Skip to main content

Lokal na Gobavici Pr` Fartku, Mengeš

Lokal na Gobavici Pr` Fartku, Mengeš

KOKTAJL d.o.o.

Ogrinovo 4, 1234 Mengeš

Na Gobavici nad Mengšem sredi narave deluje gostinski lokal Pr' Fartku, ki je znan po velikem izboru koktajlov daleč naokoli, saj imajo v ponudbi več kot 100 koktajlov. Lastnik lokala Tomaž Fartek je na mednarodnem tekmovanju v mešanju koktajlov prejel odličje za najboljše strokovno delo in naj inovacijo, je dvakratni državni prvak (2017 in 2018) v mešanju koktajlov in vice prvak sveta (2018) v kategoriji short drink. V sklopu lokala Pr' Fartku se nahaja tudi Pravljična dežela na Gobavici, idejni vodja katere je znani slovenski pisatelj Ivan Sivec. V projektu so se zavezali, da bodo vsako leto postavili novo leseno skulpturo Palčka v gozdu in pripravili novo zgodbo ter pestro dnevno dogajanje za najmlajše. 

Lokal Pr' Fartku je prejemnik priznanja Turističnega društva Mengeš za urejenost okolice in popestritev turistične ponudbe, poleg tega je tudi del Unicef-ove mednarodne mreže Varna točka. 

Gostinski lokal Pr' Fartku obratuje vse dni v tednu, svojo ponudbo prilagajajo gostom in letnim časom. Glede na kapacitete sprejmejo tudi večje družbe za različna praznovanja. 

GPS: N46°10'04" / E14°33'58"