Skip to main content

Pastirska malica za pokušino

Pastirska malica za pokušino

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Pastirska malica za pokušino

Številka cerifikata: 0006-2016-0002

Pastirji na Veliki planini so si radi postregli za malico jedi iz lončene sklede. Takšne sklede so bile nekdaj stalnica tudi na slovenskih kmetijah. Naj več skled na eni deski, namenjenih postrežbi degustacijskih jedi ali jedi iz več sestavin, obogati tudi vaš obrok. Na voljo posamezne keramične sklede različnih velikosti z motivom planike ali v kompletu z leseno desko. Tradicionalno s pridihom modernosti.

Cena: komplet: 29,00 EUR*; na voljo tudi posamezni kosi - manjša skleda: 6,00 EUR*, večja skleda: 8,00 EUR*, lesen podstavek: 15,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Pastirska malica za pokušino

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.