Skip to main content

Kostanjev med

Kostanjev med

Čebelarstvo Levičar, Darka Levičar

Laze pri Dolskem 44

1262 Dol pri Ljubljani

Kostanjev med

Številka cerifikata: 0015-2018

Kostanj ima pomembno mesto v gozdovih Srca Slovenije. Ko oblilno cveti, je že od daleč slišati ples brenčanja čebel. Kostanjev med je nekoliko grenkega okusa, a je po vsebnosti rudninskih snovi najbogatejši med različnimi vrstami medu, ki jih pridelujemo v Sloveniji.

Pakirano: 

Okvirna cena: 

Kostanjev med

Čebelarstvo Levičar, Darka Levičar

Na Jernačevi domačiji, ki se dviguje nad reko Savo na 555 metrih nadmorske višine, se že dolga leta ukvarjajo z nabiralništvom in čebelarstvom. Z ljubeznijo sprejemajo vse, kar jim radodarno podari narava v bogatih janških gozdov. Ko spomladi in poleti sadna drevesa in drevesa v gozdu zadehtijo v cvetovih, se tukaj ustvarijo idealni pogoji za čebeljo pašo. Čebele letajo od cveta na cvet in prinašajo medičino, ki jo spremenijo v med. Med, ki ga ponujajo v Čebelarstvu Levičar, ima številne zdravilne učinkovine in je vsestransko uporaben v kulinariki. Je visoke kakovosti, pridelan na zdravju prijazen način.

Medtem, ko čebele nabirajo med, Darka Levičar v svojem vitražnem ateljeju ustvarja unikatne izdelke, kot so slike, nakit, lanterne in podobno.