Skip to main content

Pirine jajčne testenine

Pirine jajčne testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p., Mlin Rotar

Orehovica 25

1411 Izlake

Pirine jajčne testenine

Številka certifikata: 0026-2016

Narejene so iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji z dodatkom jajc. Vsebujejo veliko vsebnost beljakovin in temnejšo barvo značilno za polnozrnato pirino moko in zdrob. Jajčne pirine testenine vsebujejo 7 jajc na kilogram polnozrnate pirine moke in zdroba.

PR-0032-KTZ_Mlinarjev_sin_Pirine_jajcne_testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p., Mlin Rotar 

Ob bistrem potoku je mlin - Mlin Rotar, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini,  minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdelujejo najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij. Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranijo pristen domač okus in aromo.