Skip to main content

Lončeni pladenj PLANIKA

Lončeni pladenj PLANIKA

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Lončeni pladenj PLANIKA

Številka cerifikata: 0006-2016-0003

Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Lončeni pladenj z motivom planike združuje tradicionalno in moderno in je primeren za vse ljubitelje slovenskih motivov, med katerimi ima planika posebno mesto. Pladenj je izdelan iz rdeče gline, primeren za stik z živili. Na voljo v darilni embalaži.

Cena: 13,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Navodila za uporabo:

  • Priporočamo čiščenje s čistili za ročno pomivanje kuhinjske posode.
  • Čeprav je pomivanje v pomivalnem stroju možno, ni priporočljivo zaradi agresivnih čistil in prevroče vode. Enako velja tudi za mikrovalovno pečico.
  • Izogibajte se naglim temperaturnim razlikam in ne postavite vročega pekača na hladno površino (kovina, marmor).
  • Ne postavite lončevine na odprt ogenj.

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.