Skip to main content

Kmetija Pr' Kokol, Šmartno pri Litiji

Kmetija Pr' Kokol, Šmartno pri Litiji

Breda Zaman

Gradišče pri Litiji 2

1275 Šmartno pri Litiji

  • T: 040 435 699

Hribovska ekološka kmetija Pr' Kokol leži le nekaj kilometrov iz Litije, v idilični vasici Gradišče, kjer se razgled odpira na vse strani neba. Kmetija ponuja razgled od Kamniško-Savinjskih Alp, Vač kot središča Slovenije, Zasavskega hribovja, vse do Dolenjske in celo Triglava.
Podjetna gospodinja je danosti kmetije in svoje znanje uporabila za lastno podjetniško zgodbo o uspehu.
Gospa Breda je pred leti na pobudo prijateljev, ki so ob obisku kmetije okusili njen odličen domačI kruh pečen v krušni peči, registrirala dopolnilno dejavnost peke kruha in izdelave testenin na tradicionalen način. Od takrat pridno peče ter deli svoje znanje tudi naprej. Pr' Kokol so vedno veseli obiskovalcev. Ponujajo degustacijo domačega kruha in potic. V lasti imajo vinograd, kjer pridelujejo domače vino. Njihovi osnovni dejavnosti na kmetiji sta živinoreja in pridelava mleka.
Svoje izdelke večinoma tržijo na svojem domu, v domačem kotičku v Kmetijsko-gozdarski zadrugi Litija, občasno pa se udeležujejo lokalnih prireditev in sejmov, predvsem za promocijo. Gospodinja Breda s svojimi izdelki sodeluje na ocenjevanju ptujskih dobrot. Prejela je dva bronasta znaka kakovosti za kruh in bronasto ter srebrno priznanje za orehovo potico.
Kmetija je tudi odlična točka za postanek, za vse ki se udeležijo nočnega pohoda do cerkve Sv. Magdalene na Gradišču, saj se na poti lahko okrepčate in degustirate njihove domače izdelke.

Ponudba:

  • peka kruha in potice
  • izdelava testenin