kiparskih tečajev, rokodelskih in drugih sejmov, kiparskih kolonij, strokovnih ekskurzij, delavnic in različnih tradicionalnih prireditev po Sloveniji.

Je članica Društva slovenskih lončarjev in keramikov Slovenije, Društva likovnikov Ljubljana in Kulturnega društva Ambrus. Živi in dela na Kalu pri Ambrusu.​