Skip to main content

Kostanjev med

Kostanjev med

Čebelarstvo Levičar, Darka Levičar

Laze pri Dolskem 44

1262 Dol pri Ljubljani

Kostanjev med

Številka cerifikata: 0005-2018-0001

Kostanj ima pomembno mesto v gozdovih Srca Slovenije. Ko obilno cveti, je že od daleč slišati ples brenčanja čebel. Kostanjev med je nekoliko grenkega okusa, a je po vsebnosti rudninskih snovi najbogatejši med različnimi vrstami medu, ki jih pridelujemo v Sloveniji. Pakirano v različnih količinah.

Okvirna cena: 12,00 EUR*/kg

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Kostanjev med

Čebelarstvo Levičar, Darka Levičar

Na Jernačevi domačiji, ki se dviguje nad reko Savo na 555 metrih nadmorske višine, se že dolga leta ukvarjajo z nabiralništvom in čebelarstvom. Z ljubeznijo sprejemajo vse, kar jim radodarno podari narava v bogatih janških gozdovih. Ko spomladi in poleti sadna drevesa in drevesa v gozdu zadehtijo v cvetovih, se tukaj ustvarijo idealni pogoji za čebeljo pašo. Čebele letajo od cveta na cvet in prinašajo medičino, ki jo spremenijo v med. Med, ki ga ponujajo v Čebelarstvu Levičar, ima številne zdravilne učinkovine in je vsestransko uporaben v kulinariki. Je visoke kakovosti, pridelan na zdravju prijazen način.

Medtem, ko čebele nabirajo med, Darka Levičar v svojem vitražnem ateljeju ustvarja unikatne izdelke, kot so slike, nakit, lanterne in podobno.