Skip to main content

Krompir

Krompir

Kmetija Andrej Šimenc, Pr' Pečnikar

Zaboršt 12

1262 Dol pri Ljubljani

Krompir  

Številka certifikata: 0030-2016

Krompir je zelo priljubljeno živilo, ki je nepogrešljivo v slovenski kulinariki. Slovenci ga znamo pripraviti na mnoge načine, najbolj značilen je pražen krompir. Na Kmetiji Pr' Pečnikar lahko kupite zgodnje vrste krompirja, pa tudi tiste za ozimnico, pridelane po načelih integrirane pridelave.

PR-0039-KTZ_Kmetija_Andrej_Simenc_Krompir

Kmetija Andrej Šimenc, Pr' Pečnikar 

Na Pečnikarjevi kmetiji, v krajih ob Ljubljani, kjer se že od nekdaj mnoge kmetije preživljajo s pridelavo zelenjave, s katero so oskrbovale mesto, še danes pridelujejo širok nabor sezonske zelenjave. Pri njih se leto začne v rastlinjaku z vzgojo sadik, iz katerih zraste zgodnja solata,  redkvice, poletni paradižniki, paprika, buče, korenje in vsa zelenjava za ozimnico. Pri pridelavi zelenjave sledijo načelom integrirane pridelave.