Skip to main content

Moravški šobelj

Moravški šobelj

Razsek in predelava mesa

Franci Levičnik s.p., Levmes

Cesta Heroja Vasje 16b, 1251 Moravče

Moravški šobelj

Številka certifikata: 0007-2020-0001

Moravški šobelj je izdelan iz slovenskega mesa po starih hišnih recepturah Levičnikovih iz Moravč. Gre za tradicionalno slovensko mesnino, ki so jo v Moravški dolini izdelovali po lokalni recepturi z dodatkom prosene kaše. Šobelj je bil priljubljena jed ob praznikih in likofih ob končanih večjih delih na kmetijah. Odlična mesnina iz Moravške doline!

Cena: 9,00 EUR/kg

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Razsek in predelava mesa, Franci Levičnik s. p., Levmes

Pri Levičnikovih v Moravčah prehaja hišno znanje o predelavi mesnin iz roda v rod. Že stari oči je bil cenjen kmečki mesar. Domačini so ga radi najeli pri pripravi kolin, saj je znal dobro pripraviti in začiniti okuse mesnin. To znanje ohranjajo še danes. Svinjsko, goveje in divjačinsko meso, ki ga odkupujejo od slovenskih proizvajalcev, predelujejo v sveže in suhe mesnine po starih družinskih recepturah. V njihovi ponudbi so šobelj, klobase, salame, prekajena šukna, suha rebra, panceta, suhi zašinek, kmečki pršut. špehovka, pečenica, ocvirki ...